Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI)

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc, xls
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2541
Mărime: 43.12KB (arhivat)
Publicat de: Teodora Stroe
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Chis Nicolae
Facultatea de Stiinte Economice - Cluj Napoca

Cuprins

  1. ANALIZA MERCEOLOGICA A SISTEMELOR AUDIO(HI-FI) 1
  2. INTRODUCERE 3
  3. 1. SCOPUL LUCRARII 3
  4. 2. IMPORTANTA PRODUSULUI ANALIZAT 3
  5. CAPITOLUL I 4
  6. 1. PREZENTAREA GRUPEI DE MARFURI DIN CARE FACE PARTE 5
  7. CAPITOLUL II 6
  8. 1. SELECTAREA SORTIMENTELOR 6
  9. 2. PRODUCATORI 6
  10. CAPITOLUL III 7
  11. 1.CLASIFICAREA CARACTERISTICILOR ÎN FUNCTIE DE SENSUL ÎN CARE INFLUENTEAZÃ PRODUSUL 7
  12. 2.ANALIZA COMPARATIVA A CALITATII 7
  13. - METODA CLASICA 7
  14. COORDONAREA PRODUSELOR DUPA CARACTERISTICILE DE CALITATE 8
  15. - ANALIZA COMPARATIVA PRIN METODA INDICATORULUI SINTETIC AL CALITATII 9
  16. - CALCULAREA COEFICIENTILOR DE IMPORTANTA (PONDERILOR) 9
  17. METODA MATRICEI PATRATICE 9
  18. - CALCULAREA INDICATORULUI SINTETIC AL CALITÃTII: 10
  19. - CALCULAREA INDICATORULUI SINTETIC AL CALITÃTII SI AL EFICIENTEI ECONOMICE 10
  20. CONCLUZII 11
  21. Ordonarea dupã indicatorul sintetic al calitãtii 11
  22. Ordonarea dupã indicatorul sintetic al raportului calitate-pret 11
  23. BIBLIOGRAFIE 12

Extras din proiect

INTRODUCERE

1. SCOPUL LUCRARII

Analiza comparativa a calitatii marfurilor (A.C.Q.M.) consta în aplicarea unor metodologii adecvate ce presupun compararea a doua sau mai multe marfuri pe baza caracteristicilor lor reprezentative.

A.C.Q.M. faciliteaza cunoasterea reala a ofertei de produse/servicii, necesitate stringenta pentru toti factorii care actioneaza în medii economice concurentiale, dominate de informatii multiple, incerte si chiar contradictorii în domeniul calitatii.

Prezenta lucrare îsi propune analiza comparativa a calitatii minisistemelor audio (combine muzicale) comercializate pe piata românesca pentru a cunoaste raporturile calitative reale dintre marfurile care compun segmentele de oferta. Permanenta publicitate persuasiva si nu totdeauna corecta în privinta calitatii produselor, conduce la manifestarea unui comportament de cumparare nejudicios.

2. IMPORTANTA PRODUSULUI ANALIZAT

Industria electronica a cunoscut in ultima perioada de timp cel mai rapid timp de dezvoltare, atât pe plan mondial cât si la noi in tara, fiind considerata ramura de vârf a stiintei si tehnicii. În prezent se acorda o mare atentie dezvoltarii industriei electronice, deoarece influenteaza pozitiv multe ramuri si domenii de activitate automatizari, masini de calcul, cibernetica, transporturi, telecomunicatii etc.

In industria electronica, minisistemele audio reprezinta un loc important in cadrul grupei marfurilor electronice.

CAPITOLUL I

Circuitul tehnico-economic al marfurilor are doua repere majore: etapa conceperii si producerii bunurilor si, respectiv, etapa vânzarii acestora. Pe lânga aceste etape, însa, numeroase aspecte colaterale se bucura de real interes pentru merceologie, cum ar fi transportul, pastrarea, manipularea etc. De asemenea, comertul international presupune, printre altele, si activitati legate de vamuirea marfurilor, toate acestea constituind materie pentru logistica merceologica.

Dintre elementele constitutive ale studiului marfii, cercetarea calitatii a avut o evolutie bine individualizata în conditiile sporirii interesului pentru calitate în perioada contemporana, atât la nivel international, cât si în România. Calitatea, ca problema ce intereseaza absolut toate tipurile de produse si servicii, este studiata de o diviziune a stiintei marfurilor, denumita calimetrie. Necesitatea cuantificarii nivelului calitativ al produselor apare pe tot parcursul fluxului logistic, începând cu faza de conceptie-proiectare si pâna în faza consumului, în vederea dirijarii nivelului calitativ, prin adaptarea deciziilor ce se impun pentru a obtine o concordanta optima între nivelul calitatii marfurilor si cerintele utilizatorilor - clienti.

Produsele si serviciile  sub influenta necesitatilor umane, a stiintei si tehnologiei  evolueaza calitativ, schimbându-si în mod sistematic în timp caracteristicile si modul de a fi percepute de catre consumatori.

Indiferent de diversitatea acestor schimbari, este importanta operationalizarea conceptului de calitate a produselor si serviciilor prin intermediul unor elemente specifice în care se regasesc termeni cu semnificatii particulare domeniului merceologic al calitatii.

- Calitatea unitatii de produs este apreciata în raport cu propriul sau model specificat (proiectat, omologat), prescris într-un standard sau norma. Acest punct de vedere este important mai ales pentru utilizatorul final, cumparatorul.

- Proprietatile semnifica, din punct de vedere merceologic, însusirile unui produs/serviciu care îl particularizeaza în raport cu alte produse/servicii si îi confera capacitate de satisfacere a unor necesitati umane. Cunoasterea proprietatilor marfurilor, în întreaga lor problematica - semnificatie, mod de exprimare, metode de determinare si evaluare, unitati de masura consacrate etc. - prezinta importanta deosebita atât pentru producatori si utilizatori, cât si pentru factorii implicati în logistica marfurilor aflate în circuitul productie-consum.

- Caracteristicile de calitate sunt cele mai importante proprietati ale unui produs/serviciu, prin intermediul carora se evalueaza, la un moment dat, gradul de satisfacere a necesitatilor clientilor. Ele sunt proprietati selectate dupa aportul pe care si-l aduc la stabilirea gradului de utilitate. Aceasta reprezentativitate a lor le confera prioritate la descrierea produsului/serviciului în standarde, carti tehnice de produs, pliante si materiale publicitare.

Preview document

Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI) - Pagina 1
Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI) - Pagina 2
Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI) - Pagina 3
Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI) - Pagina 4
Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI) - Pagina 5
Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI) - Pagina 6
Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI) - Pagina 7
Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI) - Pagina 8
Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI) - Pagina 9
Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI) - Pagina 10
Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI) - Pagina 11
Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI) - Pagina 12
Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI) - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI)
    • Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI).doc
    • Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI).xls

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?