Analiza Micromediului la Alico Asigurari Romania

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Micromediului la Alico Asigurari Romania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Marketing, Asigurari, Economie

Cuprins

Analiza pieţei firmei 2
1. Prezentarea generală a pieţei firmei 2
1.1. Piaţa externă 4
1.2. Piaţa internă 5
1.3. Evoluţia şi tendinţe viitoare 6
2. Mărimea pieţei 7
3. Rata de creştere a pieţei 7
4. Distribuţia geografică 8
5. Principalele segmente de piaţă 12
6. Repartiţia veniturilor şi a profiturilor firmei pe pieţe 13
7. Influenţa asupra strategiei de marketing 15
8. Identificare oportunităţi sau riscuri pentru firmă 15
9. Influenţa asupra elementelor mixului de marketing 17
10. Modul în care factorii identificaţi vor determina sau nu influenţe asupra firmei şi dacă firma a identificat un plan coerent de măsuri pentru a valorifica/contracara aceşti factori 18
11. Ce acţiuni a început să întreprindă firma, ca reacţie la aceste evoluţii şi tendinţe 20
CONCLUZII ŞI PROPUNERI 22
BIBLIOGRAFIE 23

Extras din document

ANALIZA MICROMEDIULUI LA

„ALICO ASIGURĂRI ROMÂNIA”

Analiza pieţei firmei

1. Prezentarea generală a pieţei firmei

Alico este un lider internaţional în asigurări de viaţă cu reputaţie solidă construită în cei peste 85 de ani de când oferă servicii clienţilor din lumea întreagă. Compania se adresează persoanelor fizice şi juridice cu produse şi servicii de asigurări de viaţă, de accident şi sănătate, planuri de pensie şi soluţii de administrare a portofoliilor de investiţii. Printr-o reţea extinsă de peste 40.000 de agenţi, brokeri şi instituţii financiare şi 11.000 de angajaţi în 54 de ţări, Alico oferă servicii pentru 19 milioane de clienţi la nivel mondial.

Înfiinţată în 1921, Alico şi-a construit o reputaţie solidă prin încrederea câştigată din partea clienţilor, partenerilor şi angajaţilor, transformând compania în una dintre cele mai mari şi profitabile organizaţii de asigurări de viaţa din lume.

Prezenţa globală, regională şi locală îi oferă un avantaj evident şi înţelegere profundă a necesităţilor pieţei, a categoriilor de produse şi a promovării adecvate, alături de managementul mijloacelor de distribuţie.

Încă de la început, Alico a respectat un set de principii de control al riscului care i-a oferit o supraveghere riguroasă asupra tehnicilor de preţ al produselor, asupra investiţiilor şi raportării financiare.

AIG Life Asigurări România şi-a schimbat denumirea, în mod oficial, în ALICO Asigurări România, după numele acţionarului majoritar, American Life Insurance Company.

Conform reprezentanţilor companiei, schimbarea numelui nu va afecta structurile companiei, echipa de management sau strategia urmată până acum. Din punct de vedere al profilului de business, vor fi păstrate structura şi specializarea pe segmentul de asigurări de viaţă.

„Prin calitatea serviciilor oferite, cât şi prin rezultatele obţinute pe plan local, am demonstrat că este timpul să preluăm numele pe care l-am reprezentat cu succes încă de la începutul activităţii noastre în România” a declarat Theodor Alexandrescu, director General, ALICO Asigurări România.

1.1. Piaţa externă

Alico are birouri, sucursale şi companii afiliate deschise în pieţe emergente, aflate în dezvoltare sau deja mature din Europa, Asia, Orientul Mijlociu, Africa şi America Latină.

Alico are sediul principal în Wilmington, Delaware şi birouri centrale regionale în Tokyo, Paris, Atena, Dubai şi Santiago, Chile.

Sediul ALICO din New York

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Micromediului la Alico Asigurari Romania.doc