Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Rezumat introductiv

Piata de lacuri si vopsele a cunoscut dupa 1990 o evolutie sinuoasa. Daca cu 15 ani în urma productia interna de profil era de 100.000 tone, în 1994 total piata reprezenta 20.000 tone. În acelasi timp, aproape s-au triplat importurile.

În ultimii sase ani, piata de lacuri si vopsele a început sa se redreseze. Din 2001, practic productia a devenit preponderenta fata de importuri. Faptul ca productia interna si importurile se tatoneaza arata concurenta acerba de pe piata. Importurile provin, în cea mai mare parte pentru produse diluabile în solventi organici, din Germania (32%), Italia (21%), Turcia (10%) si Franta (8%).

Pentru produsele diluabile cu apa, 25% vin din Germania, 20% din Ungaria, 12% din Bulgaria, iar 9% din Grecia. În ultimii trei ani, din total productie mai mult de jumatate au fost produse diluabile cu apa, tendinta în consonanta cu aceea din UE, date fiind avantajele vizavi de protectia mediului. Proportia de compusi organici volatili care intra în atmosfera prin utilizarea de astfel de produse este mult mai mica decât în cazul produselor diluabile în solventi.

Societatea Sarcom s.r.l. s-a infiintat in septembrie 1993, ca o societate noua cu capital integral privat romanesc.

In primii ani de activitate societatea a produs doar diluanti si antigel, fiind prima societate cu capital privat autorizata de RAR pentru producerea antigelului.

Din 1994 si pana in prezent societatea si-a diversificat permanent gama productiei, dezvoltarea si introducerea de noi produse si modernizarea tehnologiilor din resurse financiare proprii. Din 1998 s-a inceput fabricarea produselor STICKY ca marca inregistrata la OSIM de catre societatea noastra. A inceput colaborarea cu firme de prestigiu pe plan mondial (BASF, RHODIA, HOECST, BAYER) , in prezent societatea realizand aprovizionarea numai cu materii prime de calitate.

Prezentul proiect analizeaza obiectivele firmei SC SARCOM SRL de producere vopsele, grunduri, lavabile, lacuri, diluanti, adezivi privind lansarea unui nou produs, vopseaua lavabila de interior Sticky, pe piata autohtona.

Sortimentul productiei firmei noastre este format din:

- Vopsele acrilice (de marcaj rutier) si alchidice;

- Grunduri si diluanti;

- Lavabile universale (de interior si exterior);

- Adezivi;

- Lacuri.

Lansarea noului produs, vopseaua lavabila de interior Sticky, este rodul unei munci sustinute a departamentului de cercetare-dezvoltare în colaborare cu departamentul de marketing. Conducerea firmei a dat credit echipei special constituite pentru producerea si lansarea acestui produs, alocând fonduri importante.

Noul tip de vopsea este un produs bazat pe materii prime de calitate, capabil sa surclaseze marcile concurente si sa ocupe un loc fruntas în cerintele consumatorilor. CalitÎtile sale ecologice si de rezistenta mare la intemperii si umezeala, îi asigurÎ o pozitionare de top pe piata de specialitate.

Un prim obiectiv urmarit este acela de a gasi un echilibru între ceea ce ne propunem noi si ceea ce cauta consumatorul. Pentru aceasta va fi nevoie de o cercetare riguroasa a pietii. Vrem sa oferim consumatorilor bunuri de cea mai buna valoare posibila, sa ne atragem cât mai multi clienti.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza de Marketing - Lansare Vopsea Sticky.doc

Alte informatii

Proiect de analiza de marketing - Lansarea unui produs pe piata - vopseaua Sticky