Analiza Nestea - Comportamentul Concumatorului

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2613
Mărime: 560.70KB (arhivat)
Publicat de: Isidor Boboc
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Date generale despre Nestea Ice-Tea. 1
  2. Analiza concurenţei. 3
  3. Analiza comunicării actuale a brandului Nestea. 4
  4. Mixul actual de marketing al Nestea Ice Tea. 4
  5. Obiective. 7
  6. Noul mix de marketing. 8

Extras din proiect

1. Date generale despre Nestea Ice-Tea

Povestea ceaiurilor Nestea a început în anul 1956 în Statele Unite, odată cu ceaiul instant conceput pentru pregătirea acasă a popularului "ceai cu gheaţă", băutură cunoscută astăzi pe întreaga planetă sub denumirea de "ice tea".

Nestea Ice Tea este o combinaţie de extract natural de ceai şi suc delicios de fructe, rezultatul fiind un ceai răcoritor servit rece, care oferă prospeţime şi un deosebit efect revigorant. Printre calităţile ceaiului răcoritor Nestea, se numără şi aceea că în compoziţia sa nu sunt incluşi conservanţi.

În România, ceaiurile răcoritoare Nestea au intrat pe piaţă în primăvara lui 2004 în două variante: ice-tea cu aromă de lămâie şi ice-tea cu aromă de piersici. Nestea a reuşit ca căştige repede preferinţele consumatorilor, reuşind să devină ice-tea-ul numărul 1 pe piaţa românească. Este rezultatul parteneriatului dintre The Coca-Cola Company şi Nestle, acest parteneriat a luat fiinţă în anul 1991 şi a fost redefinit în 2001 sub denumirea de Beverage Parners Worldwide (BPW). “Când două companii cum sunt Coca-Cola şi Nestle îşi unesc potenţialul pentru a oferi cele mai bune ceaiuri din lume, acest lucru de întâmplă cu siguranţă” Anne Tasker Preşedinte BPW Europa.

Stiaţi că:

Ceaiul este cunoscut de mai bine de 5000 de ani? Conform legendei, frunzele de ceai au fost fierte accidental într-o infuzie preparată de împăratul chinez Shen Nung în anul 2737 înainte de Hristos.

Richard Blechynden, un proprietar de plantaţie american, a inventat ceaiul cu gheaţă la Târgul Mondial de la St Louis în anul 1904? Întâmplarea a făcut ca târgul să se desfăşoare într-o perioadă caniculară şi nimeni nu dorea să încerce ceaiul fierbinte făcut de Blechynden. Inspirat, americanul a facut rost de nişte gheaţă pe care a aruncat-o peste ceai şi. noua răcoritoare s-a bucurat imediat de succes.

Consumatorii actuali ai mărcii sunt persoanele care adoptă un stil de viaţă sănătos, având în vedere că este recomandat consumul a 2l de lichide pe zi pentru a fi într-o formă bună. Nestea Ice Tea se adresează celor care doresc să-şi ofere momente de relaxare în timp ce savurează o băutură extraordinară.

Non-consumatorii relativi ai Nestea sunt persoanele loiale concurenţei, persoanele oscilante şi cele care consumă ice-tea-uri doar la anumite ocazii fără a fi consumatori zilnici ai unei cantităţi de ceai îmbuteliate.

Non-consumatorii absoluţi sunt cei care nu consumă ceaiuri îmbuteliate din diferite motive personale şi preferă sucurile, ceaiurile naturale sau chiar apa.

2. Analiza concurenţei

A. Concurenţa directă

După cum se ştie, cei mai mari jucători de pe piaţa locală de ice tea sunt PepsiCo

International, cu brandul Lipton, respectiv Coca Cola, cu marca Nestea. Cele două mărci deţin peste 90% din piaţa totală de ice tea din România, restul jucătorilor (Pfanner, Rauch) deţin restul de aproximativ 10% din piaţă. Deasemenea, pe lângă produsele îmbuteliate, o concurenţă acerbă este dusă şi cu producătorii de ceaiuri la plic (Velta Tea, importatorii din Polonia, precum Celmar şi Novaplus, Unilever, Vavian Pharma, General Parma Food din străinătate şi Plafar, Fares şi Kalpo din România).

B. Concurenţa indirectă

Printre concurenţii indirecţi se numără toate băuturile răcoritoare carbogazoase şi

naturale, apa plată, carbogazoasă sau de la robinet, dar şi băuturile alcoolice care pot înlocui cantitatea de lichide necesară zilnic.

C. Concurenţa pe soluţii

Soluţiile pe care consumatorii le pot găsi pentru a înlocui ice-tea-ul sunt sucurile

naturale din fructe sau legume şi ceaiurile preparate în casă din plante naturale.

Preview document

Analiza Nestea - Comportamentul Concumatorului - Pagina 1
Analiza Nestea - Comportamentul Concumatorului - Pagina 2
Analiza Nestea - Comportamentul Concumatorului - Pagina 3
Analiza Nestea - Comportamentul Concumatorului - Pagina 4
Analiza Nestea - Comportamentul Concumatorului - Pagina 5
Analiza Nestea - Comportamentul Concumatorului - Pagina 6
Analiza Nestea - Comportamentul Concumatorului - Pagina 7
Analiza Nestea - Comportamentul Concumatorului - Pagina 8
Analiza Nestea - Comportamentul Concumatorului - Pagina 9
Analiza Nestea - Comportamentul Concumatorului - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza Nestea - Comportamentul Concumatorului.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza activității de marketing în cadrul firmei Nestle

Introducere Compania elveţiană Nestlé, fondată în anul 1866 de către Henri Nestlé,comercializează în jur de 6.000 de mărci cu o largă varietate de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?