Analiza Swot la SC Ursus SA

Proiect
7.2/10 (10 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 5629
Mărime: 120.49KB (arhivat)
Publicat de: Laurian Neagu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Breita Florentina
atestat marketing

Cuprins

  1. Argument .pag 3-4
  2. Capitolul I Prezentarea firmei S.C URSUS S.A pag 5
  3. 1.1 .Istoricul şi profilul S.C. URSUS S.A. . ..pag 6-7
  4. 1.2 .Imbutelierea berii .. pag 8-11
  5. 1.3 .Sortimente de bere produse de-a lungul anilor pag 12
  6. 1.4 . Structura organizatorică a S.C. URSUS S.A ..pag 13
  7. Capitolul II Studiul de caz privind analiza SWOT a firmei S.C URSUS S.A ..pag 14-15
  8. 2.1 Puncte tari ..pag 14-15
  9. 2.2 Puncte slabe .pag 16
  10. 2.3 Oportunităţi ..pag 16
  11. 2.4 Amenintări .pag 17
  12. Capitolul III Analiza SWOT - prezentare teoretică . pag 18-22
  13. Concluzii .pag 23-24

Extras din proiect

ARGUMENT

În economia modernă, firmele reprezintă„forta motrică” a progresului, a dezvoltă, sunt cele ce asigură necesarul de supravieţuire al societăţii.

Studiind firmele, evidenţiem polarizarea acestora în două categorii: unele care obţin succese apreciabile, prospera şi se dezvoltă constant, iar altele care se luptă cu greu pentru supravieţuire sau înregistrează performanţe economico-financiare modeste.

Examinarea factorilor care determină succesul sau eşecul unei firme (afaceri), a determinat cearea unor metodologii specifice de analiza şi diagnosticare a activităţii firmei (afacerii). Managementul strategic este procesul prin care o firmă poate obţine efecte materializate în creşterea semnificativă a performanţelor sale, în consolidarea poziţiei ei pe piaţă şi anume prin elaborarea, implementarea şi controlul strategiei firmei în vederea realizării misiunii asumate şi asigurării avantajului competitiv.

Formularea strategiei firmei este procesul prin care managementul firmei defineşte misiunea ei strategică, deduce obiectivele strategice necesare realizării misiunii, alege strategia adecvată atingerii obiectivelor şi precizează modalităţile punerii în operă a acesteia.

Luarea deciziilor strategice privind definirea misiunii firmei, stabilirea obiectivelor strategice şi a strategiei necesare atingerii lor, aplicarea planului care materializează strategia respectivă, se bazează pe un amplu proces de analiză şi evaluare a mediului de acţiune a firmei, a situaţiei competitivităţii ei în acest mediu şi a situaţiei firmei, a capacităţii acesteia de a înfrunta schimbările produse în mediu.

Managementului strategic îi este specifică, în esenţa, analiza continuă, pe de o parte, a mediului extern al firmei pentru a anticipa sau sesiza la timp schimbările din cadrul acestuia iar pe de altă parte, a situaţiei interne a firmei pentru a evalua capacitatea ei de a face faţă schimbărilor .

Metoda de analiză a mediului, a competitivităţii şi a firmei pe care o prezint în continuare, este analiza SWOT.

Prin intermediul său şi (sau) al altor analize cum ar fi: analiza situaţiei industriei şi a atractivităţii acesteia, analiza competiţiei, autoanaliza firmei şi a forţei ei competitive, managementul de vârf al firmei poate anticipa schimbările, elabora si implementa strategia optimă pentru a asigura prosperitatea firmei.

Metodele de analiza a mediului, a competitivităţii şi a firmei pot folosi şi eventualilor investitori pentru a-şi plasa investiţiile sau firmelor de consultanţă financiară.

Capitolul I

Prezentarea firmei S.C URSUS S.A

Fabrica de bere URSUS este pusă în funcţiune la începutul lunii aprilie 1970, mai întâi cu sectorul fabricare bere, iar în următoarele luni şi cu sectoarele îmbuteliere la sticlă,butoi şi fabrica de malţ. Este amplasată în zona industrială de vest a oraşului Cluj, la mică distanţă de gară şi la aproximativ 8 km. de centrul oraşului. Ea se învecinează cu: Elpreco Cluj şi Baza de Aprovizionare.

Proiectul noului obiectiv a fost întocmit şi avizat de către specialişti din Centrala Berii în 1968, iar construcţia lui a început în primăvara anului 1969.

La sfârşitul lunii august 1970 este pus în funcţiune ultimul sector al Întreprinderii de Bere Ursus şi anume Fabrica de Malţ, cu o capacitate anuală de 11.000 tone. Până la această data, sectorul fabricare bere a lucrat începând din 6 aprilie 1970 cu malţ indigen de la alte unităţi din ţara şi cu malţ de import din Germania, Cehoslovacia, Belgia şi Franţa .

Unitatea este structurată pe trei mari sectoare de producţie şi anume:

- fabricare bere cu secţiile: fierbere, fermentare I şi captare CO2, fermentare II, filtrare şi liniştire bere;

- îmbuteliere bere la sticle şi butoaie;

- fabrica de malţ.

Pe lângă aceste unităţi de producţie, fabrica mai dispunea iniţial de:

- ateliere de întreţinere şi reparaţii: mecanic, electric, AMC;

- centrală pentru producerea şi distribuirea aerului şi a agentului de răcire;

- punctul de primire şi distribuire a agentului termic de la uzina Prefabricate din Cluj

1.1 Istoricul şi profilul S.C. URSUS S.A.

Istoria este cea care autentifică valorile. Iar istoria celei mai bune beri a românilor reprezintă mai mult decât o simplă tradiţie. Este în primul rând o experienţă acumulată, în decursul anilor, o continuă perfecţionare dusă mai departe de pasiunea oamenilor.

Istoria celor peste 125 de ani a făcut din Ursus un brand puternic, a desăvârşit un gust unic, perfect echilibrat şi a dat calitatea recunoscută a celei mai bune beri româneşti.

Istoria Ursus, "Regele Berii în România": o valoare clădită în timp.

Începuturile berii Ursus se înregistrează în 1878. La această dată, fabrica de bere din Cluj producea deja bere sub blazonul ursului.

În perioada interbelică, în anul 1929, fabrică de bere din Cluj urma să poarte numele nou înfiinţatei întreprinderi "Ursus - Fabricile de Bere Unite din Cluj". În perioada naţionalizării, în anul 1948, Ursus a primit denumirea "Fabrica de Bere Înainte" - Cluj".

După lucrările de investiţii din 1958, modernizarea a mers în pas cu îmbunătăţirea procesului de producţie. În această perioadă, s-a implementat şi procesul de pasteurizare a berii. După 1989, Ursus a cunoscut un progres accelerat.

Relansarea mărcii a venit o dată cu privatizarea şi achiziţionarea fabricii S.C. Ursus S.A. în anul 1992. Începând cu 1994, începe distribuţia către zone învecinate Clujului, precum şi în Bucureşti şi în Constanţa.

În 1994 se lansează berea Ursus Premium Pils în sticlă Euro, această fiind prima bere românească ce poartă denumirea de "Premium", dar şi prima bere românească a cărei imagine publicitară a fost susţinută de reclamă TV.

Preview document

Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 1
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 2
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 3
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 4
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 5
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 6
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 7
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 8
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 9
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 10
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 11
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 12
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 13
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 14
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 15
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 16
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 17
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 18
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 19
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 20
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 21
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 22
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 23
Analiza Swot la SC Ursus SA - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Analiza Swot la SC Ursus SA.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza SWOT - firmă transporturi

\INTRODUCERE România, în calitate de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene de la 1 Ianuarie 2007, are nevoie de o politică a sectorului...

Analiza Swot Oriflame

ARGUMENT Un pas important în analiza situţiei unei firme este stabilirea calităţilor firmei, defectele, oportunităţile de piaţă si ameninţări,...

Analiza SWOT - Toyota

1. INTRODUCERE In economia moderna, firmele reprezinta „forta motrica” a progresului, a dezvoltarii, sunt cele ce asigura necesarul de...

Analiza SWOT la SC KDent SRL

1. INTRODUCERE În economia modernă, firmele reprezintă „forţa motrică” a progresului, a dezvoltării, sunt cele ce asigură necesarul de...

Analiza pieței - jucării din pluș

CAP.1 ANALIZA PIETEI 1.1 Identificarea pietei (descriere, evolutie, perspective de dezvoltare, structura) Descrierea pietei: În marketing putem...

Jucării de pluș

REZUMAT INTRODUCTIV Tema pe care acest referat o trateaza are in vedere producerea jucariilor de plus. Referatul urmareste sa analizeze si sa...

Analiza SWOT a SC Călimănești-Căciulata

ARGUMENT Analiza SWOT are drept obiective eliminarea punctelor slabe si, pe cat posibil, diminuarea impactului amenintarilor mediului extern si,...

Cercetări de marketing - studiu de caz la SC Ursus Breweries SA

1. Macromediul de marketing 1.1. Macromediul de piaţă prezintă caracteristici ce îl particularizează şi care solicită un demers specific din...

Te-ar putea interesa și

Planul de marketing al societății comerciale Ursus Breweries

CAP. 1 SCURTA DESCRIERE A FIRMEI Nume: URSUS BREWERIES S.A. Obiectul de activitate: producerea bauturilor alcoolice (bere) Reconstructia unei...

Implicarea agenției de publicitate în crearea și transmiterea mesajului publicitar

INTRODUCERE Lucrarea de faţă are ca temă un domeniu vast şi extrem de interesant, aflat în deplină dezvoltare: implicarea agenţiei de publicitate...

Berea Aurora

Introducere Piaţa băuturilor alcoolice din România înregistrează o dinamocă impresionantă, cu rate anuale de creştere semnificative şi cu mutaţii...

Elaborarea strategiei de piață la SC Miruna Internațional Impex SRL

Rezumat Acest proiect evidenţiază perspectivele de dezvoltare ale firmei SC. MIRUNA INTERNATIONAL IMPEX S.R.L şi activitatea departamentului...

Plan de Afaceri - SC Ursus SA

URSUS Breweries este o companie dedicata dezvoltarii marcilor traditionale romanesti, o companie responsabila si angajata sa sprijine dezvoltarea...

Lansarea berii Timișoreana în ambalaje tetrapack în România

1. Rezumat - Titlul proiectului: - Lansarea pe piata din Romania a noii game de bere Timisoreana in ambalaje TetraPak; - Durata proiectului (exp...

Plan de Marketing Heineken România

Introducere Scurt istoric Tradiţia Heineken începe în 15 februarie 1864, când Gerard Adriaan Heineken cumpără fabrica de bere Heystack din...

Campanie promoțională Ursus

1. SCURT ISTORIC „URSUS este un lovemark. În Turcia se numeşte Effes, ȋn Olanda- Heineken, ȋn Cehia - Pilsner Urquell, ȋn Statele Unite - Miller....

Ai nevoie de altceva?