Analiza pieței apei minerale

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4879
Mărime: 471.63KB (arhivat)
Publicat de: Gelu Ciobanu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Victor Danciu

Extras din proiect

Apa minerala este, probabil, cea mai complexa substanta pe care a creat-o natura în laboratoarele ei subterane. Ea reprezinta totodata un produs ecologic cu multiple efecte benefice pentru sanatate.

Apele minerale sunt apele ce au un continut variabil de saruri, gaze, substante minerale, elemente radioactive, care le confera proprietati terapeutice. În trecut, denumirea de apa minerala se atribuia tuturor apelor subterane sau superficiale care puteau fi utilizate în scopuri terapeutice. În ultimii ani, apelor minerale destinate scopurilor terapeutice li s-a dat denumirea de ape curative.

În tara noastra exista numeroase izvoare de ape minerale în jurul carora au fost amenajate importante statiuni. Apele minerale constituie factorii naturali de baza în tratamentul bolilor indicate. Apele minerale sunt sarate-iodurate-bromurate, sarate-sufluroase si izvoare de cura interna cu apa slaba mineralizata sulfuroasa, bicarbonata, sulfatata, calcinata sodica, magneziana. Apele doro-sodice iodurate bromurate cu degajari de gaze (hidrocarburi usoare printre care predomina metanul) sunt ape de adâncime cu concentratie mare, exploatate prin sonde.

Govora este una din cele mai bogate statiuni în ape iodurate si bromurate din Europa. Moret o citeaza a doua în Europa, dupa Pechelepronne din Alsacia cu 562 mg la mie de brom si 42 mg la mie iod.

Apele izvorului de cura interna slab mineralizate sunt caracterizate printr-o concentratie mica de hidrogen sulfurat si clor, dar bogate în bicarbonati.

Un alt zacamânt de ape minerale este Borsa ce contine izvoare cu ape minerale carbogazoase, sau continând fier, calciu, magneziu, recomandate în tratamentul bolilor cronice ale tubului digestiv si în tratamentul bolilor renale, a nevrozelor astenice si a tulburarilor respiratorii.

O veche statiune (cunoscuta din 1804), deschisa tot timpul anului, cu numeroase izvoare de ape minerale carbo-gazoase, sau continând calciu, magneziu. Aceste ape sunt cunoscute pentru efectul lor benefic înca din a doua jumatate a secolului al XVI-lea. Efectele terapeutice ale acestor izvoare de ape minerale au fost recunoscute pe plan international.

Localitate situata în partea central-estica a României (Judetul Harghita), pe râul Olt, în partea sudica extrema a Depresiunii Ciucului, altitudine 656m, 32 km sud de Miercurea Ciuc (resedinta Judetului Harghita), BaileTusnad este o cunoscuta statiune din România.

Zacamântul hidromineral Slanic-Moldova, pe baza caruia a luat fiinta si s-a dezvoltat statiunea, botezata "Perla Moldovei", contine ape medicinale de tip clorurat, carbonat, bicarbonatat, sodic, slab sulfuros, hipertonic, hipotonic si oligomineral a fost descoperit înca din anul 1801. În 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar în 1877 au aparut primele instalatii balneare. De-a lungul timpului, calitatile apelor minerale descoperite aici au fost confirmate prin medaliile obtinute la expozitiile internationale de la Paris, Viena, Frankfurt/Main etc. Specialistii le-au comparat cu apele minerale de la Karlovy Vary, Vichy, Aix-les-Bains etc.

Statiunea Calimanesti- Caciulata este si ea un important centru de îmbuteliere a apei minerale.Cantitatea de apa îmbuteliata este între 500-600 l/zi.

Cea mai veche statiune balneara din România, datând din vremea romanilor, când purta numele de "La apele sacre ale lui Hercule" (atestata documentar ca statiune în anul 153 a. Hr.). este cunoscuta pentru efectele terapeutice ale apelor sale termale, sulfuroase, cu sodiu, calciu, magneziu, oligotermale, usor radioactive, bune atât pentru cura interna cât si externa.

Zacamântul Biborteni furnizeaza comertului apa minerala de Biborteni. În prezent la cele doua unitati de îmbuteliere (Biborteni ? si ?? ) se îmbuteliaza zilnic 198 mii litri de apa minerala de tip bicarbonatat, calcic, magnezian, feruginos si carbogazos.

Sângeorz-Bai este statiunea care ofera spre consum apa Hebe. Apele minerale îmbuteliate în prezent sunt de tip bicarbonatat, clorurat, sodic, calcic, magnezian, slab bromurate si carbogazoase, având o mineralizatie totala de 8539.9 mg/l, din care gazul CO2 reprezinta 1108.8 mg/l.

Ca un rezultat al progreselor înregistrate, privind tehnologia de îmbuteliere, în prezent fiecare dintre noi poate avea pe masa apa minerala preferata (carbogazoasa sau plata, slab, mediu sau puternic mineralizata).

Putine din izvoarele existente (naturale sau antropice) îndeplinesc criteriile foarte riguroase impuse de legislatie în vederea atestarii acestora ca ape minerale naturale, ce pot fi utilizate pentru îmbuteliere.

Studii complexe hidrogeologice, fizico-chimice, microbiologice si uneori chimice, lucrari dificile de captare trebuie întreprinse pentru o sursa de apa minerala naturala în vederea exploatarii si îmbutelierii ulterioare.

Efortul depus însa nu se opreste aici deoarece în cursul procesului de exploatare si îmbuteliere sursele de apa minerala naturala trebuie sa fie riguros întretinute. monitorizate si protejate pentru a asigura o existenta durabila.

Romania se numara printre cele mai bogate tari in resurse hidrominerale, detinand peste 60% din resursele de ape minerale ale Europei. Resursele de apa minerala din Romania se evidentiaza prin debite insemnate si calitate remarcabila a izvoarelor.

Preview document

Analiza pieței apei minerale - Pagina 1
Analiza pieței apei minerale - Pagina 2
Analiza pieței apei minerale - Pagina 3
Analiza pieței apei minerale - Pagina 4
Analiza pieței apei minerale - Pagina 5
Analiza pieței apei minerale - Pagina 6
Analiza pieței apei minerale - Pagina 7
Analiza pieței apei minerale - Pagina 8
Analiza pieței apei minerale - Pagina 9
Analiza pieței apei minerale - Pagina 10
Analiza pieței apei minerale - Pagina 11
Analiza pieței apei minerale - Pagina 12
Analiza pieței apei minerale - Pagina 13
Analiza pieței apei minerale - Pagina 14
Analiza pieței apei minerale - Pagina 15
Analiza pieței apei minerale - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pietei Apei Minerale.doc

Te-ar putea interesa și

Cercetare de Marketing Privind Lansarea pe Piață a Mărcii Borsec Fruvit

CAP. I. PREZENTAREA PIEŢEI, A FIRMEI ŞI A PRODUSULUI Analiza pieţei apei minerale Apa minerala naturala acidulata este acel tip de produs obtinut...

Lansarea apei minerale plate Tușnad pe piața internațional[

INTRODUCERE Piata romaneasca de consum ne ofera un numar extrem de mare de marci de ape minerale naturale. Spre deosebire de celelalte tari,...

Piața apei minerale în România

Introducere Apa minerală este o apă care conține minerale sau alte substanțe dizolvate, care modifică gustul acesteia sau care îi conferă o...

Analiza pieței apei minerale în România

1.Produsul 1.1 Scurt istoric al produsului Unul din domeniile de interes mondial care va persista indiferent de circumstanţe este cel legat de...

Analiza pieței apelor minerale

I Produsul 1.1Descrierea produsului Încă din cele mai vechi timpuri, apele minerale au fost considerate ca factori curative valoroşi, epoca...

Suc Cappy Tempo - tehnici promoționale

Cappy Tempo 1. Analiza pietei Cei mai mari jucatori pe piata locala a bauturilor racoritoare - Coca-Cola si Quadrant Amroq Beverages (QAB),...

Program de marketing pentru lansarea apei minerale dorna pe piața din Franța

1.Prezentarea firmei 1.1 Piata apelor minerale in Romania Piata apei minerale din tara noastra este intr-o continua expansiune. Incepand cu...

Piața apelor minerale

Tributari mentalitatii conform careia apa de la robinet este potabila, consumul de apa minerala in Romania este extrem de scazut. Statisticile...

Ai nevoie de altceva?