Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale Cosmote

Proiect
4/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2964
Mărime: 14.26KB (arhivat)
Publicat de: Dorina Tănase
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. 1. Prezentarea conpaniei Cosmote (scurt istoric)
  2. 2. Mixul de marketing in cadrul companiei
  3. 2.1 Politica de produs
  4. 2.2 Politica de pret
  5. 2.3 Politica de distributie
  6. 2.4 Politica de promovare
  7. 3. Concluzii si propuneri

Extras din proiect

1. Prezentarea companiei Cosmote (scurt istoric)

Cel mai nou si cel mai mic operator de telefonie din tara, o divizie a operatorului de telefonie fixa nationala Romtelecom, nu a rezistat concurentei iar in anul 2005 , cu mai putin de 100 de clienti compusa din angajati si parteneri Romtelecom( care nu platesc), compania a inceput sa fie monitorizata putand sa intre in faliment oricand. Cosmorom nu inregistrase pana atunci profituri nete si se estimeaza ca investitia initiala si pierderile acoperite de Romtelecom depasesc un milliard de dolari. S-au desfasurat negocieri pentru inchiderea sa, dar decizia a fost amanata in repetate randuri, astfel incat viitorul operatorului a fost mult timp nesigur.La sfarsitul lunii mai, Romtelecom a incheiat un acord privind transferul unui pachet de 70% din actiunile Cosmorom catre compania Cosmote, divizia de telefonie a grupului elen OTE, valoare tranzactiei ridicandu se la 120 de milioane de euro. Suma a fost achitata la inceputul lunii iulie.

La sfarsitul verii 2005 a fost preluat de operatorul mobil grec COSMOTE,condus de catre directorul general Nikolaos Tsolas, care face parte din grupul OTE, actionarul majoritar al Romtelecomului. Romtelecom a pastrat 30% din actiunile operatorului.

Pe 6 decembrie 2005, cu mai putin de 20.000 de clienti si o cota de piata mai mica de 1% , s a relansat comercial printr-o campanie agresiva din puctul de vedere al preturilor.

Cosmote Romanian Mobile Telecomunications SA este noua denumire a companiei Cosmorom SA, serviciile sale de telefonie mobile urmand sa fie relansate in data de 6 decembrie, sub brandul Cosmote.

Cosmote Romania , membra a grupului Cosmote, s a lansat pe piata romaneasca in decembrie 2005 cu scopul de a face telefonia mobila accesibila tuturor romanilor. Dupa primele 7 luni pe piata romaneasca, Cosmote Romania a atins un numar de peste 530.000 de clienti, demonstrand receptivitatea pietei romanesti la ofertele noului operator.

Cu scopul de a oferi clientilor sai servicii de telefonie mobila de cea mai inalta calitate , Cosmote investeste semnificativ in imbunatatirea si extinderea continua a acoperirii sale.

Grupul COSMOTE are mai mult de 9, 4 milioane de clienti in Europa de Sud- Est, fiind operatorul cu cea mai dezvoltata prezenta in regiune in tarile care ofera servicii: Grecia ( Cosmote Greece); Romania ( Cosmote Romania), Bulgaria ( Globul), Albania ( AMC) si Fosta Republica Iugoslova Macedonia ( Cosmofon). Actiunile grupului Cosmote sunt listate la bursele din Atena si Londra.

Operatorul de telefonie mobila care inregistreaza peste 10 milioane de clienti in cele 5 tari in care opereaza si-a propus sa ajunga la 15 milioane de clienti in 2009. Operatiunile in dezvoltare ale grupului in Romania vor contribui semnificativ la atingerea acestui obiectiv.

Cosmote a sarbatorit pe 6 decembrie un an de promisiuni indeplinite si succese in Romania. Pe parcursul primului sau an pe piata romaneasca , Cosmote a reusit in timp record sa isi extinda acoperirea retelei la nivel national la 95% din populatie.

In acelasi timp, compania si-a consolidat reteaua de distributie , care cuprinde aproape 600 de magazine in toata tara. Anul acesta , Cosmote a creat 300 de locuri de munca, marindu-si echipa la 700 de angajati.

In data de 14 decembrie 2006 Cosmote a inregistrat clientul cu numarul un million la putin timp dupa ce implinise un an de activitate in Romania.

Cosmote are o cota de 6% pe piata operatorilor de telefonie mobila din Romania.

In anul 2006 Cosmote a fost clasata de revista Business Week printre primele 100 de companii de IT din lume.

In anul 2007 Cosmote intentioneaza sa isi continue investitiile in consolidarea marcii, oferirea serviciilor inovatoare si competitive si atragerea unui numar mai mare de clienti.

2. Mixul de Marketing in cadrul companiei

O data stabilita strategia generala de marketing cu care va concura pe piata ,firma este gata sa inceapa planificarea detaliilor pentru mixul de marketing – un concept major din teoria moderna a marketing.Mixul de marketing este ansamblul instrumentelor controlabile si tactice de marketing pe care il alcatuieste firma pentru a produce raspunsul pe care il doreste din parte pietei vizate.Mixul de marketing cuprinde tot ceea ce poate face firma ca sa influenteze cererea pentru produsul sau.Multele posibilitati existente pot fi grupate in patru categoriide variabile , cunoscute sub denumirea de “cei patru P”:produsul,pretul,plasamentul(distributia) si promovarea.

Preview document

Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale Cosmote - Pagina 1
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale Cosmote - Pagina 2
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale Cosmote - Pagina 3
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale Cosmote - Pagina 4
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale Cosmote - Pagina 5
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale Cosmote - Pagina 6
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale Cosmote - Pagina 7
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale Cosmote - Pagina 8
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale Cosmote - Pagina 9
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale Cosmote - Pagina 10
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale Cosmote - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza Mixului de Marketing al Companiei Transnationale Cosmote.doc

Alții au mai descărcat și

Program de Marketing-Cosmote

CUPRINS: 1. INTRODUCERE 2. PREZENTAREA SOCIETATII COSMOTE MOBILE TELECOMMUNICATIONS SA: - Aria de activitate; - Numar de angajati - Gama de...

Analiza mixului de marleting la Orange România

INTRODUCERE Mixul de marketing poate fi definit ca un instrument de realizare a politicii de marketing a firmei, care constă dintr-o combinaţie...

Analiza unei companii transnaționale - Toyota

NOTIUNI GENERALE Companiile transnaţionale reprezintă unul dintre cei mai importanţi factori ai progresului economic contemporan, ele reprezentând...

SIVECO - Mixul de Marketing

INTRODUCERE Conceptia de marketing a întreprinderii moderne ridica la rangul de necesitate orientarea ei spre exterior, deoarece ea trebuie sa...

Activitatea de Marketing a Firmei Carrefour

1. Introducere Întreprinderea nu trăieşte izolat. Fie că este vorba de marea întreprindere, care are un impact de netăgăduit asupra dezvoltării...

Analiza mixului de marketing în cadrul companiei transnaționale Ikea

1. Scurta prezentare a companiei transnationale Pentru a putea vorbi de afacerea IKEA trebuie mai intai sa studiem modul in care acesta a luat...

Mixul de Marketing - Howard Johnson Grand Plaza

Introducere Acest proiect îsi propune sa analizeze programul de marketing al lansarii hotelului Howard Johnson Grand Plaza în Bucuresti....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?