Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL

Proiect
8.9/10 (8 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 10778
Mărime: 141.88KB (arhivat)
Publicat de: Liviu Cozma
Puncte necesare: 12

Cuprins

  1. I. PRODUSUL
  2. a) Scurt istoric al serviciilor de curierat
  3. b) Gama sortimentala existenta pe piata serviciilor de curierat
  4. - Gama sortimentala a companiei DHL International Romania SRL
  5. - Gama sortimentala a companiei PEGASUS Courier SRL
  6. - Gama sortimentala a companiei CURIERO SA
  7. - Gama sortimentala a companiei CARGUS Romanian Courier
  8. - Gama sortimentala a companiei Cargo
  9. - Gama sortimentala a companiei TNT România SRL
  10. II. ANALIZA OFERTEI
  11. a) Prezentarea principalilor ofertanti de servicii de curierat
  12. b) Analiza indicatorului cifra de afaceri aferent companiilor de curierat din România
  13. c) Elemente care individualizeaza cele mai importante marci
  14. III. ANALIZA CERERII
  15. a) Definirea unitatii de consum, de cumparare si de decizie
  16. b) Segmente de piata
  17. IV. DISTRIBUTIE
  18. a) Generalitati
  19. b) Serviciile de distributie din cadrul companiei CARGUS
  20. c) Serviciile de distributie din cadrul companiei DHL
  21. d) Serviciile de distributie din cadrul companiei Pegasus
  22. e) Servicii de distributie din cadrul companiei TNT
  23. f) Servicii de distributie din cadrul companiei Curiero
  24. V. PRET
  25. VI. PROMOVAREA SERVICIILOR DE CURIERAT
  26. VII. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

Analiza pietei serviciilor de curierat

I. PRODUSUL

a) Scurt istoric al serviciilor de curierat

De ce am ales noi sa analizam piata serviciilor de curierat? Pentru ca nevoia de comunicare este una în continua expansiune si indispensabila pentru activitatile contemporane. Dezvoltarea comertului electronic duce la aparitia a noi firme de curierat si la întarirea pozitiei pe piata a altor asemenea firme; totul pentru un consum eficient si pentru o mai buna comunicare. Astfel piata româneasca a acestor servicii de curierat este demna de luat în considerare chiar daca nu atinge nivelul pietelor straine unde oamenii(persoane fizice si juridice) apeleaza mult mai des la astfel de servicii.

Cum au aparut serviciile de curierat? Grea întrebare! E adevarata istorie aceasta chestiune. În mitologie erau considerati soli, unele pasari precum corbul, ciocanitoarea, porumbelul, sau unii zei ca Hermes sau Hiob, îngerul din biblie, precum si unele fenomene ale naturii erau considerate soli sau „semne ceresti” ca de exemplu cutremurul, fulgerul. Astazi sunt organizatii specializate pentru a transmite mesaje si/sau colete fara deranjul excesiv al expeditorului ci doar pentru un contracost.

Caile de comunicatie au aparut o data cu istoria societatii umane, din necesitatea transmiterii stirilor, circulatiei marfurilor si calatorilor. Serviciile organizate au aparut din nevoia de a parcurge în scurt timp si în conditii de siguranta anumite distante. Pe teritoriul României au fost atestate, din perioada de dinaintea cuceririi Daciei de catre Imperiul roman, o serie de drumuri naturale cu scop comercial si militar, care se întindeau de-a lungul apelor. O retea deasa de drumuri a fost construita dupa cucerirea Daciei si a fost introdus serviciul postal cu organizare similara celei din restul imperiului roman. Dupa retragerea aureliana, posta a înregistrat un moment de declin si dezorganizare, reaparând în secolul al XIV-lea, o data cu constituirea statelor feudale independente Moldova si Tara Româneasca. Domnitorii români au dus întotdeauna o politica externa activa si erau la curent cu toate evenimentele internationale din acele timpuri.Domnii aveau curieri cunoscuti sub numele de „calarasi” si „lipcani” care strabateau cu repeziciune distante mari. Posta Româna a fost pentru o vreme îndelungata principalul ofertant al serviciilor de curierat pâna nu a mai reusit sa faca fata tuturor cerintelor si au aparut firmele de curierat.. Posta Româna si-a început adevarata revigorare în anul 1991, prin punerea în aplicare a "Conceptului National al R.A. Posta Româna" si dezvoltarea acestuia prin documente strategice si programe guvernamentale. La ora actuala în România întalnim numeroase organizatii ce ofera diverse servicii de curierat rapid. Rapid, deoarece ne aflam într-o era ce a depasit limitele vitezei. În spoturile si reclamele de promovare a acestor organizatii regasim cuvinte sugestive precum: secret, confidentialitate, rapiditate, eficienta; sintagme care definesc în linii mari plaja de servicii pe care o presteaza.

Astazi nu mai avem soli care sa se deplaseze pe cai (biciclete probabil) pentru a distribui informatii si colete deoarece exista organizatii care presteaza curierat expres international, terestru si aerian (exemplu: TNT România SRL, DHL International Romania SRL).

Pentru a rezista pe piata fiecare organizatie trebuie sa aiba un pachet de servicii atractiv si sa-l reînnoiasca la anumite intervale de timp. Astfel ca se dezvolta o larga gama sortimentala a serviciilor de curierat ce o vom prezenta în continuare.

b) Gama sortimentala existenta pe piata serviciilor de curierat

Sa începem cu putina teorie. Printr-o definitie as dori sa clarific notiunea de gama de produse si mai apoi sa trecem la exemplificari particularizate, în cazul nostru gamele serviciilor de curierat. „Gama de produse reprezinta mai multe produse înrudite prin destinatia lor comuna în consum si prin caracteristicile esentiale similare privitoare la materia prima din care sunt obtinute, la tehnologia de fabricatie.” O gama de produse are în mod general trei coordonate: largimea gamei(se refera la numarul liniilor); profunzimea gamei(numarul liniilor distincte) si lungimea gamei(are în vedere nevoile).

Gama sortimentala a serviciilor de curierat este foarte vasta dupa cum se va putea constata. În analiza noastra am preferat sa prezentam gamele pe fiecare firma in parte.

- Gama sortimentala a companiei DHL International Romania SRL

DHL EXPRESS 9:00 este sustinut de notificarea proactiva a livrarii si de garantia returnarii banilor, fiind disponibil pentru destinatii internationale. Acesta este un serviciu complet de urmarire a expedierilor. Livrare se face a doua zi pâna la ora 09:00. Se face confirmare pro-activa si automata a livrarii prin e-mail sau fax, iar notificarea eventualelor întârzieri se face telefonic. Livrare catre orasele importante si centrele de afaceri, iar procedurile operationale sunt dedicate pentru toate expedierile prioritare. Procedurile de înregistrare a comenzii sunt flexibile, simple si exista o documentatie standard. Preluarea comenzilor se face pâna la cele mai târzii ore posibile. Livrarea se poate face si din usa în usa expeditorul având garantia returnarii banilor.

DHL EXPRESS 12:00 este un serviciu similar cu cel precedent cu deosebirea ca livrarile se fac pâna la ora prânzului catre o gama larga de destinatii de afaceri.

Disponibil în peste 210 tari, serviciul IMPORT EXPRESS ofera controlul total al colectarilor internationale printr-un singur partener cu experienta vamala atestata. Preturile practicate sunt unele transparente pentru livrarea din usa în usa ceea ce înseamna ca nu exista costuri ascunse sau alte surprize. Se emite o singura factura în moneda expeditorului ceea ce ajuta la evitarea fluctuatiilor de schimb valutar si face mai usoara alocarea costurilor pentru un singur client sau departament. Acest serviciu are vizibilitate totala a expedierilor clientii având acces la sistemul de urmarire si la detaliile livrarii practic de oriunde – prin internet, WAP, SMS sau telefon.

Serviciul „DHL EXPRESS WORLDWIDE - BUNURI NEVAMUIBILE", ofera livrari internationale expres din usa în usa peste noapte sau pâna la sfârsitul urmatoarei zile lucratoare pentru documente. Indiferent daca e vorba de contratipuri sau schite arhitecturale, propuneri de afaceri sau contracte semnate, se poate conta pe reteaua globala extinsa de curierat expres pentru a trimite rapid originalele(documentele sunt ambalate într-un plic special gratuit). Caracteristici si beneficii:

- Serviciu de curierat rapid disponibil în peste 230 de tari, preluarea si livrarea coletului facându-se în regim din usa în usa;

Preview document

Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 1
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 2
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 3
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 4
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 5
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 6
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 7
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 8
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 9
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 10
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 11
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 12
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 13
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 14
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 15
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 16
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 17
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 18
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 19
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 20
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 21
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 22
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 23
Analiza pieței serviciilor de curierat - studiu de caz realizat pentru compania TNT România SRL - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pietei Serviciilor de Curierat - Studiu de Caz Realizat pentru Compania TNT Romania SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu de marketing - săpun lichid Coral

SCURTA INTRODUCERE Aceasta lucrare prezinta lansarea pe piata a unui nou produs, un nou tip de sapun lichid, Coral. Lucrarea analizeaza...

Analiza Concurenței pe Segmentul de Curierat Rapid la Compania Națională Poșta Română

INTRODUCERE Adaptarea rapidă şi eficientă la cerinţele clienţilor este o condiţie esenţială pentru Poşta Română în a-şi menţine poziţia pe piaţa...

Analiza Mediului de Marketing pentru TNT România

INTRODUCERE Lucrarea in cauza, intitulată “Analiza mediului de marketing pentru TNT România” oferă posibilitatea de a urmări cum o companie din...

Plan Monografie - Selgros Cash and Carry

Denumirea firmei, adresa, istoric SELGROS CASH&CARRY SRL Romania este un retailer european de tip Cash&Carry care apartine concernului OHG...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?