Analiza gradului de internaționalizare a companiei Metro Group

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3101
Mărime: 114.44KB (arhivat)
Publicat de: Saveta Iliescu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

I. Prezentarea companiei:

METRO Group este o companie internaţională care operează în 32 de ţări din întreaga lume, însumând un număr de aproximativ 290.000 de angajaţi din 150 de ţări, ce îşi desfăşoară activitatea în peste 2.100 de magazine din Europa, Africa şi Asia.

În istoria Metro Group, anul 1964 reprezinta anul fondarii companiei Metro SB-Großmärkte GmbH & Co. KG de către Otto Beisheim la Muhlheim-Ruhr în apropiere de Dusseldorf, Germania . Primul magazin bazat pe sistemul cash&carry reprezenta un nou mod de vânzare promovat de către firmă, prin care comercianţii se puteau aproviziona cu marfă plătind cash. Succesul acestui nou tip de vănzare se datorează atât caracteristicilor şi facilităţilor ce le oferă sistemul, cât şi perioadei de creştere economică, specifică anilor ‘60. Politica dezvoltată de firmă se axa în principal pe satisfacerea nevoilor clienţilor, promovând produse de calitate superioară la preţuri avantajoase. Autoservirea şi disponibilitatea produselor în timp util sunt alte caracteristici de bază ale sistemului, oferindu-le clienţilor posibilitatea comparării ofertei şi alegerea personală. Dezvoltarea economică a Germaniei în această perioadă, exprimată şi prin existenţa a numeroase firme de mărime mijlocie cu putere suficientă de cumpărare, îi conferă noului sistem un mediu optim de dezvoltare. Poziţia de leader cucerită pe piaţa germană coduce firma spre o revizuire a strategiilor, o reorientare prin diversificare pe piaţa externă.

Primul pas spre internationalizarea vizata a fost facut prin parteneriatul dintre Metro Cash&Carry si Dutch Steenkolen Handelsvereeniging SHV in 1968 prin deschiderea unui nou subsidiar, Makro Zelfbedieningsgroothandel, ce a deschis primul magazin Markt in Olanda.

Obiectivul strategic vizat s-a concretizat în anul 1971 prin pătrunderea pe pieţele vestice cu potenţial financiar Austria, Franta şi Danemarca, unde firma a promovat sistemul cu

In anul 1996 s-a produs fuziunea companiilor de retail Asko Deutsche Kaufhaus AG, Kaufhof Holding AG, Deutsche SB-Kauf AG, fiecare din ele cu o bogată tradiţie în domeniul vânzărilor, cu METRO Cash&Carry, ce a condus la înfiinţarea concernului METRO AG sau Metro Group.

METRO Group, cu sediul în Düsseldorf/Germania, include patru divizii de vânzări, care operează independent pe piaţă:

Metro Cash & Carry

Metro Cash & Carry este unul dintre liderii internaţionali de piaţă în sectorul comerţului en gros cu autoservire şi în acelaşi timp pe plan internaţional este cel mai cunoscut nume cu cel mai mare volum de vânzări al METRO Group.

1964-primul magazin in Germania

primul magazin Makro in Olanda reprezinta primul pas spre internationalizare, ce viza in primul rand patrunderea pe pietele Europei de Vest si de Sud

prin deschiderea magazinelor din Turcia si Maroc la mijlocul anilor ’90, compania a reusit sa acopere zona Marii Mediterane.

In aceasta perioada, la aprox. 30 de ani de la infiintare, Metro Cash&Carry avea reprezentantein 12 tari si era present prin 200 de locatii

Dupa mijlocul anilor 90’ se vizeaza patrunderea pe pietele Asiei si Europei de Est.

Real hypermarket

În cadrul METRO Group, Real reprezintă conceptul de retail de succes care oferă spaţii largi de vânzare cu autoservire. Conceptul hipermarketului Real este unul de succes întrucât combină accesul rapid al consumatorului final, dimensiunea cu o structură clară a sortimentelor şi o selecţie completă a produselor, toate la preţuri competitive. Într-un spaţiu de desfacere variind între 6.000 şi 8.000 mp, clienţii pot găsi uşor şi rapid toate produsele necesare, de la cele alimentare şi până la electrocasnice şi îmbrăcăminte.

Real s-a format in 1992 prin fuziunea a 13 operatori cu concepte diferite pe piata hypermarketurilor, fiecare cu success in activitatea anterioara.

In 1998, lantul s-a extins prin preluarea a 94 de hypermarketuri ale Allkauf Group si a 20 de hypermarketuri ale Kriegbaum Group.

In 2006, Real a preluat lantul Wal-Mart din Germania si lantul de magazine franceze din Polonia, Geant.

Preview document

Analiza gradului de internaționalizare a companiei Metro Group - Pagina 1
Analiza gradului de internaționalizare a companiei Metro Group - Pagina 2
Analiza gradului de internaționalizare a companiei Metro Group - Pagina 3
Analiza gradului de internaționalizare a companiei Metro Group - Pagina 4
Analiza gradului de internaționalizare a companiei Metro Group - Pagina 5
Analiza gradului de internaționalizare a companiei Metro Group - Pagina 6
Analiza gradului de internaționalizare a companiei Metro Group - Pagina 7
Analiza gradului de internaționalizare a companiei Metro Group - Pagina 8
Analiza gradului de internaționalizare a companiei Metro Group - Pagina 9
Analiza gradului de internaționalizare a companiei Metro Group - Pagina 10
Analiza gradului de internaționalizare a companiei Metro Group - Pagina 11
Analiza gradului de internaționalizare a companiei Metro Group - Pagina 12
Analiza gradului de internaționalizare a companiei Metro Group - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Analiza Gradului de Internationalizare a Companiei Metro Group.doc

Ai nevoie de altceva?