Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Introducere
Capitolul1. Istoria si evolutia brandului
Capitolul2. Misiunea, viziunea si valorile brandului
Capitolul3. Personalitatea si pozitionarea brandului
Capitolul4. Arhitectura de brand
Capitolul5. Tangibilitatea si branduri concurente
Concluzii

Extras din document

Introducere

Pentru crearea unor branduri puternice în ziua de astăzi firmele trebuie să cunoască foarte bine concurența pentru a se putea adapta în functie de ceea ce știu cel mai bine să facă sau ceea ce le va crea un plus față de restul competitorilor din industrie sau de pe piața pe care își desfăsoară activitatea.

După cum reiese și din titlul o să abordez în această lucrare brandul TOYOTA deoarece piata auto este intr-o continua crestere .Toyota a fost pe primul loc în topul celor mai valoroase mărci auto de şapte ori în cei nouă ani în care studiul a fost realizat. În 2010 şi 2012, Toyota nu a reuşit să se claseze pe primul loc.

Conform studiului pentru anul 2014, valoarea de piaţă a mărcii Toyota a crescut cu 21%, marca japoneză valorând acum 29.6 miliarde dolari. Toyota şi-a menţinut strategia inteligentă reuşind să facă din brandul pe care îl reprezintă un sinonim pentru calitate şi valoare. În plus continuă să dezvolte latura ecologică fiind unul din liderii în domeniul automobilelor cu propulsie hibridă.

Cu peste trei milioane de Prius-uri vandute, Toyota continua sa fie o influenta puternica pe piata autovehiculelor hibride - ce in anul 2014 a depasit pragul de 5,5 milioane unitati comercializate.

In Europa, peste 600 000 de autovehiculele hibride Toyota si Lexus au fost vandute de la introducerea pe aceasta piata a modelului Prius in anul 2000. Anul trecut, unul din patru autovehicule hibrid vandute in Europa a fost un model Toyota, volumul autovehiculelor hibride reprezentantd 20% dintre modelele comercializate de Toyota si Lexus.

Pana la sfarsitul anului 2015, Toyota va lansa la nivel modial 15 autovehicule hibrid noi sau imbunatatite, inclusiv un model alimentat cu hidrogen.

Capitolul 1

„ Today, Tomorrow, Toyota”

Istoria si evolutia brandului

În anul 1937 se înființează compania Toyota Motor Corporation (sau TMC), aceasta este o companie multinațională care produce automobile, camioane, autobuze și roboți cu sediul principal în orașul Toyota, Japonia. Toyota este cel mai mare producător de autovehicule din Asia și al doilea producător mondial.

Toyota este unul din cei trei mari producători asiatici de autovehicule care concurează cu producătorii americani pe piața mondială ceilalți doi fiind Nissan Motors și Honda Motor.

Autovehiculele produse sunt vândute sub denumirile de Toyota, Scion și Lexus. Primul vehicul Toyota construit în afara Japoniei a fost un Land Cruiser FJ-251 construit în São Paulo, Brazilia, în luna mai a anului 1959.

Lexus este marca sub care Toyota produce automobile de lux în Statele Unite, unde acesta deține topul vânzărilor la mașinile de lux. De la introducerea mărcii în 1989, Lexus și-a dobândit reputația de a vinde produse fiabile și a oferi servicii de calitate către clienți.

Toyota deține și majoritatea acțiunilor în cadrul companiilor Daihatsu, Hino și 8,7% din Fuji Heavy Industries, producătorul automobilelor Subaru .

În anul 2005, Toyota împreună cu Daihatsu Motor Company a produs 8,54 milioane de vehicule, cu aproape 500.000 mai puțin decât General Motors în acel an.Dar în luna iulie 2006 Toyota depașise Ford în vânzările de automobile, însă producatorul american și-a recâștigat poziția o lună mai târziu. Toyota deține o importantă cotă de piață în Statele Unite, Europa, Africa și este liderul de piață în Australia.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA „LUCIAN BLAGA” DIN SIBIU FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE SPECIALIZAREA MANAGEMENTUL AFACERILOR (ID)