Analiza SEO a Site-ului Vet4Pet

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza SEO a Site-ului Vet4Pet.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere docx, pptx de 32 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Capitolul 1. Introducere 2
Capitolul 2. Content Quality 3
Capitolul 3. Keywords 8
Capitolul 4. Page Speed 9
Capitolul 5. Linkuri dinspre pagini exterioare 11
Capitolul 6. Sintaxa codului sursa 12
Capitolul 7. Interactiunea cu platformele sociale 13
Capitolul 8. Concluzii 13
Bibliografie 14

Extras din document

Capitolul 1. Introducere

SEO este un acronim ce vine de la Search Engine Optimization, expresie care in Limba Romana se traduce ca Optimizare pentru Motoarele de Cautare.

Optimizare este un cuvant sinonim cu imbunatatire iar daca nu e clar ce inseamna motoare de cautare, cel mai cunoscut si utilizat la acest moment este Google.

SEO reprezinta imbunatatirea paginilor web, a site-urilor, pentru motoarele de cautare precum Google, Bing, Yahoo.

Promovarea de tip SEO este o metoda mult mai accesibila ca pret decat achizitionarea altor tipuri de publicitate ca reclama la televizor sau achizitonarea unui baner stradal. De aceea multe firme o prefera. In plus atunci cand se face reclama printr-un baner stradal nu se stie daca mesajul va ajunge la cineva cu adevarat interesat, in timp ce printr-o buna promovare pe Google exista siguranta ca va iesi chiar in fata celor interesati, deoarece vor vedea site-ul exact atunci cand fac o cautare cu intentia sa gaseasca acel produs sau serviciu care este oferit.

Marea majoritate a celor care folosesc Google sau alte motoare de cautare, se opresc asupra primelor rezultate returnate la cautarea lor, de aceea, pentru ca un site sa primeasca multi vizitatori, el trebuie sa se afle pe prima pagina de rezultate returnate de Google, la cautarile legate de domeniul respectiv, si pe o pozitie cat mai superioara.

Optimizarea este un proces tehnic dar si creativ. De cele mai multe ori pentru a imbunatati un site sunt necesare modificari ale paginilor site-ului, adaugare de text, pagini noi, construire de linkuri - recomandari ce vin de la alte site-uri spre site-ul tau. Aceasta e mecanica lucrurilor, cum se fac insa modificarile, ce fel de text se scrie si ce fel de linkuri se construiesc sunt chestiuni mai profunde, unde originalitatea si straduinta pot sa faca o mare diferenta.

SEO ajuta:

- motoarele de cautare sa isi faca mai bine treaba;

- oamenii sa gaseasca informatiile, imaginile, produsele etc. de care au nevoie;

- firmele mici sa concureze cu marile companii;

- o adevarata industrie de specialisti si traineri sa aiba locuri de munca;

- la reducerea cheltuielilor cu promovarea online;

Capitolul 2. Content Quality

Informatiile redate pe pagina principala sunt saracacioase, simpliste si lipsite de relevanta.

Informatiile, descrierile trebuie sa fie atractive, sa capteze atentia utilizatorului.

Inca din descriere se poate identifica o problema:

Imagine 1. Descrierea site-ului

Este incorect spus VET4PET este un complex de servicii veterinare prestate de medicii specialisti. Corect ar fi fost VET4PET este o clinica veterinara situata in sectorul 2, Bucuresti. In cadrul clinicii puteti beneficia de servicii medicale complete si servicii de cosmetica canina si felina. De asemenea puteti gasi hrana, accesorii si jucarii preferate ale animalelor.

De asemenea nu mi se pare foarte inspirata prezentarea primei pagini prin impartirea in cele 4 cadrane “Bun venit pe site-ul nostru”, “Servicii”, “Sfaturi” si “Beneficii VET4PET” deoarece informatiile care apar sunt foarte putine, nu se intelege nimic, trebuiesc accesate sectiunile pentru a putea avea informatii relevante. Sectiunile “Sfaturi” si “Beneficii se termina cu ... ceea ce enerveaza utilizatorul. Pagina lasa o impresie de goliciune.

Puteau fi puse sectiunile una dupa alta, dezvoltandu-le mai mult, folosind niste dimensiuni ceva mai mari pentru fonturile de sectiune, cat si pentru text; culori diferite pentru numele sectiuni si text. Scriere boldata sau/si in italic pentru sectiuni. Adaugam diferite poze, specifice pentru fiecare sectiune in parte. Background-uri diferite pentru fiecare sectiune in parte.

Structura sectiunilor as fi vazut-o astfel : Despre noi, Servicii, Galerie foto si Contact.

Imagine 2. Structurarea paginii

Bara de meniu – Ar trebui redenumite unele sectiuni si reorganizate.

Despre noi ar trebui sa se numeasca acasa, traditionalul buton “home”, cand utilizatorul doreste sa revina la pagina principala acceseaza “Acasa” nu “Despre noi”.

Clinica veterinara ofera atat servicii de cosmetica cat si servicii medicale; astfel putem avea un buton numit “Salon” iar altul “Cabinet veterinar” eliminand butoanele servicii si beneficii.

Imagine 3. Bara de meniu

Un alt buton poate fi “Sfaturi utile” si in cele din urma butonul pentru “Contact&Programari”.

Fisiere in arhiva (2):

  • Analiza SEO a Site-ului Vet4Pet
    • Analiza SEO a Site-ului Vet4Pet.docx
    • Analiza SEO a Site-ului Vet4Pet.pptx