Analiza firmei Tichet Plus Service

Proiect
9.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 9023
Mărime: 604.33KB (arhivat)
Publicat de: Vlad Marton
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Capitolul I
  2. 1. Scurt istoric al organizatiei 2
  3. 2. Misiunea si obiectivul de activitate 3
  4. 3. Obiectivele principale 4
  5. Capitolul II
  6. 1. Analiza mediului intern si extern 5
  7. 2. Analiza SWOT 8
  8. Capitolul III
  9. 1. Prezentarea 10
  10. 2. Organigrama 12
  11. Capitolul IV
  12. 1. Politica de promovare 13
  13. 2. Politica de produs 14
  14. 3. Politica de pret 16
  15. 4. Politica de distributie 17
  16. Capitolul V
  17. Concluzii 18
  18. BIBLIOGRAFIE 22

Extras din proiect

Cap. I

1. Scurt istoric al organizatiei

Infiintata in anul 2004, TICHET PLUS SERVICES este cea mai puternica firma romaneasca in domeniul tichetelor valorice remarcandu-se in cei 5 ani de activitate prin stabilitate si performanta. Concomitent cu infiintarea,firma a creat si un serviciu financiar de recompensare si fidelizare a salariatilor care venea in intampinarea eforturilor companiilor din Romania de a practica un management performant mai ales din perspectiva resurselor umane si a domeniului financiar.

TICHET PLUS SERVICES a parcurs în decursul anului 2004 câteva etape bine conturate urmărind îndeplinirea obiectivelor aferente fiecărei etape:

- perioada de fondare – în care firma s-a străduit să-şi creeze şi să ofere pieţei servicii cu un grad ridicat de utilitate pentru consumatori.

- perioada de dezvoltare – când firma concomitent cu extinderea gamei de servicii, procedează la o intensificare a acţiunilor promoţionale bazate pe imaginea de companie care a reuşit să şi-o asigure în cadrul pieţei, precum şi printr-o politică de preţuri corespunzătoare. TICHET PLUS SERVICES a realizat promovarea prin împărţirea de pliante şi afişe, prin reclame la radio şi televiziunea locală, însă cea mai importantă a fost aşa numita “promovare din gură în gură”, adică satisfacerea clienţilor pentru a aminti de serviciile firmei şi prietenilor sau cunoştinţelor lor.

- perioada de consolidare – caracterizată prin preocupări deosebite privind creşterea şi consolidarea părţii ce revine întreprinderii în cadrul pieţei. Aceasta s-a prelungit şi în următorii ani.

Astfel, identificand cele mai bune oportunitati de pe piata, TICHET PLUS SERVICES si-a diversificat serviciile si si-a consolidat pozitia de lider de piata in anumite zone nationale.

In intervalul 2004-2008, identificand cele mai bune oportunitati de pe piata, am inregistrat constant cresteri ale cifrei de afaceri cu o majorare de volum anuala de peste 25%. Fideli dorintei de a oferi clientilor servicii la cel mai inalt nivel, in 2005 au obtinut si implementat certificatul de calitate ISO 9001:2001, iar in 2006 tichetPLUS s-a numarat printre marcile romanesti de succes premiate de catre Saptamana Financiara. De-a lungul celor 5 ani de activitate compania si-a diversificat si dezvoltat continuu portofoliul de clienti, realizand parteneriate de incredere cu societati precum: PIRAEUS GROUP, IRS GRUP (ASTRA VAGOANE ARAD, ROMVAG, SEVERNAV, MEVA), OLTCHIM, ROMSTAL, PARMALAT, ARCTIC, URBAN SA, AUTOITALIA, etc.

TICHET PLUS SERVICES dispune de o retea de 30 000 de magazine afiliate, are peste 3000 de companii client si 250 000 de utilizatori.

Incepand cu anul 2008,compania s-a repozitionat. Asumandu-si noi obiective, au consolidat structura organizationala si au creat o imagine distincta, bazata pe o noua identitate vizuala.

Promovand valori si standarde precum eficienta si stabilitatea, TICHET PLUS SERVICES si-a propus pentru 2009 sa-si consolideze pozitia de leader romanesc pe piata tichetelor valorice.

Sute de companii interesate de bunastarea angajatilor si de buna gestionare a bugetului lor apeleaza cu incredere la beneficiile extrasalariale PLUS, obtinand rezultate pe masura asteptarilor:

- angajati fideli si motivati;

- costuri reduse cu peste 80% fata de acordarea aceleiasi sume in numerar.

2.Misiunea si obiectul de activitate.

Formularea misiunii reprezintă un instrument managerial fundamental din domeniul planificării.

Una din principalele misiuni ale companiei este de a îndeplini obiectivele clienţilor prin calitate superioară.

Principalul scop al firmei este de a construi o puternică firmă cu ambiţii de expansiune pe pieţele din romania. Se va spori valoarea de piaţă a firmei şi o dezvoltare a ei cel puţin la fel de rapidă ca cea a domeniului în care acţioneaza. Se doreste în continuare cautarea, analiza şi ulterior să investitia în domenii noi, care promit un câştig adecvat şi un potenţial de creştere şi pentru care în firmă există, sau pot fi create premize corespunzătoare.

TICHET PLUS SERVICES, trece cu greu prin perioada cotelor impuse de Ministerul Finantelor, intrand intr-un mediu concurential puternic si avand o politica de marketing ce a urmarit oferirea de servicii la un inalt grad de calitate fara ca, in general, comisioanele sa fie practicate sub pretul pietei.

Dezvoltarea companiei a fost constanta, inca de la inceput, dar in anul 2007 a avut loc o crestere net superioara fata de anii precedenti, odata cu restabilirea principalelor directii urmarite din perspectiva politicii de marketing aplicate, cum ar fi ridicarea la rang de principiu de baza a dezvoltarii unei logistici menite a asigura satisfactia totala a clientilor In ceea ce priveste viteza de reactie, forma de prezentare, etc.

O alta directie principala in cadrul politicii de marketing aplicate, este aceea de a asigura o actiune continua de stabilizare si imbunatatire permanenta a relatiilor comerciale cu clientii.

TICHET PLUS SERVICES a pus un accent deosebit pe cautarea unor canale eficiente menite a promova compania in randul managerilor companiilor potential client. Astfel, TICHET PLUS SERVICES este afiliata la o serie de asociatii patronale, in cadrul portofoliului de clienti, regasindu-se un numar mare de membrii ai acestora.

TICHET PLUS SERVICES doreste sa acorde asistenta atat companiilor in misiunea sociala pe care o au fata de proprii angajati, cat si statului in eforturile sale de dezvoltare a politicilor de crestere a nivelului de trai al populatiei.

Printre cele mai importante condiţii preexistente necesare implementării misiunii se numără:

- personal deschis spre muncă, inovaţie, performanţă, care să accepte noutatea şi cerinţele unei misiuni orientată spre o continuă dezvoltare, în condiţiile în care, pe piaţă există o concurenţă puternică; TICHET PLUS SERVICES. are angajaţi cu o experienţă îndelungată în domeniu, care crează un cadru optim pentru definirea misiunii.

- resurse financiare, umane, tehnice etc, care să permită îndeplinirea misiunii.

Folosind calificarea şi tehnologia disponibilă în cadrul societăţii, susţinute de experienţă societăţilor asociate, TICHET PLUS SERVICES oferă servicii complexe. Implicarea arătată de angajaţii firmei, flexibilitatea şi apropierea de clienţii lor arată că este partenerul preferat pe piaţă.

Viziunea firmei este sa devina o companie de succes in domeniul tichetelor valorice, o companie apreciata atat de clienti cat si de concurenta.

Telul spre care tinde cu fiecare sarcina pe care o are de indeplinit este sa ofere solutii inteligente si originale. Multumirea clientilor si partenerilor primeaza in luarea tuturor deciziilor.

Societatea crede în valoarea angajaţilor săi şi promovează dorinţa şi abilitatea lor de a gândi şi acţiona în interesul societăţii Ea pregăteşte, dezvoltă şi promovează angajaţi motivaţi, eficienţi şi loiali. Aşteaptă în schimb ca angajaţii ei să fie inventivi şi membrii responsabili ai echipei.

Valorile firmei definesc atitudinea pe care angajaţii trebuie să o adopte, direcţionând astfel compania către ţintele sale directe, clienţii şi succesul. Valorile corporatiste sunt următoarele:

- orientare către client

- integritate

- respect pentru fiecare individ în parte

- angajament

- muncă în echipă

- calitatea si eficienta

- performanta si progres continuu

Preview document

Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 1
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 2
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 3
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 4
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 5
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 6
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 7
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 8
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 9
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 10
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 11
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 12
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 13
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 14
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 15
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 16
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 17
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 18
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 19
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 20
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 21
Analiza firmei Tichet Plus Service - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Analiza Firmei Tichet Plus Service.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?