Analiza de marketing a brandului Milka

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza de marketing a brandului Milka.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1. Activitatea pe piața din România
2. Analiza mixului de marketing
3. Analiza SWOT
4. Studiu de piață
5. Concluzii și recomandări

Extras din document

1. Activitatea pe piața din România

Scurt istoric

La data de 9 octombrie 1797 se naște în Elveția, la Boundry, Philippe Shudard. În 1824 Shudard își deschide propria ciocolaterie în Neuenberg. Într-un anunț publicat, el face reclamă pentru un nou desert proaspăt, „ciocolată fină de casă”.

Numele mărcii Milka este derivat din Milch (germ.: lapte) si Kakao (germ.: cacao). Încă de la apariție, ambalajul Milka este mov, pe acesta fiind imprimate o văcuță și o vedere panoramică a Alpilor.

Văcuța de pe ambalaj întruchipează mai bine decât oricare animal, originea mărcii Milka: Alpii și laptele din Alpi.

Agenția de publicitate Young & Rubicam a dezvoltat în anul 1972 văcuța Milka, ce a devenit figura emblematică a comunicării brandului.

Milka nu a colorat numai ambalajul, emblema mărcii a primit de asemenea culoarea mov, atrăgând atenția din primul moment asupra ciocolatei.

În anul 2002 a fost lansată oficial ciocolata Milka în România, eveniment marcat de un spectacol de lumini la Teatrul Național din București.

Ciocolata Milka este produsă într-o serie de locații, inclusiv Lörrach, Germania; Bludenz, Austria; Belgrad, Serbia; Svoge, Bulgaria; Bratislava, Slovacia; Brașov, România; Costa Rica; Curitiba, Brazilia; Jankowice, Polonia; Trostianets, Ucraina, Belgia, Argentina, și Chicago.

Datorită istoriei brandului, a calității deosebite și a gustului unic, Milka a devenit în scurt timp un jucător important pe piața de ciocolată, iar astăzi este marca numărul unu de ciocolată din România.

Poziționarea Milka în topul preferințelor consumatorilor demonstează atașamentul lor față de marcă, fapt dovedit de numeroase studii.

Sloganul Milka este reprezentat de fraza “Milka - Cea mai fină plăcere !

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza de marketing a brandului Milka.docx