Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 5236
Mărime: 1.13MB (arhivat)
Publicat de: Carmen Păun
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Comanescu Mircea
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAŞOV FACULTATEA DE SOCIOLOGIE ŞI COMUNICARE SPECIALIYAREA GESTIUNEA CAMPANIILOR DE IMAGINE

Extras din proiect

Societatea Comerciala Petrom S.A. a fost înfiinţată si înregistrata la Oficiul Registrului Comerţului al Municipiului Bucureşti la data de 23 octombrie 1997 cu numărul J40/8302/1997.

SC Petrom S.A. este cea mai mare societate din România din punct de vedere al cifrei de afaceri si al capitalului social. În anul 2008 cifra de afaceri a Petrom a fost de 4.552 milioane Euro, EBITDA (Venituri Înainte de Dobânzi, Taxe, Deprecieri şi Amortizări) a fost de 969 milioane Euro , iar numărul de angajaţi în 2008: 33.311 .

Petrom desfăşoară activităţi de explorare, producţie, transport si comercializare a ţiţeiului, gazelor naturale si a unei game largi de produse petroliere, petrochimice si chimice.

Petrom exploatează rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maximă anuală de rafinare de 8 milioane tone şi circa 550 de staţii de distribuţie carburanţi în România.

Compania deţine, de asemenea, o reţea internaţională de 257 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia.

Societatea Comerciala “Petrom" S.A. Bucureşti a fost înfiinţată pe baza deciziei Guvernului de a consolida industria petroliera romaneasca, după ce funcţionarea Companiei Romane de Petrol ("CRP") in 1996 s-a dovedit a fi deficitara.

S.C. Petrom S.A. Bucureşti a funcţionat până la privatizarea din 2004 sub numele de S.N.P. Petrom S.A. Bucureşti, fiind o societate naţională organizată sub formă de societate pe acţiuni. Petrom este persoană juridică română, înfiinţată ca societate comercială pe acţiuni.

Petrom are în componenţa sa pe lângă sucursalele de explorare şi exploatare a zăcămintelor de hidrocarburi ale fostei Regii Autonome a Petrolului, pe structura căreia s-a constituit, sucursale de prelucrare a ţiţeiului (rafinăriile Petrobrazi Ploieşti şi Arpechim Piteşti), o sucursală pentru transportul produselor petroliere, sucursale de distribuţie ale acestor produse (sistemul Peco), atât en-gros, cât şi en-detail, sucursale de servicii, precum şi sucursale de cercetare.

La sfârşitul anului 2004, compania a parcurs poate cea mai importanta etapă a existenţei sale de la înfiinţarea în 1997 şi până în prezent, şi anume finalizarea procesului de privatizare, prin achiziţia pachetului majoritar de acţiuni de către OMV, unul dintre cele mai mari grupuri petroliere europene.

Începând cu anul 2005, Petrom a demarat un proces amplu de restructurare dar şi de investiţii menite să îmbunătăţească procesele de producţie şi de rafinare dar şi serviciile oferite prin reţeaua downstream.

Ca parte a grupului OMV, Petrom devine un jucator important pe piaţa produselor petroliere din Romania şi din Europa Centrala şi de Est, la cele mai inalte standarde de calitate.

OMV, grupul lider în industria de petrol şi gaze din Europa centrală deţine 51,011% din acţiunile Petrom. OMV activează în 13 ţări din Europa Centrală în domeniile de Rafinare şi Marketing şi în 20 ţări pe cinci continente în domeniul de Explorare şi Producţie, Distribuţie gaze precum şi Produse Chimice în 27 de ţări pe cinci continente.

Petrom este în prezent deţinut în proporţie de 51,01% de către OMV, 20,64% - Ministerul Economiei, 20,11% - Fondul Proprietatea S.A., 2,03% - Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi 6,21% -acţionarii minoritari.

Petrom acoperă in prezent o gama larga de activităţi si se constituie integrata din domeniul petrolului si gazului in România.

Obiectul de activitate al Societăţii Naţionale Petrolului „Petrom” S.A, Bucureşti este:

-Exploatarea şi exploatarea zăcămintelor de petrol şi gaze naturale de pe uscat şi din platoul continental al Mării Negre;

-Transportul petrolului şi a produselor petroliere;

-Rafinarea ţiţeiului;

-Comercializarea produselor prin reţele proprii de distribuţie;

-Importul şi exportul de ţiţei, produse petroliere, utilaje, echipamente, şi tehnologii specifice;

PETROM S.A extrage anul circa 6 milioane de tone de ţiţei, aproximativ 6,1 miliarde m3 de gaze naturale şi producţie în jur de 96000 tone de gazolină şi 47000 de etan. De asemenea, dispune de o capacitate de prelucrare de cca. 14 milioane m3 de gaze realizând un număr de 70-80 de produse de rafinare şi petrochimie.

Schema de mai jos prezintă domeniile de activitate ale SC Petrom S.A. precum si societăţile integrate in Petrom la înfiinţare si care desfăşoară activităţile respective:

În anul 2007 , Petrom semnează contractul de construcţie pentru Petrom City, noul sediu central al companiei, care va găzdui aproximativ 2.500 de angajaţi.

Preview document

Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 1
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 2
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 3
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 4
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 5
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 6
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 7
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 8
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 9
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 10
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 11
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 12
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 13
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 14
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 15
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 16
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 17
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 18
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 19
Analiza și Evaluarea Imaginii Petrom - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Analiza si Evaluarea Imaginii Petrom.doc

Te-ar putea interesa și

Analiza economico-financiare a Rompetrol Rafinare

CUVÂNT ÎNAINTE Petrolul sau țițeiul - in mod justificat numit si “aurul negru“, pentru calitățile sale ca și pentru avantajele ce rezultă din...

Analiza financiară a unei firme - SC Petrom SA

1. Prezentarea societăţii şi a mediului extern Societatea comercială Petrom SA este o societate cu capital de stat şi privat autohton şi străin cu...

Strategii de Marketing Petrom

PARTEA I PREZENTAREA FIRMEI Ȋn analiza realizată am ales să observăm modul de implementare a strategiilor şi de desfăşurare a activităţii...

Întreprinderea în mediu competitiv

I. Prezentare generala 1.1 Scurt istoric In data de 15 SEPTEMBRIE 1997, GUVERNUL ROMANIEI emite ORDONANTA DE URGENTA nr. 49 privind înfiintarea...

Campanie de Imagine

1. Descrierea companiei Compania Petrom a trecut prin multiple schimbări până la forma de organizare de astăzi. Fondată în 1991, OMV Petrom S.A....

Raport de Analiza Petrom SA

1. Prezentare S.C. PETROM S.A Denumirea societatii: PETROM S.A. Sediul social: Bucuresti, Calea Dorobantilor nr. 239 sector 1 Numarul de...

Ai nevoie de altceva?