Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 11332
Mărime: 61.90KB (arhivat)
Publicat de: Iustin Duță
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

I. PROFILUL COMPANIEI MOBEXPERT

I.1. Domeniul de activitate

Înfiinţat în urmă cu 15 ani, Grupul Mobexpert este liderul pieţei de mobilier din România.

Cu o cifră de afaceri de 168 de milioane EUR în 2007, Mobexpert se plasează între primele 12 întreprinderi europene din industria mobilei. Numai în Bucureşti şi în oraşele mari, Mobexpert deţine 18% din piaţa de mobilier de casă şi 30% din cea a mobilierului de birou. Ambele divizii sunt lider pe pieţele de profil din România.

Activitatea de retail

Mobexpert este o reţea naţională de magazine şi hipermagazine specializate în vânzarea de mobilier şi decoraţiuni interioare, destinate consumatorilor care doresc produse de calitate europeană la preţuri accesibile. Oferta Mobexpert include mobilier de living, dining, dormitor, bucătării, băi, mobilier de terasă şi grădină, decoraţiuni, covoare şi corpuri de iluminat. Reţeaua Mobexpert cuprinde 33 de magazine şi hipermagazine în Bucureşti, Braşov, Timişoara, Cluj, Constanţa, Baia Mare, Târgu Mureş, Călăraşi, Piteşti, Alba Iulia, Deva, Oradea, Galaţi, Bistriţa, Suceava, Ploieşti, Iaşi, Arad, Dej, Focşani, Râmnicu Vâlcea, Alexandria, Satu Mare, Piatra Neamţ, Brăila, Bacău, Craiova, Botoşani, Sibiu. Începând cu septembrie 2007, reţeaua Mobexpert cuprinde şi un hipermagazin deschis în capitala Bulgariei, la Sofia.

În prezent, Mobexpert operează în regiune 8 hipermagazine:

1. Mobexpert Pipera Bucureşti, deschis în 2001, printr-o investiţie de 20 de milioane EUR, se întinde pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi şi deserveşte zona de nord a oraşului.

2. Mobexpert Militari Bucureşti, deschis în iulie 2003, printr-o investiţie de 5 milioane EUR, se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi deserveşte zona de vest a oraşului.

3. Mobexpert Pantelimon Bucureşti, deschis în 2003, în zona de est, reprezintă o investiţie de peste 6 milioane EUR şi se întinde pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi.

4. Mobexpert Braşov, deschis în 2005, printr-o investiţie de peste 5 milioane EUR, se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi.

5. Mobexpert Băneasa, în cadrul Galeriei Mobexpert Băneasa, deschis în 2006, se întinde pe o suprafaţă de 15.000 metri pătraţi din totalul de 23.000 de metri pătraţi ai Galeriei deschise în urma unei investiţii de peste 15 milioane EUR

6. Mobexpert Sofia, deschis la 19 septembrie 2007, printr-o investiţie de 10 milioane EUR, se întinde pe o suprafaţă de 11.000 metri pătraţi. Este primul hipermagazin Mobexpert de mobilier pentru casă şi decoraţiuni din afara graniţelor ţării.

7. Mobexpert Suceava, deschis la 16 aprilie 2008, printr-o investitie de aproximativ 2,5 milioane de euro, se intinde pe o suprafata de 6000 metrii patrati. Hipermagazinul este cel de-al 6-lea din reţeaua românească a companiei şi al doilea hipermagazin destinat mobilierului pentru casă şi decoraţiuni deschis în afara Bucureştiului.

8. Mobexpert Pitesti, deschis la 25 iunie 2008, printr-o investitie de aproximativ 2,5 milioane de euro, se intinde pe o suprafata de 7000 metrii patrati. Hipermagazinul este cel de-al doilea din planul Mobexpert de extindere a reţelei româneşti în 2008.

Pe piata romaneasca, in 2008, Mobexpert are in vedere consolidarea retelei sale de magazine pentru care a prevazut o investitie de 8 milioane de euro în patru noi hipermagazine la Ploieşti, Piteşti, Suceava şi Bucureşti – Sun Plaza Berceni. Toate hipermagazinele Mobexpert vor fi localizate in centre comerciale alaturi de alte magazine de mare suprafata de tip Carrefour, Cora, Bricostore sau MediaGalaxy. Incepand cu hipermagazinul din Suceava, deschis in aprilie 2008, Mobexpert opereaza cu un nou concept de hipermagazin – cu o suprafata de 6.000 de metri patrati, special adaptat oraselor de dimensiuni mai mici.

Pe termen lung, Grupul intenţionează să transforme marca Mobexpert într-o marcă regională.

Se are în vedere operarea a 26 de hipermagazine în regiunea balcanică până în 2011. Mobexpert a fost desemnată drept cea mai de încredere marcă în 2005 la categoria „mobilier”, în studiul Most Trusted Brands, pe baza votului publicului. Studiul este o tradiţie a publicaţiei Reader’s Digest ce se desfăşoară în 14 ţări europene.

Activitatea de producţie şi export

Grupul Mobexpert deţine 8 fabrici în patru centre de producţie deschise în Bucureşti, Dej, Târgu Mureş şi Suceava. Fabrica Samus Mex este specializată în producţia de serie de mobilier de casă – living, dormitoare, mic mobilier. Studiile arată că, în Franţa, piaţa predilectă a fabricii, o locuinţă din zece este mobilată cu produse Samus Mex. Ergo Mex este cel mai important producător român de scaune şi fotolii de birou. Moldo Mex produce mobilier din lemn masiv şi scaune destinate unei largi varietăţi de stiluri de amenajare a locuinţei. Ilefor produce în serie, mică mobilier de casă din lemn masiv, exportând în Franţa, Germania, Olanda, Belgia. Dotată cu linii tehnologice performante, Modulo Mex este specializată în producţia de mobilier modern de casă din pal melaminat în serii mari. Mureş Mex produce mobilier modern pentru living, dormitor şi bucătărie, precum şi mobilier de birou, game operaţionale şi directoriale. Confo Mex este cel mai important producator roman de canapele si fotolii din piele si stofa. Studio Mex este specializata in productia de mobilier de living, dining, dormitor, mic mobilier, in stil modern dar realizat cu materiale clasice: lemn masiv si furnir natural.

Preview document

Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 1
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 2
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 3
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 4
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 5
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 6
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 7
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 8
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 9
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 10
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 11
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 12
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 13
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 14
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 15
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 16
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 17
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 18
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 19
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 20
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 21
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 22
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 23
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 24
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 25
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 26
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 27
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 28
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 29
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 30
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 31
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 32
Analiza procesului de vânzare la SC Mobexpert SA - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Analiza Procesului de Vanzare la SC Mobexpert SA.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Analiza și Evaluarea Operațiunilor Logistice ale Firmei Unic Spot Ro SRL

Introducere Procesul de distribuţie reprezintă o componentă importantă a activităţii pe care agenţii economici o desfăşoară în cadrul pieţei. Dată...

Planificarea de Marketing - MobExpert

1. Analiza mediului intern si extern O etapă deosebit de importantă a procesului planificării de marketing este desfăşurarea mediului intern şi...

Plan de Afaceri - SC CAMEADESIGN SRL

1. Introducere Societatea commerciala CAMEADESIGN a fost infiintata in 2003 ca producator de mobilier. Inca de la inceput s-a evidentiat pe piata...

Ai nevoie de altceva?