Analiza estetică a automobilului Volkswagen Beetle

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2996
Mărime: 3.63MB (arhivat)
Publicat de: Teohari Botezatu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: lector universitar dr. Lelia Voinea

Extras din proiect

Istoria automobilului Volkswagen Beetle

Istoria Beetle a început în 1934 când, în Sala de la Berlin Adolf Hitler a anunţat că maşina nu va fi un privilegiu exclusiv celor bogati. Lui Ferdinand Porsche ("cel mai faimos designer ai timpului") i-a increditat sarcina de a construi Volkswagen-ul (masina poporului). Adolf Hitler nu s-a limitat numai la definirea numelui, el a impus si anumite particularitati pe care Volkswagenul Beertle trebuia sa le aiba (pret, viteza, consum, etc )

În 1936 primele 3 prototipuri au fost gata (două clasa A şi unul Cabriolet), astfel încât, un pic mai târziu, Hitler a încredinţat sarcina de a afla locul potrivit pentru a construi fabrica ce va creea viitorul Beetle. Locul ales au fost imprejurimile castelului lui Wolfsburg Earl Von Schulenberg. Numele ales pentru viitorul Beetle a fost KDF Wagen (Kraft Durch Freude Wagen) care insemna "masina a fortei prin mijloace ale bucuriei". Chiar Ferdinand Porsche a incercat sa se impotriveasca unui asemenea nume, insa alegerea venea din partea lui Hitler si astfel nu mai era nimic de facut.

În 1939 KDF Wagen a apărut oficial la Sala de la Berlin si a fost o maşină atat de modernă şi de revoluţionară astfel incat "a distrus" orice competitor existent pe piata. În septembrie 1939 al doilea război mondial a început şi producţia civilă de Beetle a fost convertita în producţie militara. Acest lucru a avut o mare importanţă pentru viitorul Beetle, deoarece pe seama războiului, a trebuit să susţină cea mai grea încercare de care nici o alta masina nu a avut parte. Şi s-a descurcat foarte bine in orice conditii climatice (din Africa torida pana la Rusia inghetata) şi în orice fel de teren (în noroi, nisip si zapada) Beetle nu sa mai oprit într-adevăr. Mai mult, datorita razboiului a capatat mai multe caracteristici militare; de exemplu aceasta putea sa atinga 10km/h in apa.

În mai 1945 razboiul s-a sfarsit si numai o treime din fabrica i-a supravietuit, aceasta fiind afectata serios de bombardament. Din cauza acestui lucru s-a dorit demolarea asteea, dar datorita Maiorului Ivan Hirst englezii si-au schimbat decizia si cativa ani mai tarziu au inapoiat-o germanilor. Între timp, muncitori, cu ultimele materiale salvate de la bombardament, a început construirea Beetle-ului din nou, dar productia a avut niste nivele scazute. Dar apoi s-a produs minunea deoarce de la câteva sute de automobile produse în 1946, producţia a mers la 19.000 în 1948 şi 46.000 în 1949 într-o creştere continuă ce a încetinit numai în anii '70. În această perioadă de timp, mai multe îmbunătăţiri tehnice au fost introduse continuu, cu toate acestea, fără a atinge niciodata aspectul original al proiectului Porche.

În anii '40, exporturile au început si în alte ţări: Olanda, Danemarca, Luxemburg, Suedia, Belgia, Elveţia şi Statele Unite. În 1953 a început producţia si in Brazilia cu o firma afiliată. În 1964 au fost construite alte ramuri peste mari cum ar fi in Africa de Sud. În 1955 milioane de Beetle-uri au fost construite şi, pentru această ocazie, a fost făcut în culori de aur metalizat, cu scaune brocart şi decoraziuni in mici perle de sticlă. Între timp, în toate ţările în care Beetle-ul a fost construit sau exportat, vanzarile au crescut in mod constant.

În 1967 aspectul Beetle a fost remarcabil modificat: farurile au devenit rotunde şi verticale, barele de protectie pãtratice şi s-au marit, luminile din coada amplificate şi sistemul electric a fost consolidat (6 - 12 Volt). Chiar şi în 1970 a existat o noutatea importanta: de fapt, Super Beetle (1302 şi 1302 / S) a fost născut. Diferenţe substanţiale in ceea ce priveste aspectul si mecanica au fost modificate în 1973 cu Beetle Super modelul 1303. Pe parcursul anilor îmbunătăţirile nu s-au oprit niciodata şi este interesant de observat că acestea au fost aproape întotdeauna înainte de timpul lor şi, prin urmare, destinate să stabilească o moda, cum ar fi acoperisul rezistent la apă acoperit în PVC (1955), anvelopele tubeless (1957) sau vopseaua acrilica (1949).

Din 1974, periodic, serii speciale au fost construite într-un număr limitat, care a avut amenajarea interioară foarte speciala. Jeans, City, Big, Bug Seciale si alte modele au fost construite în 1987 cu scopul de a sărbători 50 de ani de la naştere lor. Tot in acest an ultima din serie s-a născut, considerata cea mai buna dintre toate: Beetle Jubilee (Jubiläums-Käfer). Acesta a fost de culoare gri metalizat şi avea parbrizele coloratevatemic in albastru, jante sport din oţel, volanul Golf-ului GTI. În mijlocul anilor '70 vânzările au început să scadă şi, în 1974 s-au decis să mute producţia Beetle de la Wolfsburg la Emden, pentru a face loc pentru masina noua: Golf. În 1976 constuctia Super Beetle-ului Sedan a fost oprita, şi s-a hotarat construirea sa numai în versiunea Cabriolet, dar numai până în 1980. Chiar daca producţiea din Mexic a fost întrerupta în 2003, Beetle-ul nu este de natură să dispară de pe drumurile planetei noastre: mare parte din cele 22 de milioane de modele construite acopera kilometri şi kilometri în fiecare zi de-a lungul drumurilor din toata lumea, cerand, in schimb doar un pic de ulei si benzina.

Evolutia design-ului automobilului Volkswagen Beetle

Logo-ul lui Volkswagen Beetle din anul 1930 este în mod clar modelat după zvastica. Chiar înainte de pierderea Germaniei, Volkswagenul se indeparta de emblema originala. Este încă interesant că totusi această firmă, a păstrat numele după al doilea război mondial. Astăzi, logo-ul albastru deschis al Volkswagenului are menirea de a evoca un stil de viaţă fără griji.

Primul logo al companiei a fost realizat de un angajat al Porche, Franz Xavier Reimspiess, care a castigat un concurs intern de logo-uri, primind 400$. Era un V si un W aflate in interiorul unui cerc dintat (care ne duce cu gandul la sincroane) din care se desprindeau sub forma de plus 4 linii, continuate de cateva linii curbe pentru a arata ca semnul nazistilor. V si W erau initialele numelui companiei, V de la volks care inseamna popor, si W de la wagen care inseamna masina. Acest logo a fost folosit doar pe modelul KdF-wagen.

Tot inainte de cel de-al doilea razboi mondial a mai existat un logo foarte putin folosit, mai mult pe masinile militare, care se deosebeste prin cel de dinainte prin lipsa svasticii; a ramas doar cercul dintat in interiorul caruia se afla V si W.

Preview document

Analiza estetică a automobilului Volkswagen Beetle - Pagina 1
Analiza estetică a automobilului Volkswagen Beetle - Pagina 2
Analiza estetică a automobilului Volkswagen Beetle - Pagina 3
Analiza estetică a automobilului Volkswagen Beetle - Pagina 4
Analiza estetică a automobilului Volkswagen Beetle - Pagina 5
Analiza estetică a automobilului Volkswagen Beetle - Pagina 6
Analiza estetică a automobilului Volkswagen Beetle - Pagina 7
Analiza estetică a automobilului Volkswagen Beetle - Pagina 8
Analiza estetică a automobilului Volkswagen Beetle - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Analiza Estetica a Automobilului Volkswagen Beetle.doc

Alții au mai descărcat și

Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen

Partea I Brief de agenţie Capitolul 1 – Societatea Pe data de 28 Mai 1937 a fost înfiinţată compania „Gesellschaft zurVorbereitung des Deutschen...

Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota

Introducere Pentru crearea unor branduri puternice în ziua de astăzi firmele trebuie să cunoască foarte bine concurența pentru a se putea adapta...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?