Analiza Pietei Iaurtului

Imagine preview
(9/10 din 8 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Pietei Iaurtului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 27 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

- Introducere. 2
- Capitolul I.2
A. Analiza pietei si consumatorului2
1. Produsul4
2. Pretul.7
3. Promovarea.9
4. Distributia12
5. Comportamentul consumatorului13
B. Analiza concurentilor.14
1. Identificarea concurentilor firmei.14
2. Identificarea strategiilor concurentilor.15
3. Determinarea obiectivelor concurentilor.15
4. Proiectarea unui sistem informational competitive.16
5. Alegerea concurentilor de atacat si de evitat.17
- Capitolul II: STUDIU DE CAZ.18
1. Introducere.18
2. Analiza pietei produsului.19
2.1 Caracteristicile pietei.19
2.2 Segmentarea pietei.21
2.3 Selectarea pietei tinta.21
3. Configurarea produsului22
3.1 Atributele produsului.22
3.2 Functiile produsului22
3.3 Sistemul de sustinere.22
4. Configurarea promovarii.25
5. Configurarea distributiei.25
6. Concluzii.26
7. Bibliografie27

Extras din document

Introducere

Marketingul constituie un mod de gandire si actiune in sfera pietei ce realizeaza o abordare sistemica a circuitului de activitati: cercetare-dezvoltare, productie, distributie, consum, reprezinta - mai mult decat un ansamblu de tehnici si metode - domeniul unei tinere stiinte, cu statut autonom, in campul teoriei conducerii stiintifice a fenomenelor si proceselor economico-sociale( a managementului contemporan ).

Termenul de marketing, de origine anglo-saxona (reprezinta participiul present al verbului to market - a desfasura tranzactii de piata, a cumpara si s vinde, a cunoscut o larga circulatie internationala in perioada postbelica, desi originile sale sunt localizate la inceputul secolului nostru, in SUA.

Procesul de cristalizare a sensurilor sale s-a realizat treptat, plecand de la activitatile pe care le presupune si ajungand, in ultima instanta, la o filozofie de conducere a relatiilor dintre partenerii actelor de schimb.

Marketingul contemporan poate fi definit ca fiind: un proces social si de conducere prin care grupurile si indivizii obtin ceea ce au nevoie si doresc prin crearea si schimbul de produse, servicii, idei sau drepturi cu alte grupuri sau indivizii.

Practicile de marketing au un impact considerabil asupra membrilor societatii. S-a spus ca un sistem de marketing ar trebui sa urmareasca diferite obiective cum ar fi maximizarea consumului, satisfactiei consumatorului, posibilitatilor de alegere sau calitatii vietii. Activitatile de marketing se desfasoara intr-un mediu global dinamic. Marketingul influenteaza viata fiecaruia, fiind mijlocul prin care se creeaza si se ofera oamenilor nivelul de trai. Multi confunda marketingul cu vanzarea, dar, in realitate, el apare atat inainte, cat si dupa actul vanzarii.

Conceptele esentiale ale marketingului sunt: nevoile, dorintele, cererile, produsele, schimbul, tranzactile si pietele.

CONCEPTE DE MARKETING ESENTIALE

Capitolul I

A. Analiza pietei si consumatorului

1. Produsul

1.1 Ce este un produs

O pereche de pantofi Adidas, o coafura stil Vidal Sassoon, un concert Bruce Springsteen, o vacanta la EuroDisney, un camion Volvo, un sfert de la un consultant, toate sunt produse.

Vom defini produsul astfel: un produs este orice lucru oferit pe piata in scopul captarii interesului, al achizitionarii, utilizarii sau consumului si care poate satisface o nevoie sau o dorinta; el include obiecte fizice( tangibile ), servicii, persoane, locuri, organizatii sau idei.Specialistii trebuie sa considere produsul pe trei niveluri:

- 1. Primul nivel il constituie produsul de baza, care raspunde la intrebarea: Ce anume se cumpara? E reprezentat de serviciile sau avantajele principale pe care le cauta cosumatorii cand achizitioneaza produsul.

- 2. Nivelul urmator il constituie produsul efectiv, din jurul produsului de baza.Prodsul efectiv poate avea cinci trasaturi: calitate, caracteristici stil, marca, ambalaj.

- 3. Ultimul nivel il constituie produsul imbunatatit, format in jurul produsului de baza si generos prin oferirea de servucii si avantaje superioare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Pietei Iaurtului.doc