Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 4239
Mărime: 28.67KB (arhivat)
Publicat de: Giorgian Groza
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. INTRODUCERE
  2. 2. MEDIUL EXTERN
  3. 2.1. MICROMEDIUL
  4. 2.2. MACROMEDIUL
  5. 3. MIXUL DE MARKETING
  6. 3.1. POLITICA DE PRODUS
  7. 3.2. POLITICA DE PROMOVARE
  8. 3.3. POLITICA DE PRET
  9. 3.4. POLITICA DE DISTRIBUTIE
  10. 4. PROPUNERI
  11. 5. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

INTRODUCERE

Ecopaper este o societate pe actiuni specializata in producerea hartiei folosita ulterior la fabricarea cartonului ondulat pentru ambalaje. Scopul societatii il reprezinta producerea si comercializarea celulozei papetare si chimice, hartiei; promovarea si punerea in aplicare a initiativelor de interes national in domeniul fabricatiei celulozei, hartiei si realizarea de beneficii.Ecopaper se afla in centrul tarii, in orasul Zarnesti, la aproximativ 25 km de Brasov, al doilea oras ca marime din Romania. In cei aproape 150 de ani de existenta, Ecopaper a obtinut o pozitie notabila intre producatorii de hartie din tara.

In aceasta perioada, fabrica a parcurs diferite etape de dezvoltare. Astfel, in anul 1852, se pun la Zarnesti bazele unei fabrici de hartie, care intra efectiv in functiune in anul 1857. In 1889, in apropierea fabricii de hartie ia nastere si o fabrica de celuloza care incepe sa produca in anul 1893, folosind ca materie prima lemnul de rasinoase. In 1948, in urma nationalizarii principalelor mijloace de productie, prin comasarea celor doua fabrici existente, ia nastere fabrica de celuloza si hartie de la Zarnesti.Dupa aceasta etapa, s-a trecut la reconditionarea utilajelor din fabrica si au inceput unele lucrari de investitii. In perioada 1953-1986, in dotarea fabricii intra noi linii de producere a hartiei si celulozei, precum si a drojdiei furajere si a produsilor lignosulfonici, produse rezultate pe baza prelucrarii deseurilor reziduale rezultate din fabricarea celulozei.

In 1993, linia de producere a hartiei este modernizata cu un sistem de control electronic care asigura monitorizarea diferitilor parametri ai procesului de productie. La inceputul anului 2001, pachetul majoritar de actiuni de 97% al societatii Ecopaper, detinut pana atunci de Fondul Proprietatii de Stat, in calitate de actionar majoritar, este vandut catre SC Ecopack SA Ghimbav.

Odata cu preluarea societatii, echipa manageriala a decis oprirea si trecerea in conservare a instalatiilor de producere a celulozei, respectiv a drojdiei furajere si a produsilor lignosulfonici si directionarea resurselor numai catre fabricarea hartiei miez si capac, necesara pentru confectionarea cartonului ondulat pentru ambalaje. Aceasta decizie a fost luata atat in scopul rentabilizarii societatii, cat si in vederea reducerii consumului de materie prima lemnoasa, demarandu-se astfel un amplu proiect de protectie a mediului. In prezent, fabrica produce hartie numai din maculatura reciclata, Ecopaper fiind la ora actuala principalul producator de astfel de hartie din Romania.

Societatea foloseste circa 35% din totalul de maculatura colectat pe intreaga tara, avand relatii de colaborare cu cei mai importanti furnizori de maculatura reciclabila din tara. Prin acest sistem de reciclare a deseurilor de maculatura se inlocuieste procesul de fabricare a hartiei pe baza de materie lemnoasa, aceasta politica dovedind atentia deosebita pe care societatea Ecopaper o acorda economisirii resurselor naturale. In ultima instanta, aceasta preocupare nu dovedeste decat grija fata de mediu, protejarea resurselor lemnoase insemnand salvarea padurilor, acest proces avand in acelasi timp si o importanta valoare educationala.Vom analiza acum mediul extern al intreprinderii.

MEDIUL EXTERN

Mediul extern al întreprinderilor se prezintă sub 2 forme:

• micromediul;

• macromediul.

Micromediu

1. Micromediul este format din prestatorii de servicii, furnizorii, forţa de muncă, clienţii, concurenţii, organisme publice, furnizorii de mărfuri.

Furnizorii de mărfuri sunt firme sau persoane particulare care livrează materiale, maşini şi utilaje, pentru intreprinderi. Întreprinderile trebuie să cunoască oferta furnizorilor, politicile comerciale, climatul intern, preţurile si rimnicitatea.

Prestatorii de servicii sunt firme şi persoane particulare care pun la dispoziţie credite, mijloace de transport.

Furnizorii forţei de muncă sunt unităţi de învătământ, şomerii, clienţii alcătuind cercul firmelor şi instituţiilor beneficiare.

Clienţii pot fi: - consumatorii, utilizatorii, întreprinderi comerciale, agenţii guvernamentale.

Concurenţii sunt firmele şi persoanele care îşi dispută această categorie de clienţi sau furnizori.

Organismele publice sunt o componentă a micromediului care poate influenţa în mod decisiv atingerea obiectivelor de către întreprinderi.

MISIUNEA ECOPAPER.S.A. ZARNESTI

Se doreste pozitionarea firmei intre prirnii 5 producatori de hartie din Romania. Viziunea directoare este managementui de echipa, flexibilitatea, un climat deschis de comunicare, cooperarea, apropierea continua de client si marirea cotei de piata pentru hartia destinata obtinerii cartonului ondulat.

Preview document

Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 1
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 2
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 3
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 4
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 5
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 6
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 7
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 8
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 9
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 10
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 11
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 12
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 13
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 14
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 15
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 16
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 17
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 18
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 19
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 20
Analiza marketingului la SC Ecopaper Zărnești SA - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Analiza Marketingului la SC Ecopaper Zarnesti SA.doc

Alții au mai descărcat și

Strategii de Marketing în Servicii

INTRODUCERE Sectorul serviciilor capătă o amploare din ce în ce mai mare, nu numai în economiile dezvoltate (numite adesea economii ale...

Piața produsului carton ondulat - SC Vrancart SA

I.1. Prezentare S.C. VRANCART SC VRANCART SA Adjud este unul dintre cei mai importanţi producători de carton ondulat si hârtie de toaleta din...

Analiza Diagnostic SC Ecopack SA

Capitolul 1. DESCRIEREA FIRMEI A. ISTORIC. ECOPACK este cea mai veche fabrică de carton ondulat din România, fiind înființată acum aproape un...

Prezentarea Firmei Rondocarton

Intreprinderea Rondocarton S.R.L. a fost înfiintata în Februarie 1998 si face parte din grupul RONDO, care fabricã ambalaje si carton ondulat....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?