Analiza de marketing a produsului zahar

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza de marketing a produsului zahar.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

I. Informații generale

Zahărul este un aliment obținut din sfecla de zahăr sau din trestia de zahăr, cu un conținut mare de zaharoză care îi conferă un gust dulce pronunțat. Există două tipuri de zahăr: zahărul brut, nerafinat, care, pe lângă zaharoză, mai păstrează și urme din alte substanțe naturale provenite din planta de extracție, și zahărul alb rafinat, care conține exclusiv zaharoză, toate celelalte substanțe fiind înlăturate prin procedee chimice. Zahărul comercializat sub denumirea de zahăr brun poate fi zahăr brut, nerafinat, sau zahăr alb rafinat, care a fost colorat după rafinare cu melasă sau caramel. În țările cu climă temperată, zahărul se obține din sfecla de zahăr, iar în țările cu climă caldă - din trestia de zahăr.

Țările cu producțiile cele mai mari de zahăr sunt Brazilia, India și China. Dintre țările europene, producătoare mai importante sunt Franța, Germania și Polonia.

În anul 2014, un român consuma în medie 30 kg de zahăr anual, față de circa 16 kg cât consuma în medie un european.

II. Descrierea producătorilor

Agrana este o companie producătoare de zahăr din Austria. Agrana este una dintre cele mai importante companii din industria zahărului, un specialist pentru produsele din amidon, un lider de piață în prepararea fructelor și un important producător de sucuri concentrate de fructe din Europa. Agrana Beteiligungs-AG a fost înființată în 1998 ca un holding în industria austriacă a zahărului și amidonului, segmente cărora li s-a adăugat în 2003 și activitatea de preparare a fructelor, care s-a extins apoi prin achiziții numeroase și a devenit al treilea stâlp de creștere al grupului.

La nivel global, grupul a obținut, în perioada martie 2005 - februarie 2006, o cifră de afaceri de 1,49 miliarde de euro, iar în anul fiscal 2006/2007, grupul Agrana a înregistrat vânzări consolidate în valoare de 1,9 miliarde euro

Compania Agrana este prezentă în România din anul 1998, și deține trei fabrici de zahăr - la Buzău, Roman și Țăndărei - dar și unități în sectorul producției de amidon, dulciuri și concentrate de fructe. Agrana mai detine in Romania doua fabrici de zahar la Buzau si Roman, fiind prezenta pe piata prin marcile Margaritar si Coronita.

Compania mai are operatiuni in Europa in zona produselor pe baza de dextroza, preparatelor pe baza de fructe pentru industria lactatelor si sucurilor concentrate cu aroma de fructe. Grupul austriac are afaceri anuale de aproximativ 3 miliarde euro, cu 55 de fabrici si 8.500 de angajati in 26 de tari. Producția de zahăr este asigurată in Romania prin procesele de prelucrare a sfeclei de zahăr și a zahărului brut obținut din trestia de zahăr, în fabricile de la Roman și Buzău.

Ilustrat prin cele peste 100.000 de tone de zahăr produse anual și prin poziția de lider de piață, succesul AGRANA în România se bazează pe două elemente:

- calitatea deosebită a materiei prime folosite

- eficiența procesului de prelucrare

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza de marketing a produsului zahar.docx