Analiză comparativă Heineken vs URBB

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1682
Mărime: 689.39KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conferențiar Univ. Dr. Diaconescu Mihai
Facultatea de Marketing
Academia de Studii Economice, Bucuresti

Extras din proiect

1. Heineken și URBB în România

În România, Heineken - marca ce dominặ în prezent piața internaționalặ - a fost lansatặ oficial în iunie 2004. Pe piața localặ, marca face parte din segmentul Super Premium și se aflặ în portofoliul BRAU UNION, companie aparținând grupului Heineken din 2003. Dacặ la început cota de piațặ a fost doar de 1.6%, în luna septembrie 2004, Heineken a fost cotatặ cu 10.4%. Succesul este pus pe seama pasiunii Heineken pentru calitate, care folosește perspective internaționale, dar înțelege și comunitatea localặ, pe experiența companiei care fabricặ același produs din anul 1873, și nu în ultimul rând pe seama efortului continuu de inovație.

Poziția pe piațặ: Heineken este berea care s-a impus nr.1 în Europa dar și în România în ultimii 4 ani. Pe piața americanặ a fost recunoscutặ drept berea favoritặ între mặrcile premium importate. Caracterul cosmopolit al mặrcii Heineken, care pune accent pe calitate și unicitate, este apreciat în peste 170 de țặri din întreaga lume. Ca mặrime, grupul Heineken este al patrulea producặtor de bere din lume, având vânzặri anuale de peste 9 miliarde de €. Statisticile aratặ cặ în fiecare minut, la nivel global, sunt deschise aproximativ 12500 sticle cu bere Heineken.

În România, Heinekn deține 4 fabrici de producție, la Constanța, Craiova, Miercurea Ciuc și Târgu Mureș.

United Romanian Breweries Bereprod (URBB), cunoscută și ca Tuborg România, este unul dintre cei mai importanți producători și importatori de bere și băuturi răcoritoare din țara noastră. Compania a intrat pe piață în 1994 și a investit până în prezent peste 195 de milioane USD.

Începând din 1997 URBB a devenit producător, fiind prima companie de bere din Europa de Est care a dezvoltat un proiect green field, respectiv în Pantelimon, în apropierea Bucureștiului. Fabrica a fost contruită cu o investiție inițială de 55 de milioane de dolari și s-au folosit în totalitate resurse umane și materiale românești. Totodată s-au păstrat cele mai înalte standarde internaționale de calitate, fabrica fiind una dintre cele mai moderne, atât din România, cât și din grupul Carlsberg Breweries. Prin investiții succesive, capacitatea de producție a fabricii a crescut de la 0,5 milioane hl, în primii trei ani, la 2,1 milioane, în 2007.

Astăzi, fabrica URBB din Pantelimon produce la capacitate maximă, are peste 800 de angajați și contribuie anual cu milioane de dolari la economia României. În afară de angajații companiei, URBB oferă oportunități de lucru unui număr de peste 4.000 de persoane, a căror activitate este direct legată de cea a companiei (dealeri, distribuitori, furnizori și alții).

2. Portofoliul de produse

2.1. Portofoliul de produse Heineken

Heineken are cel mai diversificat portofoliu de pe piața de bere din România. Astfel, pot satisfice cele mai diverse gusturi ale consumatorilor, oferindu-le experiențe unice, memorabile.

Mărci de import

Mărci Naționale

Portofoliul Heineken include mărci naționale cu tradiție, cu și fără alcool, blonde sau brune. Aceste mărci naționale premiate sunt apreciate de consumatorii din întreaga țară.

Mărci Locale

HEINEKEN România deține în portofoliul sau și branduri regionale, a căror rețetă este păstrată intactă și azi.

Bibliografie

http://www.heinekenromania.ro/

http://www.berariiromaniei.ro/

http://www.tuborg.ro/

http://www.strategic.ro/marketing/ursus-heineken-si-urbb-cele-mai-mediatizate-companii-de-bere.html

http://www.zelist.ro/blog/berea-in-social-media/

http://www.heinekenromania.ro/portofolio/marci-internationale-cidru

https://blogdebere.ro/revista-berii/diverse/urbb-aduce-romania-cidrul-somersby.html

Preview document

Analiză comparativă Heineken vs URBB - Pagina 1
Analiză comparativă Heineken vs URBB - Pagina 2
Analiză comparativă Heineken vs URBB - Pagina 3
Analiză comparativă Heineken vs URBB - Pagina 4
Analiză comparativă Heineken vs URBB - Pagina 5
Analiză comparativă Heineken vs URBB - Pagina 6
Analiză comparativă Heineken vs URBB - Pagina 7
Analiză comparativă Heineken vs URBB - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Analiza comparativa Heineken vs URBB.pdf

Ai nevoie de altceva?