Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 4427
Mărime: 210.84KB (arhivat)
Publicat de: Cosmin Szabo
Puncte necesare: 9
Proiect de analiza de marketing - Lansarea unui produs pe piata - vopseaua Sticky

Extras din proiect

Rezumat introductiv

Piata de lacuri si vopsele a cunoscut dupa 1990 o evolutie sinuoasa. Daca cu 15 ani în urma productia interna de profil era de 100.000 tone, în 1994 total piata reprezenta 20.000 tone. În acelasi timp, aproape s-au triplat importurile.

În ultimii sase ani, piata de lacuri si vopsele a început sa se redreseze. Din 2001, practic productia a devenit preponderenta fata de importuri. Faptul ca productia interna si importurile se tatoneaza arata concurenta acerba de pe piata. Importurile provin, în cea mai mare parte pentru produse diluabile în solventi organici, din Germania (32%), Italia (21%), Turcia (10%) si Franta (8%).

Pentru produsele diluabile cu apa, 25% vin din Germania, 20% din Ungaria, 12% din Bulgaria, iar 9% din Grecia. În ultimii trei ani, din total productie mai mult de jumatate au fost produse diluabile cu apa, tendinta în consonanta cu aceea din UE, date fiind avantajele vizavi de protectia mediului. Proportia de compusi organici volatili care intra în atmosfera prin utilizarea de astfel de produse este mult mai mica decât în cazul produselor diluabile în solventi.

Societatea Sarcom s.r.l. s-a infiintat in septembrie 1993, ca o societate noua cu capital integral privat romanesc.

In primii ani de activitate societatea a produs doar diluanti si antigel, fiind prima societate cu capital privat autorizata de RAR pentru producerea antigelului.

Din 1994 si pana in prezent societatea si-a diversificat permanent gama productiei, dezvoltarea si introducerea de noi produse si modernizarea tehnologiilor din resurse financiare proprii. Din 1998 s-a inceput fabricarea produselor STICKY ca marca inregistrata la OSIM de catre societatea noastra. A inceput colaborarea cu firme de prestigiu pe plan mondial (BASF, RHODIA, HOECST, BAYER) , in prezent societatea realizand aprovizionarea numai cu materii prime de calitate.

Prezentul proiect analizeaza obiectivele firmei SC SARCOM SRL de producere vopsele, grunduri, lavabile, lacuri, diluanti, adezivi privind lansarea unui nou produs, vopseaua lavabila de interior Sticky, pe piata autohtona.

Sortimentul productiei firmei noastre este format din:

- Vopsele acrilice (de marcaj rutier) si alchidice;

- Grunduri si diluanti;

- Lavabile universale (de interior si exterior);

- Adezivi;

- Lacuri.

Lansarea noului produs, vopseaua lavabila de interior Sticky, este rodul unei munci sustinute a departamentului de cercetare-dezvoltare în colaborare cu departamentul de marketing. Conducerea firmei a dat credit echipei special constituite pentru producerea si lansarea acestui produs, alocând fonduri importante.

Noul tip de vopsea este un produs bazat pe materii prime de calitate, capabil sa surclaseze marcile concurente si sa ocupe un loc fruntas în cerintele consumatorilor. CalitÎtile sale ecologice si de rezistenta mare la intemperii si umezeala, îi asigurÎ o pozitionare de top pe piata de specialitate.

Un prim obiectiv urmarit este acela de a gasi un echilibru între ceea ce ne propunem noi si ceea ce cauta consumatorul. Pentru aceasta va fi nevoie de o cercetare riguroasa a pietii. Vrem sa oferim consumatorilor bunuri de cea mai buna valoare posibila, sa ne atragem cât mai multi clienti.

Preview document

Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 1
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 2
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 3
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 4
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 5
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 6
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 7
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 8
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 9
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 10
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 11
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 12
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 13
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 14
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 15
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 16
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 17
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 18
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 19
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 20
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 21
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 22
Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky.doc

Alții au mai descărcat și

Promovarea Online a Unui Nou Produs

Prezentarea firmei Baby`s Color este o companie infiintata in 2009, cu sediul in Bucuresti. Compania produce si comercializeaza cosmetice naturale...

Model Plan de Marketing

I.Sumarul planului de marketing 1.Prezentarea companiei Date de contact: Telefon:021/206200 Tel.mob.:0744662908 E-mail: iron@luxe.ro...

Plan de Marketing - ICC AZUR SA

1.SUMAR MANAGERIAL: S.C. AZUR S.A., cu sediul în Timişoara, a fost fondată în 1844 şi este unul dintre cei mai mari producători de lacuri şi...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?