Analiza pieței mâncare pentru pisici - Vitalkat

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1920
Mărime: 15.36KB (arhivat)
Publicat de: Matei Fiodor Nicola
Puncte necesare: 3
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Maxim Andrei
Analiza pietei pentru mancarea de pisici, firma VITALKAT

Cuprins

  1. CAPITOLUL I PIAŢA 2
  2. 1.1. Definirea şi identificarea pieţei 2
  3. 1.2. Elemente specifice ale mediului de marketing 2
  4. 1.3. Structura pieţei 3
  5. 1.4. Segmentarea pieţei 4
  6. 1.5. Piaţa ţintă 5
  7. 1.6. Concurenţii 5
  8. 1.7.Tendinţe ale pieţei 6
  9. Bibliografie: 7

Extras din proiect

CAPITOLUL I PIAŢA

1.1. Definirea şi identificarea pieţei

În teoria economică, piaţa este formată din totalitatea relaţiilor care se stabilesc între vânzătorii şi cumpărătorii unei anumite categorii de produse, aceasta analizând factorii de influenţă ale evoluţiei ofertei, dar mai ales a cererii de produse.

În cazul firmei noastre, VITALKAT SRL, piaţa produsului mâncare pentru pisici este dată de totalitatea consumatorilor şi utilizatorilor de acelaşi gen, indiferent de marca sau originea acestora.

SC VITALKAT SRL s-a înfiinţat în anul 2008, având sediul în localitatea Iaşi, deţinând ca obiect de activitate producerea şi comercializarea produselor ce asigură hrana pisicilor. Datorită calitătii superioare, dar şi a preţului accesibil practicat, ne propunem să ocupăm un segment cheie pe piaţă. Prin produsele noastre căutăm să asigurăm echilibrul nutriţional al pisicilor şi încercăm să aducem elemente de noutate acordând o grijă deosebită aportului de vitamine necesar dezvoltării armonioase al organismului acestor animale.

În acest scop societatea noastră lansează pe piaţă două produse special concepute şi anume,unul pentru puii de pisică şi altul pentru pisicile adulte.

VITALKAT JUNIOR este adresat pisicilor sub 12 luni, acest produs având ca ingredient special taurina, un aminoacid esenţial pentru pisici care se gaseste numai în proteinele animale. Deoarece pisicile nu sunt capabile să producă în corpul lor suficientă taurină, este foarte important ca ele să fie hrănite cu o mâncare bogată în acest aminoacid care contribuie la sănătatea ochilor şi a inimii. Necesarul de vitamine şi minerale este asigurat din carnea de pasăre, miel, iepure şi raţă deasemenea din legume şi lapte.

VITALKAT ADULT este destinat pisicilor peste 12 luni.Conţinutul de Omega 3 şi Omega 6, atent proporţionate asigură acestor animale o piele sănătoasă şi o blană lucioasă şi deasă. Alte ingrediente special utilizate sunt: extractul de merişor, esenţial pentru sănătatea tractului urinar,carnea de pui uşor digerabilă şi totodată mineralele şi vitaminile necesare pisicilor adulte.

1.2. Elemente specifice ale mediului de marketing

Mediul de marketing al unei firme este dat de actorii şi forţele exterioare marketingului, care au efect asupra capacitaţii managerilor de marketing de a realiza şi întreţine relaţii de succes cu clienţii vizaţi. Mediul de marketing oferă ocazii favorabile, dar ridică şi ameninţări. Firmele de succes ştiu că este de o importanţă vitală să-şi supravegheze permanent mediul în care acţionează şi să se adapteze la schimbările lui.

Mediul de marketing se compune dintr-un micromediu şi macromediu. Micromediul este alcătuit din actorii aflaţi în proximitatea firmei, influenţându-i capacitatea de a-şi servi clienţii: firma însăşi, furnizorii, intermediarii de marketing, pieţele de clienţi, concurenţii şi categoriile de public. Macromediul cuprinde forţele de mediu înconjurător care reflectă evoluţiile de ansamblu ale societăţii şi ale pieţei.

Mediul demografic, componentă a macromediului, prezintă un interes major pentru marketeri, deoarece se referă la oameni, iar oamenii sunt cei care alcătuiesc pieţele. Analizând mediul demografic după vârstă vom observa o tendintă de cumpărare mai mare la persoanele varstnice decat la cele tinere, deoarece primele au nevoie de mai multa compasiune si mai mult timp la dispoziţie pe care sa-l dedice pisicilor. Din punct de vedere al mărimi populatiei putem deduce ca la o crestere a numarului de locuitori ar putea genera o creştere a vanzărilor de pe piaţa hranei pentru pisici.

Mediul economic cuprinde factorii care influenţează puterea de cumpărare şi comportamentul de consum a populaţiei. Printre elementele vizate în cadrul acestui mediu se numără veniturile de care dispun consumatorii produselor noastre, preţurile practicate, economiile, creditul, bugetul de familie. Ca o regulă de bază putem afirma faptul că vânzările pentru VITALKAT vor creşte proporţional cu creşterea veniturilor, economiilor realizate de catre clienţi. Deasemenea, preţul practicat v-a influenţa decizia de cumparare al potenţialilor clienţi,cu cât mai accesibil, cu atât va fi mai bine vândut.

În ceea ce priveşte mediul juridic menţionăm că produsele noastre corespund din punct de vedere calitativ cu Legea nr.150 din 2004 stabileşte principiile generale care se aplică alimentelor şi hranei pentru animale, în general, şi siguranţei acestora, în special.

1.3. Structura pieţei

Piaţa este un conglomerat pe care diferiţi agenţi economici, cu diferite interese, mai mult sau mai puţin contradictorii si-l dispută între ei.

În funcţie de interesele de marketing ale SC VITALKAT SRL, piaţa produselor pentru hrana pisicilor trebuie privită ca un întreg împărţit în funcţie de destinaţie şi semnificaţii distincte. Astfel vom avea: consumatori şi nonconsumatori.

În rândul consumatorilor se disting clienţii concurenţei şi clinţii proprii. Prima categorie este reprezentată de cei care utilizează hrană pentru pisici produsă de către alte firme din domeniu. Am putea enumera în această categorie următoarele firme concurente:Wishkas, KiteKat, Arden Grange, Darling, Sheba etc.

Preview document

Analiza pieței mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 1
Analiza pieței mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 2
Analiza pieței mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 3
Analiza pieței mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 4
Analiza pieței mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 5
Analiza pieței mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 6
Analiza pieței mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pietei Mancare pentru Pisici - VITALKAT.doc

Alții au mai descărcat și

Mâncarea pentru pisici - analiza pieței

Scurtă descriere a firmei Ȋnfiinţată în luna martie, anul 2007, cu sediul în oraşul Iaşi, firma noastră, Pet’s Paradise , specializată în...

Analiza pieței produsului gumă de mestecat

1.Produsul a. Scurt istoric al produsului Plăcerea mestecatului are o istorie veche: atunci când au dezgropat obiecte preistorice, arheologii au...

Analiza pieței - mâncare pentru pisici

Rezumat introductiv Produsele pentru care am realizat mixul de marketing reprezinta mancare pentru pisici. Pentru a realiza acest lucru am...

Analiza concurenței pe piața bancară

I. Abordare teoretica Ansamblul raporturilor de interacţiune în care intră agenţii economici în lupta pentru asigurarea inputurilor necesare...

Analiza concurenței pe piața berii

Scurt istoric Carlsberg a fost fondata in 1847, la Copenhaga, de fabricantul de bere J. C. Jacobsen (1811 – 1887). Jacobsen si-a inceput cariera...

Cercetare de marketing mâncare pentru pisici - Vitalkat

Problema decizională SC VITALKAT SRL este o firmă românească, specializată în producerea şi comercializarea produselor destinate hranei pentru...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?