Analiza Comparativa a Strategiilor de Marketing Google vs Yahoo

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Comparativa a Strategiilor de Marketing Google vs Yahoo.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Capitolul 1: Descrierea firmelor 3
1.1 Google 3
1.2 Yahoo! 4
1.3 Analiza SWOT 5
Capitolul 2: Analiza strategiilor de marketing 6
2.1 Strategia de produs 6
2.2 Strategia de preţ 8
2.3 Strategia de promovare 10
2.4 Strategia de distribuţie 12
Capitolul 3: Concluzii şi propuneri 13
Bibliografie 15

Extras din document

Capitolul 1: Descrierea firmelor

1.1 Google

Misiunea Google este de a organiza informaţiile lumii şi de a le face accesibile şi utile la nivel universal.

Ca prim pas în îndeplinirea misiunii, fondatorii Google, Larry Page şi Sergey Brin, au dezvoltat o abordare nouã a cãutãrii online. Aceastã abordare a luat naştere într-un dormitor comun al Universitãţii Stanford şi s-a rãspândit rapid în rândul cãutãtorilor de informaţii din întreaga lume. În prezent Google este recunoscut pe scarã largã ca fiind cel mai mare motor de cãutare din lume -- un serviciu gratuit şi uşor de folosit care, de obicei, returneazã rezultate relevanţe într-o fracţiune de secundã.

La vizitarea www.google.com sau unul dintre celelalte câteva zeci de domenii GoogleSuplimentar, mii de manageri de site de Web profitã de programul Google AdSense pentru a furniza reclame relevanţe pentru conţinutul altor situri, îmbunãtãţindu-şi astfel capacitatea de a genera venituri şi de a diversifica experienţa propriilor utilizatori. Informaţiile sunt afişate în numeroase limbi; se pot consulta cotaţii bursiere, cãuta hãrţi şi citi ştiri; cautã în cãrţile de telefoane ale fiecãrui oraş din Statele Unite; se poate descoperi miliarde de imagini şi se poate avea posibilitatea de a studiaţi cea mai mare arhiva din lume, mesajele Usenet -- care conţine peste 1 miliard de postari datând din 1981.

De asemenea, Google oferã opţiuni de accesare a tuturor acestor informaţii fãrã a fi nevoie de accesarea paginii de pornire Google. Bara de instrumente Google permite efectuarea cãutãrii Google de oriunde de pe Web. şi în momentele în care utilizatorii sunt departe de computer, Google poate fi folosit de pe numeroase platforme wireless, inclusiv WAP şi telefoane i-mode.

Caracterul util şi uşurinţa folosirii au fãcut din Google una dintre cele mai cunoscute mãrci din lume; acest lucru s-a realizat aproape în exclusivitate prin viu grai de cãtre utilizatorii satisfãcuţi. Ca afacere, Google genereazã venituri oferind agenţilor de publicitate oportunitatea de a publicã reclame online mãsurabile şi economice, care sã fie relevante pentru informaţiile afişate în orice pagina datã.

Mii de agenţi de publicitate folosesc programul Google AdWords pentru a-şi promova produsele şi serviciile pe Web prin reclame cu destinaţie specificã; AdWords este cel mai important program de acest tip.

1.2 Yahoo!

Viziunea Yahoo este de a fi în centrul vieţilor virtuale ale oamenilor prin livrarea unor experienţe de internet relevant şi cu scop.

Yahoo! Inc. (NASDAQ: YHOO) este o corporaţie Americanã cu sediul în Sunnyvale, California, (în Silicon Valley), care oferã servicii pe internet la nivel mondial. Compania este cel mai bine cunoscutã pentru portalurile web şi motorul de cãutare (Yahoo! Search), Yahoo! Directory, Yahoo! Mail, Yahoo! News, advertising, hãrţile online (Yahoo! Maps), video sharing (Yahoo! Video), şi pentru site-urile media de socializare şi servicii. Din ianuarie 2010, Yahoo deţine cea mai mare cotã de piaţã în publicitatea online dupa Google. JP Morgan estimeazã cota de piaţã a companiei în publicitatea online în Statele Unite la 17%, mult în faţa numãrului 2, Microsoft cu 11% şi AOL cu 7%.

Yahoo! a fost fondatã de Jerry Yang şi David Filo în ianuarie 1994 şi a fost lansatã pe piaţã la 1 martie 1995.

Conform companiilor de analizã a traficului pe web, Compete.com, comScore, Alexa Internet, Netcraft, şi Nielsen ratings, domeniul yahoo.com a atras anul trecut cel puţin 1.575 bilioane vizitatori. Reţeaua globalã de website-uri a Yahoo! Înregistreazã 3.4 biliarde afişãri pe zi ca medie din octombrie 2007.

Programul de promovare Yahoo oferã utilizatorilor servicii cum ar fi: Sponsored Search, Local Advertising, şi Product/Travel/Directory Submit care oferã şansa diferitelor afaceri sã-şi promoveze produsele şi serviciile pe reţeaua Yahoo. Yahoo! Publisher Network este o unealtã de publicitate care permite deţinãtorilor de site-uri sã posteze reclamele pe diferite pagini legate de produsele pe acare încearcã sã le vandal.

Yahoo a lansat noul sistem de vânzare al spatiului publicitar pe internet la 5 februarie 2007, numit Panama. Acest program permite utlizizatorilor sã liciteze pentru termenii de promovare pe baza popularitãţii acestora şi sã-şi posteze reclamele la cãutarea acestor termini de cãtre alţi utilizatori. Sistemul calculeazã licitaţiile şi ratele de accesare a reclamelor, adãugã calitate şi ia în considerare alţi factori în determinarea rangurilor reclamelor pe care le afişeazã în rezultatele cãutãrilor pe paginile web. Prin acest program, Yahoo urmãreşte sã funizeze rezultate de cãutare mult mai relevante pentru utilizatori, o mai bunã experienţa şi un venit cât mai mare pentru reclamele pe care le expune.

1.3 Analiza SWOT

Google Yahoo

Puncte tari

Reputaţia şi familiaritatea

Poziţia pe piaţa

Programele de publicitate

Youtube

Viteza de execuţie

Relevanta cãutãrilor

Serviciile suplimentare

Sfera largã a serviciilor oferite

Puncte tari

Profitabilitatea programelor publicitare

Cota de piaţã în poştã electronicã

Strategiile pe termen lung

Yahoo Directory

Motorul de cãutare

Tehnologia mobile

Gamã de produse

Puncte slabe

Eterogenitatea materialelor

Link-urile false

Lipsa cãutãrilor de specialitate

Concentrarea pe limba englezã

Dependenta de veniturile din publicitate

Utilizarea ineficientã a celorlalte surse de venituri

Reţele sociale Puncte slabe

Imposibilitatea de diferenţiere de concurenţi

Dependenta de veniturile din publicitate

Scãderea veniturilor din publicitate

Imposibilitaea de a menţine cota de piaţã

Serviciul de vizualizare a fişierelor video

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Strategiilor de Marketing Google vs Yahoo.doc

Alte informatii

Analiza comparativa a strategiilor de Marketing Google vs Yahoo