Analiza Mediului de Marketing al Firmei

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 6802
Mărime: 60.10KB (arhivat)
Publicat de: Ludmila Pintilie
Puncte necesare: 9
Universitatea "STEFAN CEL MARE" Suceava FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SI ADMINISTRATIE PUBLICA

Cuprins

  1. I.Mediul de marketing
  2. 1. Variabilele micromediului extern de marketing al firmei
  3. 2. Analiza mediului de marketing al firmei
  4. II. Descrierea afacerii
  5. 1.Prezentarea afacerii
  6. 2.Produsele organizatiei
  7. 3.Scopul organizatiei
  8. 4.Obiective
  9. 5.Factorii de succes
  10. III. PIATA
  11. 1.Analiza pietei
  12. 2.Clientii
  13. 3.Segmentarea pietei
  14. 4.Strategie de segmentare a pietei tinta
  15. 5.Analiza domeniului de activitate
  16. IV. SUMARUL STRATEGIEI DE IMPLEMENTARE
  17. 1.Analiza SWOT
  18. 2.Avantaje competitive
  19. 3.Strategia de marketing
  20. 4.Strategia de vanzare
  21. V. RESURSELE UMANE
  22. VI . PREVIZIONAREA VANZARILOR

Extras din proiect

I.Mediul de marketing

Mediul de marketing al organizatiei este ansamblul agentilor si fortelor care influenteaza pietele-tinta si marketingacesteia. Componentele sale sunt: micromediul si macromediul.

1. Variabilele micromediului extern de marketing al firmei

Micromediul de marketing al firmei cuprinde agentii din proximitatea acesteia:Firma în sine, furnizorii, clientii, intermediarii, concurentii

¬ Grupurile de interes care influenteaza capacitatea firmei de a-si satisface clientela.

Macromediul firmei este reprezentat de ansamblul fortelor societale generale (demografice, economice, naturale, tehnologice, politice, culturale) care actioneaza asupra micromediului firmei.

Atât în cadrul micromediului cât si în cel a macromediului firmei se gasesc în permanenta, incertitudini, riscuri dar si oportunitati pentru activitatea acesteia. Managerii de marketing trebuie sa identifice, evalueze, controleze si administreze corect si permanent incertitudinea si riscul din viata firmei. Pentru aceasta este importanta monitorizarea schimbarilor din mediul de marketing.

Monitorizarea mediului este sarcina vitala pentru supravietuirea firmei si atingerea scopurilor sale pe termen lung. Ea presupune doua procese:explorarea mediului, analiza mediului.

Tendinte si megatendinte ale mediului de marketing

Mediul de marketing este influentat de efectele modei – ca schimbare trecatoare, de scurta durata, fara implicatii majore asupra acestuia, de cele ale tendintelor – ca schimbari previzibile, de mare amploare, cu implicatii majore asupra mediului dar si de cele ale megatendintelor – presupunând schimbari de mare amploare, instalate lent, cu efecte de propagare, determinând variabilele mediului pentru o lunga perioada de timp.

În contextul dinamismului societal mondial, marketerii trebuie sa acorde o atentie speciala tendintelor si megatendintelor.

Pentru a comercializa cu succes un produs, managerul de marketing trebuie sa dezvolte o strategie. El ia decizii in cadrul acesteia, care depind de mai multe variabile, factori si forte care sunt in continua schimbare. Cateva din aceste variabile sunt interne. El are un anumit control asupra variabilelor care afecteaza produsul: natura lui, promovarea, parcursul pe care il va urma de la producator la consumator si pretul sau. Dar cand este fabricat, el intra in mediul extern: economic, tehnologic, socio-cultural si legislativ-politic. Marketerul nu poate controla aceste variabile externe; in alt mod acestea il controleaza pe el.

Ce se intelege prin “mediu de marketing” ?

Prin mediu de marketing se intelege ansamblul de factori si forte care scapa controlului imediat al firmei si care influenteaza mentinerea sau dezvoltarea relatiei sale cu clientii profitabili. Dupa natura actiunii acestor factori si forte se disting doua grupe de componente: macromediul si micromediul firmei.

Macromediul marketingului

Acesta reprezinta ansamblul de variabile, factori si forte, necontrolabile de catre firma si care impreuna constituie climatul general in care isi desfasoara activitatea aceasta. O firma poate face foarte putin, aproape nimic, pentru a influenta factorii cu actiune generala referitori la macromediu. Ce trebuie sa faca este sa monitorizeze evolutia acestora si sa intuiasca caracterul si dimensiunea eventualelor modificari pentru a se pregati in scopul mentinerii si dezvoltarii partii sale de piata.

Mediul socio-cultural:

• Mediul demografic: este reprezentat de populatie si structurile sale.

• Mediul cultural

• Mediul consumatorului final

Mediul economic: conditioneaza totalul de bani aflat la dispozitia pietei.

Mediul natural-tehnologic:

• Mediul natural: este constituit din ansamblul resurselor naturale ale unei tari care sunt necesare desfasurarii activitatii operatorilor de piata. Resursele naturale sunt formate din bogatiile actuale si cele potentiale pe care le furnizeaza natura.

• Criza materiilor prime: pune probleme deosebite firmelor care utilizeaza resurse rare, ele confruntandu-se cu costuri de productie in crestere pe care consumatorul sa nu fie dispus sa le accepte prin pretul produselor finite. Singura ramura care da mai multa energie decat consuma este agricultura.

• Cresterea costului energiei: se datoreaza cresterii pretului petrolului. Este necesar un efort considerabil de cercetare pentru tehnologii care economisesc energie pe unitate de masura a fiecarei unitati destinate utilizatorilor industriali sau consumatorilor finali.

• Cresterea poluarii: este principalul factor de scadere a calitatii mediului natural.

• Mediul tehnologic: afecteaza atat pe producatori cat si pe consumatori, ca efect al schimbarilor tehnologice care au loc intr-un ritm tot mai rapid. Pentru consumatori, schimbarile tehnologice ofera economie de timp si organizarea timpului (de exemplu: cuptoare cu microunde, robotii de bucatarie, congelatoare etc.).

Mediul politic-legislativ: Dreptul de a derula afaceri este garantat prin actele normative in vigoare in tara respectiva, prin deciziile guvernamentale si prin vointa politica a fortelor conducatoare in stat.

Mediul informational: In anii care vor veni, va fi din ce in ce mai important sa se inteleaga cine sunt cumparatorii, cine nu sunt, unde si de ce isi cheltuiesc banii si ce oferte de produse sau servicii sunt necesare pentru a-i atrage sau a-i pastra. In conditii actuale, sistemele informationale reprezinta principalul instrument de asigurare a competivitatii pe piata, precum si de mentinere a unor relatii profitabile cu clientii. Totodata, ofera firmelor posibilitatea de a beneficia de ultimele noutati de pe piata.

Preview document

Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 1
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 2
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 3
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 4
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 5
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 6
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 7
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 8
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 9
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 10
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 11
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 12
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 13
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 14
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 15
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 16
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 17
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 18
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 19
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 20
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 21
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 22
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 23
Analiza Mediului de Marketing al Firmei - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Analiza Mediului de Marketing al Firmei.docx

Alții au mai descărcat și

Promovarea pastelor făinoase în cadrul societatii. Grupul Loulis - Romanian Flour Mills Loulis SA

INTRODUCERE Tema prezentată, “Promovarea produselor din cadrul Roumanian Flour Mills Loulis S.A.”, doreşte să evidenţieze produsele şi modalitatea...

Analiza Mediului de Marketing la Vodafone România

1 Introducere Despre Vodafone Group Compania Vodafone a fost înfiinţată în anul 1984 ca o divizie a Racal Electronics Plc., cunoscută atunci ca...

Conjunctura Pieței

Conjunctura pietei Abordat intr-o viziune statică, mediul economico-social al întreprinderii se prezintă intr-o anumita stare de echilibru;...

Analiza Mediului de Marketing în Cadrul SC Argus SA

I. PREZENTAREA GENERALA A FIRMEI S.C. ARGUS S.A. S.C. ARGUS S.A. cu sediul în Constanţa, Str. Industrială nr.1 este o unitate reprezentativă în...

Proiecte de Marketing - Arabesque

Cap I. - Prezentarea firmei „S.C.ARABESQUE SRL” I.1 Scurt istoric Companie cu capital integral românesc, S.C.ARABESQUE SRL şi-a făcut apariţia pe...

Mediul de marketing al firmei Nestle - Timișoara

Scurtă prezentare a firmei Nestlé, de-a lungul dezvoltării sale istorice, de la o afacere de dimensiuni mici până la a fi liderul mondial pe piaţa...

Bazele Marketingului - Analiza Mediul de Markenting al Companiei Vodafone

Mediul de marketing al unei firme este alcătuit din totalitatea factorilor de natură economică, juridică, instituţională, demografică, tehnologică,...

Plan de Marketing Vodafone

DESCRIEREA COMPANIEI VODAFONE ROMÂNIA Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din lume, atingand in septembrie 2011 un...

Te-ar putea interesa și

Campania de Comunicare Specifică Lansării pe Piața Unui Nou Produs SC Alex Comp SRL

Introducere.pag INTRODUCERE Am ales şi tratat cu multă plăcere şi cu mult interes această temă deopotrivă fundamentală, utilă şi pasionantă...

Auditul Mediului de Marketing în Cadrul Hotelului Miami - Gorj

CAPITOLUL I ~ ORGANIZAREA DE MARKETING – COORDONATE GENERALE 1.1 Conceptul de audit de marketing Conceptul de audit de marketing a fost...

Proiect de Marketing - Dobrogea Grup

Firma analizata :S.C DobrogeaGrup S.A 1.Prezentarea Firmei 1.1 Istoric 2007 -Se pune in functiune o linie automatizată de producere a pâinii...

Analiza Mediului de Marketing al Firmei General Motors

I. Prezentarea firmei Premium Auto Motors Societatea a luat fiinţă în anul 2006, până atunci importatorul era şi distribuitor, după care s-a...

Analiza dignostic strategică la SC Ambient SA

I. FUNDAMENTE TEORETICE Analiza diagnostic reprezintă prima etapă de planifivare strategică şi are ca oiectiv evaluarea potenţialului...

Analiza Mediului de Marketing a Firmei Biofarm SA

Capitolul 1.Aspecte teoretice ale mediului de marketing Schimbările mediului de marketing al unei firme pot fi favorabile sau nefavorabile...

Analiza Mediului de Marketing al Firmei Mega Image

Cap.1 Istoric Mega Image este una dintre primele rețele de supermarketuri apărute pe piața din România. În luna mai a anului 1995 a fost deschis...

Untul

Capitolul I. PREZENTAREA PRICIPALELOR INGREDIENTE ALE PRODUSULUI ALES ȘI BENEFICIILE ACESTORA 1.1 UNTUL Untul este un produs lactat obţinut prin...

Ai nevoie de altceva?