Analiza de Marketing pentru Brand-ul Clear

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1627
Mărime: 43.18KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Apreotesei Sergiu

Cuprins

  1. Cap. 1 Analiza preliminară a produsului/brandului.pag. 1
  2. 1.1 Analiza conjucturii de piaţa a produsului respectiv.pag. 1
  3. 1.2 Analiza concurenţei.pag. 1
  4. 1.3 Analiza comunicării actuale a brandului.pag. 2
  5. 1.4 Analiza activităţii promoţionale anterioare a brandului.pag. 3
  6. Cap. 2 Stabilirea obiectivelor.pag. 3
  7. Cap. 3 Strategia promoţională.pag. 4
  8. Cap. 4 Planul operaţional.pag. 6

Extras din proiect

Cap. 1Analiza preliminară a produsului/brandului

1.1 Analiza conjucturii de piaţa a produsului respectiv ( consumatori, non-consumatori)

Consumatori sunt preponderent femeile, barbatii, tinerii, tinerele. Consumatorii sunt în mare parte persoane cu varsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani, cu studii medii şi superioare din mediul urban, cu venituri cuprinse între 1000 şi 4000ron. Sunt consumatori care doresc să aibă grijă de părul lor şi care pun mare accent pe frumuseţea părului lor, pentru a evita bolile de piele care pot combate bolile de piele care pot aparerea pe scalpul capului. Consumatorii folosesc şamponul Clear pentru a avea volum, frumuseţe, întărirea firului de par.

Nonconsumatori relativi sunt persoane cu venituri mici, persoane din mediul rural, lipsa de informaţii.

Nonconsumatori absoluţi persoanele în varstă, oamenii străzii, nou-nascuţii, persoane certate cu igiena.

1.2 Analiza concurenţei

Având în vedere sortimentul de şampon Clear (pentru regenerare şi volum) a cărui lansare a fost planificată anul trecut concurenţa directă este reprezentată în acest caz de sortimentele de şampon care oferă regenerare a firului de păr şi volum de exemplu Pantene si Gliss.

În concurenţa indirectă, pe lângă produsele substituente pentru şampon se încadrează şampoanele care oferă hidratare, combatearea mătreţii, strălucire şi alte beneficii urmărite în general de consumatoare. Practic, concurenţa este considerată aici în funcţie de efectul pe care îl generează şamponul la nivelul firului de păr.

Piaţa şampoanelor de larg consum oferă consumatorilor o gamă variată de produse, în funcţie de beneficiile căutate: regenerare (Gliss, Sunsilk), volum (Wash&Go, Pantene, Elseve, Sunsilk), hidratare (Dove), împotriva mătreţii (Head&Shoulders, Garnier Fructis). Se disting cel puţin 4 categorii de şampoane, în funcţie de beneficiul oferit.

1.3 Analiza comunicării actuale a brandului (strategie de poziţionare, concept

creativ)

Clear a fost lansat pe piaţa din Romania în toamna anului 2007.

Clear este expertul în îngrijirea scalpului şi în eliminarea matreţii, bazandu-se pe studiile stiinţifice realizate de Centrul de Cercetare Clear din Franţa. Eficienţa sa în combaterea matreţii se datorează înţelegerii cauzelor care duc la apariţia matreţii şi a importanţei sănătăţii scalpului. Astfel, Clear elimină matreaţa şi ajută la prevenirea sa, acţionand la suprafaţă şi în profunzimea scalpului.

Eficienţa lui Clear împotriva matreţii se datorează descoperirilor tehnologice ţncorporate ţn formula sa. Şampoanele antimatreaţă Clear conţin Vita ABE – un complex natural format din minerale, vitamine şi ulei de floarea soarelui, care formează un sistem revoluţionar. Complexul Vita ABE hidratează în profunzime scalpul pentru a lupta împotriva matreţii şi a îmbunatăţi sanatatea scalpului. Prin urmare, este restabilit echilibrul natural al scalpului şi dispar probleme precum iritaţia, uscarea, descuamarea şi caderea parului cauzată de ruperea firului.

Mai mult, printr-o tehnologie superioara, sampoanele Clear conţin agent antimicrobial pe baza de zinc, ce acţioneaza eficient la nivelul scalpului şi al părului şi conferă eficacitate împotriva cauzelor apariţiei mătreţii.

La Centrul de Cercetare Clear, experţii au descoperit că mai mult de jumatate dintre cei care au probleme legate de căderea parului au şi mătreaţă. Special pentru a rezolva aceste probleme a fost creat Clear împotriva caderii părului, în 2 variante: pentru femei "Clear Protecţie împotriva caderii părului" şi pentru bărbaţi "Clear Reducerea căderii parului". Astfel, căderea parului este redusă cu pană la 95%.

Preview document

Analiza de Marketing pentru Brand-ul Clear - Pagina 1
Analiza de Marketing pentru Brand-ul Clear - Pagina 2
Analiza de Marketing pentru Brand-ul Clear - Pagina 3
Analiza de Marketing pentru Brand-ul Clear - Pagina 4
Analiza de Marketing pentru Brand-ul Clear - Pagina 5
Analiza de Marketing pentru Brand-ul Clear - Pagina 6
Analiza de Marketing pentru Brand-ul Clear - Pagina 7
Analiza de Marketing pentru Brand-ul Clear - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Analiza de Marketing pentru Brand-ul Clear.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza comparativă a două produse

I.Analiza comparativa a comunicarii de marketing pentru "Head & Shoulders" si "Clear" Cate tipuri de par - atatea pretentii si atatea sampoane,...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Marketing odorizante - piața

1. Introducere Firma GREAT SMELL a fost înfiinţată în anul 2007 fiind o societate comercială cu răspundere limitată. Departamentul de marketing...

Ai nevoie de altceva?