Analiza Pietei Autoturismelor HYUNDAI

Imagine preview
(9/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Pietei Autoturismelor HYUNDAI.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Daniel Serbanica

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Capitolul 1 – Scurt istoric al produsului la nivel mondial si
national .pag.1
Capitolul 2 – Analiza ofertei
2.1 – Prezentarea principalilor ofertanti, producatori si
importatori pag.3
2.2 – Volumul productiei si al vanzarilor pag.4
2.3 – Evaluarea cotelor de piata si a preturilor pentru
diferite marci pag.6
2.4 – Stabilirea elementelor care individualizeaza cele mai
importante marci .pag.8
Capitolul 3 – Analiza cererii
3.1 – Definirea unitatii de consum, a unitatii de cumparare
si a unitatii de decizie pag.11
3.2 – Identificarea principalelor segmente de piata si
analiza acestora pag.11
3.3 – Chestionarul .pag.12
Capitolul 4 – Distributia
4.1 – Determinarea tipurilor de unitati comerciale prin care
se face vânzarea catre consumatori .pag.18
4.2 – Evaluarea modului de distributie pentru diferitele
marci pag.18
Capitolul 5 – Promovarea produsului
5.1 – Identificarea modalitatilor prin care se face
promovarea produsului pag.19
5.2 – Promovarea vânzarilor pag.19
5.3 – Principalele spoturi aparute în presa/tv .pag.20
5.4 – Promotii realizate timp de 2 saptamâni .pag.21
Capitolul 6 – Previziuni asupra pietei, perspective ale dezvoltarii
pietei la nivel national .pag.22

Extras din document

Capitolul 1 – Scurt istoric al produsului la nivel national mondial

Spre deosebire de ceilalti producatori de autovehicule, istoria companiei Hyundai este una destul de scurta, de doar 37 de ani. Cu toate acestea, compania a adus o nota distincta in mediul de afaceri international prin ambitia si perseverenta de a deveni una dintre cele mai importante companii de automobile din lume.

In decembrie 1967, Compania de Inginerie si Constructii Hyundai, cel mai important pilon al Grupului Hyundai, a luat decizia de a intra pe piata automobilelor, punand bazele Companiei Hyundai Motor. .

Primul partener in furnizarea tehnologiei necesare asamblarii autovehiculelor si autocamioanelor a fost celebra companie Ford din Marea Britanie. La inceputul anilor ’70, managerii de la Hyundai Motor au luat decizia de a dezvolta propriile tehnologii si masini, renuntand astfel a se baza in exclusivitate pe contractele de licenta cu Ford. Inceputul anilor ’80 a reprezentat momentul expansiunii internationale a Companiei Hyundai Motor, prin infiintarea unor filiale in tari ca Nigeria, Taiwan, Peru, Ecuador, Venezuela, Arabia Saudita, Canada, SUA, Olanda, Cehia, India, Malaysia, Turcia, Egipt etc.

Cu peste 175 de distribuitori in mai mult de 160 de tari si cu o productie anuala de peste 1.7 milioane de unitati, Hyundai Motor Company este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata auto mondiala, stabilindu-si pentru urmatorii doi ani un target destul de indraznet: locul 5 in lume ca volum al vanzarilor.

Capitalul de imagine dobandit in urma puternicei implicari in activitatile sportive – in special fotbal – isi pastreaza continuitatea cresterii odata cu extinderea pe inca 7 ani – 2007-2014 – a parteneriatului oficial incheiat in data de 02.03.2005 la Geneva, intre Hyundai Motor Company si FIFA. .

In Romania, Compania Hyundai Motor este prezenta din anul 1994 prin distribuitorul unic Hyundai Auto Romania. Compania face parte din grupul Tiriac, una dintre cele mai mari si mai puternice companii romanesti, avand o cifra de afaceri anuala de peste 300 de milioane de dolari. .

Cu o investitie de peste 3 milioane de dolari si o suprafata de 3000 de mp, dintre care Show Room-ul detine mai bine de 300 mp, Hyundai Auto Romania reprezinta unul dintre cei mai bine echipati importatori auto de pe piata interna.

Perceptia marcii Hyundai – autoturisme moderne, performante, fiabile, confortabile si practice, cu dotari foarte bune si un raport ideal calitate-pret – poate constitui baza unei dezvoltari cu succes a afacerii Hyundai pe piata romaneasca. Hyundai ofera o gama completa de autovehicule care fac din condus o placere, iar garantia de 5 ani oferita de Hyundai Auto Romania este unica pe piata auto romaneasca.

Capitolul 2 – Analiza ofertei

2.1 Prezentarea principalilor oferanti, prducatori, importatori prin

prisma ofertei facute

La fabrica de la Ulsan, cel mai mare complex de productie auto, se fabrica orice model, de la masini de lux si subcompacte entry level, pana la SUV-uri si minidube.

La fabrica de la Asan, muncitorii furnizeaza calitate si productivitate de clasa mondiala, dupa cum se atesta prin numeroasele mentiuni de calitate atribuite pentru Sonata. Fabrica de la Jeonju este capabila sa produca anual 100.000 autovehicule comerciale si este depozitul pentru toata productia Hyundai de autobuze si camioane medii si mari.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Pietei Autoturismelor HYUNDAI.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI Facultatea de Marketing