Analiza procesului de constructie si dezvoltare a marcii Bucuria

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza procesului de constructie si dezvoltare a marcii Bucuria.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 22 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Florin Nechita

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1. Introducere / 3
2. Prezentarea organizaţiei /4
2.1. Scurt istoric /4
2.2. Misiunea organizaţiei /5
2.3. Activitatea organizaţiei /6
2.4. Oferta de produse /6
3. Analiza mediului de marketing / 8
3.1. Micromediul de marketing / 8
3.1.1. Micromediul interior /8
3.1.2. Micromediul exterior/ 9
3.2. Macromediul de marketing / 11
3.3. Analiza S.W.O.T. / 14
4. Analiza procesului de segmentare / 15
4.1.Criterii demografice / 15
4.2. Criterii geografice / 15
4.3. Criterii psihografice / 16
4.4. Criterii comportamentale / 16
5. Poziţionarea, analiza şi componentele mărcii / 17
5.1. Poziţionarea în mintea consumatorului / 17
5.2. Elemente de diferenţiere /18
5.3. Analiza mărcii /18
6. Strategii de brand / 19
6.1.Strategia de produs / 19
6.2. Strategia de promovare / 20
7. Surse bibliografice / 21

Extras din document

1. Introducere

Cu toţii ştim ce efect poate avea asupra noastră o tabletă de ciocolată sau câteva bombonele la momentul potrivit. Natura noastră umană este în aşa fel făcută încât să poftească, iar papilele noastre gustative parcă întăresc aceste pofte.

Aşa cum îi arată şi numele, “Bucuria” este menită să aducă bucurie şi satisfacţie nu numai copiilor, deoarece nu numai aceştia sunt iubitori de dulciuri. Prin gama variată de produse dulci: ciocolată, napolitane, bomboane, jeleuri, biscuiţi, a reuşit să se facă remarcată pretutindeni, deşi fabrica se află în Moldova.

Eu, personal, iubesc dulciurile şi produsele de cofetărie şi apreciez orice produs de calitate, produsele “Bucuria” fiind printre acestea. După ce am încercat biscuiţii “Ţărăncuţa” şi bomboanele “Clepsidra” am realizat că trebuie să gust cât mai multe produse din gama lor, nu numai pentru gustul deosebit pe care îl au, dar şi pentru faptul că nu simţi că ai mai gustat ceva asemănător înainte.

Faptul că produsele “Bucuria” m-au impresionat într-un mod atât de plăcut, reprezintă motivul pentru care am decis că îmi doresc să aflu mai multe despre acest brand, despre cum a apărut şi despre ce are acesta de oferit.

2. Prezentarea organizaţiei

2.1 Scurt istoric

Înfiinţată în anul 1946, S. C. Bucuria S. A. este cea mai mare firmă producătoare de produse de patiserie şi cofetărie zaharoase (dulciuri, biscuiţi, etc) care activează în Chişinău, Republica Moldova.

Conform surselor istorice, în perioada dintre anii 1918-1944, pe teritoriul Basarabiei funcționau 49 de secții de producere a bomboanelor și produselor de cofetărie, însă nu exista o producere în accepţia modernă a noţiunii, copturile și caramela fiind confecționate manual, la arzătoare cu gaz, la lumina lămpilor cu gaz lampant.

Din momentul fondării, fabrica reprezintă un şantier de construcţie progresit, astfel deja în anul 1946 se lansează producția la Fabrica Nr.1 din Chișinău, fondată în baza fostelor întreprinderi rudimentare. În 1955, după finalizarea reconstrucției secției de bomboane, capacitatea fabricii a constituit 7,5 tone pe zi, iar capacitatea diviziunii de ciocolate – aproape 4,5 tone pe zi.

Anul 1962 reprezintă anul în care fabrica a fost denumită Bucuria, nume pe care îl are şi astăzi, reprezentativ de altfel, având în vedere că dulciurile produse aduc zâmbetul pe feţele tutror celor care le încearcă.

În 1977, Bucuria capătă statutul de întreprindere de cercetare și experimentare. Tot atunci pe tejghelele magazinelor de firmă apar și obțin imediat succes bomboane ca „Inspirație”, „Mărțișor” (cu prune și mere uscate), „Izvorul vesel”, produs cu folosirea mustului de struguri, precum și variatelor bomboane cu fructe și pomușoare alcoolizate, coajă de fructe zaharisite, prune uscate în combinație cu nucile și ciocolata.

Către anul 1986 capacitățile de producere ale fabricii au ajuns la 42 mii de tone de produse de cofetărie pe an, chiar şi în zilele noastre, la începutul secolului XXI, putem spune că puţine întreprinderi din ramura cofetăriei se pot lăuda cu asemenea indici înalţi.

Anul 1987 a fost marcat în istoria economiei Moldovei prin crearea Asociaţiei de întreprinderi ale industriei cofetăriei „Bucuria” în cadrul căreia, pe lângă fabrică, au mai intrat şi 10 uzine precum şi alte subdiviziuni structurale. Sarcina de bază a întreprinderilor agricole din componenţa Asociaţiei era creşterea în gospodării specializate a culturilor de fructe şi pomuşoare pentru prelucrarea ulterioară în semifabricate necesare fabricii. Fructe şi pomuşoare alcoolizate, mere şi prune uscate, sucuri concentrate, must de struguri, diferite paste din fructe, toate repretintă astăzi materie primă pentru fabricarea produselor de cofetărie.

Timp de mulți ani fabrica a existat ca întreprindere de stat, iar în septembrie 1991 a devenit întreprindere privată, primind statutul de SACP Bucuria.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza procesului de constructie si dezvoltare a marcii Bucuria.docx

Bibliografie

1. www.bucuria.md
2. http://www.gandul.info/reportaj
3. http://www.statistica.md
4. http://www.bucuriaromania.ro/
5. http://jobs.bizoo.ro/locuri-de-munca-in-firma/s-a-bucuria/55783/
6. http://www.publika.md
7. https://www.facebook.com/BucuriaRomania
8. Nechita, Florin, „Construcţia de marcă în industria berii şi în industria laptelui”, Editura Universităţii „Transilvania”, Braşov, 2012.
9. Balaure, Virgil, „Marketing”, ediţia a II-a revăzută şi adăugită, Editura Uranus, Bucureşti, 2002.