Analiza de Piata a unui Produs - Inna

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza de Piata a unui Produs - Inna.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Aldea Roxana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Inna, născută pe data de 16 octombrie 1986 în Mangalia, este o cântăreață de muzică dance și house din România. Pe numele adevărat Elena Alexandra Apostoleanu, Inna s-a ales cu numele de scena de la bunicul ei, care o alinta astfel cand era mică. Încă din copilarie Inna a cochetat cu muzica. La 8 ani a urmat cursuri de canto cu profesorul Traian Broască, apoi, când a mai crescut, și-a încercat norocul cu diverse proiecte minore. Fără succes, însă. Inna a terminat cursurile Liceului Economic din Mangalia, iar activitatea universitară a întreprins-o la Constanța, la Facultatea de Științe Politice.

La 21 de ani, Inna apărea pentru prima dată la un post mare de televiziune, Pro TV, în emisiunea lui Teo Trandafir. Pe atunci se recomanda drept Alessandra și canta piesa Goodbye, piesa făcută de Play & Win. Proiectul n-a făcut prea mare valvă, Alessandra dispărând la fel de repede precum apăruse. Asta până într-o zi din luna lui august 2008, când la radio s-a difuzat prima oara melodia “Hot”, compusa și produsă de Play&Win. De atunci, încetul cu încetul, Inna s-a făcut cunoscută, iar piesele ei au început să fie cunoscută în diferite tări, făcându-și din ce în ce mai mulți fani și câștigând numeroase premii.

1. Justificarea alegerii

De ce Inna? Am ales să analizăm situția Innei deorece succesul ei în industria muzicală este din ce în ce mai mare și este prima artistă din România cunoscută pe plan internațional, într-un timp relativ scurt. Inna s-a remarcat ȋn showbiz-ul românesc prin muzica ei, reusind sa se claseze pe primul loc in topuri, fiind una dintre cele mai căutate cântareţe de la noi şi ȋn străinătate.

2. Identificarea punctelor forte și slabe

Printre punctele forte se regăsește faptul că a devenit cunoscută pe plan internațional într-un timp foarte scurt, ceea ce alți artiști români nu au reușit, iar impactul pe care îl au melodiile Innei este unul foarte mare, nu ca și în cazul altor interpreți. Melodiile ei sunt ascultate în foarte multe tări în care susține frecvent concerte pentru promovare, ceea ce ne indică un grad înalt de acoperire a pieței țintă. Deși este considerată „cel mai bun produs muzical de export al României”, Inna este o prezență discretă, aparițiile sale publice sau televizate fiind limitate. A obținut diferite premii și trofee precum: un trofeu la premiile MTV Europe Music Awards, la categoria „Cel mai bun interpret român”; cinci trofee la categoriile „Best website”, „Cel mai bun artist internațional”, „Best female”, „Best album” și „Best show”; premiu, „Artistul Dance al anului”; trei premii: „Best female”, „Cel mai bun site web” și premiul special al revistei OK! și multe altele. De asemenea piesele ei s-au clasat pe primele locuri în topul multor țări europene dar și din America.

Deși lista punctelor forte ar putea continua, nu uităm să amintim și câteva puncte slabe, puține cei drept. Printre acestea s-ar număra faptul că vocea ei nu este la fel de bună ca și a altor artiști și că deseori în concerte nu cântă 100% live. Stilul ei muzical este unul house și dance, adoptând un stil comercial chiar de la începutul carierei, adresându-se unui segment aparte de consumatori, melodiile ei fiind ascultate cel mai des în cluburi.

3. Identificarea oportunităților și amenințărilor

Fiind în plină ascensiune și lărgindu-și dimensiunile pieței din ce în ce mai mult, printre oportunități se regăsesc următoarele: existența unui numar mic de interpreți de acest gen, concurența relativ slabă în ceea ce privește stilul adoptat, ritm rapid de dezvoltare a pieței.

Chiar dacă Inna este cel mai cunoscut artist român pe plan internațional, ea poate ajunge să concureze serios cu alți interpreși români ce se indreaptă spre piața internațională cu pași repezi precum Antonia, Alexandra Stan, Xonia și evident și ceilalți artiști internaționali ce pot aduce pe piața noi piese ce ar putea pune în ceață activitatea și munca Innei privind muzica. Una dintre amenințări ar putea fi reprezentată de amploarea fenomenului pirateriei pe piața românească dar și cea internațională în domeniul muzicii și de dezvoltarea internetului, a conexiunilor de mare viteză, ce crește posibilitățile de download a melodiilor, astfel încât ar scădea considerabil vânzările discurilor.

4. Dimensiunile pieței

a) Aria pieței

Aria pieţei, în general, desemnează şi caracterizează dimensiunile spaţiale ale pieţei,

respectiv aria distribuţiei teritoriale ale actelor de vânzare-cumpărare, precum şi al centrelor în care se realizează aceste procese. În cazul de față, aria pieței cuprinde țările în care Inna a concertat și mai ales unde melodiile ei s-au făcut cunoscute. Încă de la debutul ei pe piața muzicală, prima piesă „Hot” a ajuns în clasamentele unor țări precum: Rusia, Polonia, Turcia, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Grecia, Spania, Portugalia, Belgia si Olanda. Pe parcurs, artista a ajuns să fie cunoscută din ce în ce mai mult în majoritatea țărilor din Europa dar și din America, mai ales în Mexic.

b) Structura

Abordând un stil comercial, muzica artistei se adresează în special tineretului și a celor pasionați de stilul electro-house și dance. Pentru determinarea atractivității segmentului de persoane vizate ca potențiali cumpărători, în ceea ce privește muzica ei, Inna recurge la promovare prin concerte internaționale și prin internet. Artista a reușit să se facă cunoscută și prin mediul online, având un număr mare de fani pe rețeaua de socializare facebook.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza de Piata a unui Produs - Inna.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREȘTI Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori