Analiza datelor de marketing utilizand SPSS

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza datelor de marketing utilizand SPSS.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 34 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1. Rezumatul cercetării
2. Prezentarea variabilelor selectate, obiectivul/obiectivele propuse, ipotezele formulate
3. Prezentarea rezultatelor cercetării
4. Concluziile cercetării
5. Recomandări
6. Anexe

Extras din document

Rezumat Cercetare

Cercetarea de față are ca scop identificarea prncipalelor modalități de petrecere a timpului liber al studențiilor, a modului în care alocă bugetul de care dispun pentru îndeplinirea acestor activități, precum și planurilor de viitor ce i-au contur în momentul încheierii programului de licență/master.

În acest fel am aflat că studenții preferă să-și petreacă timpul liber plimbându-se și relaxându-se în aer liber. De asemenea, în cadrul acestei cercetării am analizat și timpul pe care studenții nu și-l ocupă cu modalitățile preferate de petrecere a timpului și am constatat că unii dintre aceștia, respectiv un procent relativ mic preferă să muncească, în timp ce ceilalți care nu muncesc își dedică timpul altor activități. Pentru cei care în prezent nu muncesc din diverse motive, am analizat și variantele de job pe care aceștia și le-ar dori. Astfel că, am identificat că majoritatea studenților (42%) doresc să ocupe un loc într-o companie străină după terminarea facultății ceea ce ilustrează interesul acestor pentru multinaționale ori părerea negativă pe care și-au format-o despre companiile românești. Soluția mea constă în implementarea unor proiecte de parteneriat între firmele străine și cele românești, pentru a atrage cât mai mulți studenți, și ai determina să lucreze. Dar, avantajul de a lucra într-o întreprindere străină, atrage după sine și un dezavantaj. Astfel, angajații se vor putea afirma pe viitor, dar vor trebui să aleagă între meserie și timpul liber, deoarece un job într-o firmă internațională presupune deținerea a numeroase cunoștințe. De asemenea, s-a constatat că un număr ridicat de respondenți dorește să-și deschidă propria afacere, ceea ce indică o răspândire a spiritului antreprenorial și a responsabilității printre studenți.

În cadrul analizei univariată și bivariată, au fost analizate și populașia feminină și cea masculină din care a rezultat că femeile cheltuiesc mai mult decât bărbații, pe alimente și nu pe distracție așa cum ne-am fi așteptat. Acest lucru determină creșterea prețurilor alimentelor, mai ales cele absolut necesare, și implementarea unor strategii de atragere a clienților în cazul diferitelor activități de amuzament.

S-a identificat o legătură directă, medie între modalitatea preferată a studenților de a petrece timpul liber și numărul de ore petrecut la muncă/serviciu, astfel, se poate lucra un număr redus de ore, dar dacă acestea sunt foarte bine plătite pot determina câștigarea unui salariu considerabil.

2. Prezentarea variabilelor selectate, obiectivul/obiectivele propuse, ipotezele formulate

Obiectivele cercetarii:

1. Determinarea legaturii dintre modalitatea preferata de petrecere a timpului liber al respondentilor si timpul petrecut de acestia la serviciu/munca.

2. Determinarea legaturii dintre salariul castigat de fiecare respondent si orele petrecute la serviciu/munca

3. Identificarea legaturii dintre bugetul alocat pe distractii sau alimente si sexul respondentului.

4. Descoperirea opiniei respondentului in legatura cu factorul ce influenteaza realizarea de economii.

Ipotezele cercetarii:

1. Consider ca exista o legatura stransa intre modalitatea preferata de petrecere a timpului liber si timpul petrecut de acestia la serviciu/munca.

2. Consider ca legatura dintre salariul castigat de fiecare respondent si orele petrecute la serviciu/munca este o legatura puternica.

3. Consider ca persoanele de sex femeiesc aloca un buget mai mare pe distractii/alimente decat cele de sex barbatesc.

4. Principalul factor ce influenteaza realizarea de economii este salariul mare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza datelor de marketing utilizand SPSS.docx

Alte informatii

Academia de Studii Economice Analiza comparativa pe piata ciocolatei