Analiza SWOT - Cadbury România

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3249
Mărime: 114.99KB (arhivat)
Publicat de: Flavia Apostol
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: M. Avram

Cuprins

  1. Cuprins
  2. 1.Introducere 2
  3. 2. Analiza SWOT – prezentare teoretica 3
  4. 3. ANALIZA SWOT A S.C. Cadbury Romania S.A 7
  5. 3.1. Istoricul si profilul S.C. Cadbury Romania S.A. 7
  6. 3.2. Structura organizatorica a Cadbury Romania S.A. 9
  7. 3.3. Puncte tari 11
  8. 3.4. Puncte slabe 11
  9. 3.5. Oportunitati 11
  10. 3.6. Amenintari 11
  11. 4. Concluzii 13
  12. 5. Bibliografie 14

Extras din proiect

1. INTRODUCERE

In economia moderna, firmele reprezinta „forta motrica” a progresului, a dezvoltarii, sunt cele ce asigura necesarul de supravietuire al societatii.

Studiind firmele, evidentiem polarizarea acestora in doua categorii: unele care obtin succese apreciabile, prospera si se dezvolta constant, iar altele care se lupta cu greu pentru supravietuire sau inregistreaza performante economico-financiare modeste.

Examinarea factorilor care determina succesul sau esecul unei firme (afaceri), a determinat cearea unor metodologii specifice de analiza si diagnosticare a activitatii firmei (afacerii). Managementul strategic este procesul prin care o firma poate obtine efecte materializate in cresterea semnificativa a performantelor sale, in consolidarea pozitiei ei pe piata si anume prin elaborarea, implementarea si controlul strategiei firmei in vederea realizarii misiunii asumate si asigurarii avantajului competitiv.

Formularea strategiei firmei este procesul prin care managementul firmei defineste misiunea ei strategica, deduce obiectivele strategice necesare realizarii misiunii, alege strategia adecvata atingerii obiectivelor si precizeaza modalitatile punerii in opera a acesteia.

Luarea deciziilor strategice privind definirea misiunii firmei, stabilirea obiectivelor strategice si a strategiei necesare atingerii lor, aplicarea planului care materializeaza strategia respectiva, se bazeaza pe un amplu proces de analiza si evaluare a mediului de actiune a firmei, a situatiei competitivitatii ei in acest mediu si a situatiei firmei, a capacitatii acesteia de a infrunta schimbarile produse in mediu.

Managementului strategic ii este specifica, in esenta, analiza continua, pe de o parte, a mediului extern al firmei pentru a anticipa sau sesiza la timp schimbarile din cadrul acestuia iar pe de alta parte,

a situatiei interne a firmei pentru a evalua capacitatea ei de a face fata schimbarilor .

Metoda de analiza a mediului, a competitivitatii si a firmei pe care o prezint in continuare, este analiza SWOT.

Prin intermediul sau si (sau) al altor analize cum ar fi: analiza situatiei industriei si a atractivitatii acesteia, analiza competitiei, autoanaliza firmei si a fortei ei competitive, managementul de vârf al firmei poate anticipa schimbarile si elabora, implementa strategia optima pentru a asigura prosperitatea firmei.

Metodele de analiza a mediului, a competitivitatii si a firmei pot folosi si eventualilor investitori pentru a-si plasa investitiile sau firmelor de consultanta financiara.

Analiză SWOT-(engl. acronim pentru Strengths, Weaknesses, Opportunities und Threats) este un instrument al managementului strategic. În informatică este utilizat la Evaluarea formativă şi creşterea calităţii programelor (ca de exemplu în prelucrarea în domeniul imaginilor).

Puncte forte

Punctele forte descriu atributele pozitive, tangibile şi intangibile, interne, ale organizaţiei dvs. Acestea sunt sub controlul dvs. Ce faceţi bine? Ce resurese aveţi? Ce avantaje aveţi faţă de concurenţă?

Poate doriţi să vă evaluaţi punctele forte în funcţie de zonă, ca marketing, finanţe, manufactură şi structură organizaţională. Punctele forte includ atributele pozitive ale oamenilor implicaţi în afacere, incluzând cunoştinţele lor, trecutul lor, educaţie, referinţe, contacte, reputaţie sau capacitate, pe care aceştia le aduc în afacere. Punctele forte includ bunurile tangibile ca de exemplu capital disponibil, echipament, credit, clienţi stabili, canale de distribuţie existente, materiale cu drepturi de autor, patente, sisteme de informare şi procesare, şi alte bunuri de valoare din afacerea dvs.

Punctele forte captează aspectele interne pozitive ale afacerii dvs şi adaugă valoare sau vă oferă un avantaj în faţa concurenţei. Aceasta este o oportunitate pentru dvs de a vă reaminti valoarea afacerii dvs.

Puncte slabe

Ţineţi cont de punctele slabe ale afacerii dvs. Punctele slabe sunt factori care sunt sub controlul dvs şi care vă impiedică să obţineţi sau să menţineţi o calitate competitivă. Ce zone trebuie îmbunătăţite?

Punctele slabe ar putea include lipsa de experienţă, resurse limitate, lipsa de acces la tehnologie sau capaciatate, oferta de servicii inferioară sau o localizare slabă a afacerii dvs. Aceştia sunt factori care sunt sub controlul dvs, dar dintr-o varietate de motive, au nevoie de îmbunătăţire pentru a va putea atinge efectiv obiectivele dvs de marketing.

Punctele slabe captează aspectele negative interne ale afacerii dvs care scad din valoarea pe care o oferiţi sau vă plasează într-un dezavantaj concurenţial. Acestea sunt zone pe care trebuie să le îmbunătăţiţi pentru a putea concura cu cel mai puternic competitor al dvs. Cu cât vă identificaţi punctele slabe cu mai multă acurateţe, cu atât mai valoroasă va fi această analiză pentru dvs.

Oportunităţi

Oportunităţile evaluează factorii atractivi externi care reprezintă motivul existenţei şi prosperităţii afacerii dvs. Aceştia sunt factorii externi ai afacerii dvs. Ce oportunităţi există în sectorul dvs de piaţă sau în jurul dvs din care puteţi spera să beneficiaţi?

Aceste oportunităţi reflectă potenţialul pe care-l puteţi realiza prin implementarea strategiilor dvs de marketing. Oportunităţile pot fi rezultatul creşterii pieţei, schimbului în stilul de viaţă, rezolvarea problemelor asociate cu situaţii curente, o percepţie pozitivă asupra afacerii dvs din partea pieţei sau capacitatea de a oferi o valoare mai mare ceea ce va crea o cerere crescută pentru serviciile dvs. Dacă este relevant, plasaţi perioade de timp în jurul oportunităţilor.

Ameninţări

Ce factori reprezintă potenţiale ameninţări pentru dvs? Ameninţările includ factori în afara controlului dvs. care ar putea să vă pună strategia de marketing şi chiar şi afacerea într-o poziţie de risc. Aceştia sunt factori externi - nu aveţi nici un control asupra lor, dar pe care-i puteţi anticipa dacă aveţi un plan de urgenţă care să se ocupe de prevenirea şi rezolvarea acestor probleme. O ameninţare este o provocare creată de un trend nefavorabil care ar putea conduce la scăderea câştigurilor sau profitului. Concurenţa – existentă sau potenţială – este mereu o ameninţare. Alte ameninţări ar putea include creşterea intolerabilă a preţurilor de către furnizori, reglementări guvernamentale, căderi economice, efect negativ al media, o schimbare în comportamentul consumatorilor care să vă reducă vânzările sau introducerea unei tehnologii mult mai avansate care să facă produsele, serviciile sau echipamenele demodate. Ce situaţii ar putea să ameninţe eforturile dvs de marketing? Puneţi pe hârtie cele mai mari temeri ale dvs. O parte din această listă ar putea fi de natură speculativă, dar va adăuga valoare analizei dvs SWOT. S-ar putea să vă ajute să vă clasificaţi ameninţările în funcţie de seriozitatea lor şi de probabilitatea de a se întâmpla. Cu cât identificaţi mai bine ameninţările potenţiale, cu atât mai mult puteţi să vă poziţionaţi şi să planificaţi proactiv pentru a le răspunde.

Preview document

Analiza SWOT - Cadbury România - Pagina 1
Analiza SWOT - Cadbury România - Pagina 2
Analiza SWOT - Cadbury România - Pagina 3
Analiza SWOT - Cadbury România - Pagina 4
Analiza SWOT - Cadbury România - Pagina 5
Analiza SWOT - Cadbury România - Pagina 6
Analiza SWOT - Cadbury România - Pagina 7
Analiza SWOT - Cadbury România - Pagina 8
Analiza SWOT - Cadbury România - Pagina 9
Analiza SWOT - Cadbury România - Pagina 10
Analiza SWOT - Cadbury România - Pagina 11
Analiza SWOT - Cadbury România - Pagina 12
Analiza SWOT - Cadbury România - Pagina 13
Analiza SWOT - Cadbury România - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Analiza SWOT - Cadbury Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Analiza Activității de Marketing a Socetății Comerciale SC Kandia Dulce SA

Cap. 1 Prezentarea firmei 1.1 Date de identificare a firmei Numele complet: Kandia Dulce SA Nume anterioare: - CADBURY ROMANIA (2010) -...

Punctele Critice de Control - Aplicarea Metodei HACCP în Industria Ciocolatei

1. Introducere în metoda HACCP În perioada pe care o parcurgem, consumatorii devin din ce în ce mai conştienţi de aspectele igienice ale vieţii şi...

Management SC Excelent SA

Denumire: S.C.Excelent S.A.(1991); S.C. Kandia - Excelent S.A.( 2004); Cadbury România (2008). Obiect principal de activitate: Producerea...

Ai nevoie de altceva?