Analiza pieței - portofele

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 18 în total
Mărime: 1.04MB (arhivat)
Publicat de: Maximilian Neagu
Puncte necesare: 5

Extras din proiect

Structura

Piaţa portofelelor este stucturată în două mari categorii:

●Consumatorii-cei care utilizează portofele( astfel de persoane sunt în principal cele care pun mare accent pe organizare,care văd în portofel funcţia acestuia de simplificare a tranzacţiilor zilnice, persoane pentru care timpul este preţios, nedorind spre exemplu să petreacă mai mult timp căutând banii prin geantă sau prin buzunare).

●Nonconsumatorii-cei care nu folosesc portofele( această categorie este formată predominant de către persoanele din mediul rural şi copiii cu vârste până la 10-11 ani).

Criterii demogrfice

-Vârsta:portofelele se adreseazǎ tuturor persoanelor în special celor de la 10-11 ani în sus. Carcteristicile dorite la un portofel sunt diferite în funcţie de categoriile de vârstǎ.

-Sex : modelele de portofele se diferenţiazǎ în funcţie de sexul persoanei.Portofelele pentru bǎrbaţi au modele mai simple ,sunt mai închise la culoare şi mai practice,pe când portofelele pentru femei sunt concepute pentru a completa ţinuta ,au rol de accesoriu,asortându-se de exemplu cu geanta sau cureaua,au modele mai complexe,de diferite culori. şi materiale.

-Venit:persoanele cu venituri mici vor opta pentru un portofel mai ieftin şi practic,pe când pentru persoanele cu venituri medii şi mari raportul preţ-calitate este foarte important ,căutând să achiziţioneze portofele unice,din materiale de foarte bună calitate,produse de mărci de prestigiu.

-Mediul-persoanele din mediul rural,sau persoanele cu venituri relativ mici, tind să achiziţioneze portofele de calitate inferioară,care au preţuri mici,neacordând prea mare importanţă acestui produs.Cererea pentru portofele din acesta zonă este destul de mică faţă de cea din mediul urban.

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pietei - Portofele.ppt

Te-ar putea interesa și

Studiu de caz - Mixul de marketing la firma Braiconf - Brăila

1.Prezentare sector economic-Introducere în context a firmei-Motivația alegerii firmei În industria textilelor, a confecțiilor găsim societăți ce...

Marketing Industrial

①Conceptul de marketing industrial.Definitia pietii industriale.Caract.gen.ale.pietelor ind-le. 1Pietile ind-le sunt formate din 100-1000 de...

Ai nevoie de altceva?