Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 6728
Mărime: 398.47KB (arhivat)
Publicat de: Traian Ignat
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dumitrescu Luigi
Am realizat o analiza diagnostic a firmei fictive GIELLE S.R.L. si am respectat suportul de curs.

Extras din proiect

1. Descrierea SC Gielle SRL

SC GIELLE SRL este o companie tânără care joacă un rol important pe piaţa de hârtie şi carton din Oltenia. Acesta a fost infiintata la data de 16.03.2005 avand ca unic actionar si administrator pe Rosluescu Elena Simona. Firma nu a desfasurat nici un fel de activitate de la infiintare si pana pe data de 21.06.2007, cand actionara cesioneaza in totalitate partile sociale d-lui Parghel Valentin Gabriel si D-nei Parghel Veronica. In urma cesiunii firma a ramas societate cu raspundere limitata, cu un capital subrscis si varsat de 200 RON.

Noua structura de actionariat a devenit urmatoarea:

• Parghel Veronica – 10 parti sociale in valoare de 100 RON – 50%

• Parghel Valentin Gabriel - 10 parti sociale in valoare de 100 RON – 50% - administrator al societatii, cu o experienta in acest domeniu de peste 10 ani, fiind actionar la SC CRAIPACK COMMERCIAL SA Craiova (producator de ambalaje de carton).

Pe langa administrator, Gielle SRL are un singur angajat astfel, cheltuielile sunt mentinute la un nivel redus.

Sediul social al societatii este situat in Craiova iar punctul de lucru il reprezinta un spatiu inchiriat in incinta Imprimeriei Oltenia. Rolul acestui depozit este de stocare, distributie si vanzare de hartie si carton (acesta reprezentand obiectul de activitate al firmei).

SC Gielle SRL a reusit sa se impuna prin oferirea de sortimente diversificate (hartie tip offset, hartie dublu cretata, hartie simplu cretata, hartie volumetrica, hartie de ziar, hartie de ambalaj) şi servicii de calitate: negociere directă, personal pregătit, livrări rapide şi termene de plată avantajoase.

Aprovizionarea se aface atat din tara cat si din strainatate (costuri de transport suportate de furnizori) la preturi avantajoase iar comercializarea produselor se face prin intermediul depozitului societatii.

In acest moment pe piata zonala opereaza peste 150 de tipografii ce folosesc frecvent produsele oferite de societate. SC GIELLE SRL are rolul de depozit central in zona Olteniei si opereaza in judetele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti si chiar Sibiu.

2. Misiunea SC Gielle SRL

Misiunea firmei este aceea de a se impune pe piata hartiei si cartonului prin oferirea de sortimente diversificate si servicii de calitate, prin respectarea promisiunilor asumate fata de clienti, parteneri si angajati. Satisfacerea cerintelor clientilor genereaza succesul ambelor parti dar si stabilirea unor legaturi puternice si de lunga durata. Responsabilitatea sociala si etica profesionala sunt valori promovate de societate in toate mediile in care activeaza.

3. Obiectivele SC Gielle SRL

Pentru anul urmator SC Gielle SRL isi propune:

• Mentinerea uni numar minim de salariati cu program flexibil;

• Extinderea activitatii prin fructificarea unor noi oportunitati de vanzari si depozite in tara (Cluj, Oradea, Baia Mare, Timisoara, Alba Iulia, Buzau, etc).

Pentru atingerea obiectivelor de distribuitor national, Gielle va alege o strategie de implicare a firmelor mici si medii intr-un parteneriat. Parteneriatul, dublat de garantii contractuale, transfera costurile cu deplasarile, controlul stocurilor si al vanzarilor si achizitiile de mijloace fixe si obiecte de inventar in sarcina subcontractantilor, generand un mai mare interes din partea lor pentru a creste vanzarile.

• Dobandirea statutului de importator de renume in randul consumatorilor de hartie si carton din Romania dar si in randul producatorilor Europeni.

4. Analiza mediului extern al SC Gielle SRL

4.1 Analiza macromediului societaii SC Gielle SRL

a. Mediul demografic: Atat la nivel national cat si la nivelul municipiului Craiova (peste 300 mii loc. In dec. 1989; 299,6 mii locuitori la 01.01.2008 ) se inregistreaza o scadere a populatiei.

Populaţia judeţului Dolj a continuat să se diminueze în luna mai 2008, deşi rata natalităţii este mai mare decât în luna precedentă, iar numărul de căsătorii a crescut în mai faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a adoptării Legii ajutorului de căsătorie. Sporul natural a fost negativ (-186) în aceeaşi perioadă analizată, dar a înregistrat o creştere faţă de luna mai a anului trecut. Numărul mediu al pensionarilor în primul trimestru din 2008 a fost de 94.099 de persoane, cu 0,5% mai mare faţă de trimestrul întâi al anului 2007, se precizează în raportul statistic al DS Olt.

Oportunitati oferite de mediul demografic:

• Cresterea nivelului de educatie, al gradului de alfabetizare, in sensul cresterii numarului celor ce urmeaza cursurile invatamantului obligatoriu;

• Interesul tot mai crescut al angajatilor si angajatorilor pentru cursurile de perfectionare profesionala (cursuri de specializare);

Amenintari generate de mediul demografic:

• Scaderea ponderii populatiei tinere, concomitent cu cresterea numarului persoanelor varstnice;

• Scaderea natalitatii;

• Migratia populatiei catre tarile vestice.

Preview document

Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 1
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 2
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 3
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 4
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 5
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 6
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 7
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 8
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 9
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 10
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 11
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 12
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 13
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 14
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 15
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 16
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 17
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 18
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 19
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 20
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 21
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 22
Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Gielle SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Strategii de segmentare și poziționare la SC Ambient SRL

CAP 1. CONSIDERAŢII PRIVIND SEGMENTAREA PIEŢEI 1.1 Paşii principali ai managementului în marketing Oamenii de marketing au un set de reguli, la...

Analiza diagnostic a firmei TNT - sucursala Sibiu

Un element esential, în fundamentarea strategiei firmei, îl constituie efectuarea de analize-diagnostic, proces extrem de complex daca avem în...

Analiza diagnostic - strategică SC Atlassib Leasing IFN SA

Prezentare SC. ATLASSIB LEASING IFN SA. Sibiu a luat fiinta in anul 1997, aparand ca urmare a nasterii conceptului de "leasing" si in tara noastra...

Analiza Diagnostic a Mediului de Afaceri al Firmei Henny Com SRL

ANALIZA DIAGNOSTIC A S.C. HENNY COM S.R.L. ,, să crezi pur şi simplu că cei ce cumpără lucruri frumoase vor trăi în frumuseţe şi chiar vor...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?