Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 7223
Mărime: 5.72MB (arhivat)
Publicat de: Raul Mitu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Asist. univ. dr. Smaranda Vișan
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE MARKETING

Extras din proiect

Introducere

Estetica- noul model de marketing(Schimitt,Simsonson,2002,p15)

deciziile în alegerea zonelor în care vom locui, în decorarea caselor, în alegerea hainelor, în alegerea obiectelor de uz casnic și în cumpărarea mașinilor. Dar mulți manageri și agenți de marketing au uitat care sunt lucrurile care furnizează valoare clienților; ce anume îi satisface cu adevărat pe clienți; ce anume îi incită. Întreprinderile au fost prea ocupate cu ’’reorganizarea activității de asigurare a calității’’ și cu contabilitatea concentrată pe exploatare, ca ‚’’reinventarea procesului de activitate’’ și cu economiile de costuri, definirea competențelor esențiale și planificarea strategică. Procesele economice nu furnizează valoare clienților. Nici măcar competențele esențiale. Nici chiar mărcile în sine nu fac acest lucru.Valoarea este asigurată numai prin satisfacerea nevoilor. Într-o lume în care majoritatea clienților au nevoie de baze satisfăcute, valoarea este asigurată cu ușurință prin satisfacerea nevoilor lor de experimentare, adică a nevoilor lor estetice. Estetica nu este ezoterică. Importanța esteticii în viața clienților asigură organizațiilor posibilitatea de a li se adresa printr-o varietate de experiențe senzoriale, ceea ce aduce beneficii atât consumatorilor, cât și organizațiilor, prin satisfacția și loialitatea clientelei. Aceste oportunități nu sunt limitate numai la sectoare de activitate cum ar fi cea a modei, a articolelor cosmetice și a mijloacelor de amuzament, care se ocupă cu produse estetice ca atare. Nu sunt limitate la produse exclusive, de lux, pentru segmentele de public ‚’’elitist’’. Orice organizație, din orice sector de activitate, pentru orice bază de clienți, lucrativă sau non-profit, guvernamentală sau privată, consumatoare, industrială sau furnizoare de servicii, poate beneficia de utilizarea esteticii.

Motivația alegerii automobilelor BMW:

BMW, acronimul pentru Bayerische Motoren Werke AG (în română Uzina Bavareză de Motoare SA), este un producător german de automobile, motociclete și motoare. BMW este o companie germană organizată ca societate pe acțiuni, înregistrată în DAX la Bursa din Frankfurt. În anul 2010, BMW Group a înregistrat cel mai bun an din istorie, cu un total de 1,46 milioane.

Mașinile sunt considerate a fi una dintre cele mai bune invenții ale omului și sunt obiecte foarte apropiate de sufletul fiecărui proprietar. Nu uităm niciodată prima noastră mașina, indiferent ce model este, cât de performantă sau cât de scumpă este. Mașina ne însoțește în toate aventurile și a devenit un lucru indispensabil. Mașina poate avea o multitudine de întrebuințări: performanță, utilitate, design etc.

Alegerea unei mașini poate fi considerată una dintre deciziile financiare importante din viața fiecăreia dintre noi. Să nu uităm și aspectele ce țin de siguranța noastra și a celor dragi nouă, de confortul nostru zilnic, de imaginea pe care ne-o dorim.

Analiza premergătoare deciziei este un proces complex ce presupune cunoașterea caracteristicilor tehnice, dar și a facilităților pe care le oferă vieții tale mașina pe care ți-o dorești. Toate acestea se complică și prin varietatea tipurilor de mașini pe care producătorii o oferă clienților, alături de gestionarea bugetului permis și a stilului de viață. Primul pas la cumpărarea unei mașini este stabilirea bugetului de care dispui. Tu poți determina și decide suma totală sau rata lunară pe care ți-o poți permite să o plătești. Sunt două tipuri de costuri pe care trebuie să le ai în vedere: costuri fixe și costuri variabile. Costurile fixe sunt cele pe care le plătești indiferent de ce mașina îți alegi. Trebuie să iei în considerare la alcătuirea bugetului pentru achiziția mașinii chestiuni financiare legate de avans, asigurare, taxe, rate (daca făci un împrumut). Costurile variabile vor fluctua în funcție de modul de conducere și se referă la carburant, ulei, întreținere, reparații, anvelope. Bugetul pentru cheltuielile variabile este extrem de important pentru ca tu să determini ce sumă lunară poți să cheltuiești. Înainte de a cumpăra mașina, socotește cu aproximație suma de bani pe care o poți aloca combustibilului pe parcursul unui an de zile. Această estimare ar putea conduce la o diferențiere față de tipul de mașină pe care dorești să îl cumperi. Nimic nu este mai supărător ca având o mașină grozavă să nu o poți conduce pentru că nu îți poți permite costurile combustibilului.

Întreținerea unei mașini nu este ceva grandios, dar este importantă. Repararea mașinii poate fi costisitoare și poate cauza stres și frustrare, de aceea trebuie verificată durabilitatea mașinii și trebuie asigurată întreținerea ei.

Am ales să analizăm valoarea estetică a automobilelor din gama BMW, deoarece ele se situează printre cele mai luxoase mașini, elegante, costisitoare, armonios concepute, ce au o varietate largă de caracteristici specifice și sunt apreciate și dorite de majoritatea oamenilor.

Astfel, am realizat această analiză a valorii estetice a acestor autovehicule pentru a facilita și clarifica criteriile de alegere, putând realiza o bună analiză a motivației personale, a datelor financiare, funcționale, de imagine, dar și a specificațiilor tehnice și a dotărilor autovehicului dorit.

Automobilulul este un vehicol rutier, carosat și suspendat elastic pe cel puțin trei roți - care se poate deplasa pe mijloace de propulsie proprii în diferite condiții diferite de teren - destinat transportului direct sau prin tractarea al unor încărcături ce pot fi bunuri, persoane. Primul proiect de automobil a fost opera lui Leonardo da Vinci(1452-1519), care preciza acționarea autovehicolului cu motor oralogic (cu arc special). Proiectul nu a fost realizat niciodată.

Istoria automobilului:

Istoria automobilului începe în 1769, o dată cu crearea automobilului cu motorului cu abur și care putea transporta persoane la bord. În 1806, apar vehiculele dotate cu motoare cu ardere internă care funcționau cu combustibil lichid. În jurul anului 1900, apar și vehiculele cu motor electric.

Automobilul se impune cu rapiditate în țările dezvoltate ca principal mijloc de transport. Industria constructoare de automobile ia un avânt puternic mai ales după cel de-al Doilea Război Mondial. Dacă la începutul secolului XX existau câteva sute de mii, la începutul perioadei postbelice existau pe plan mondial peste 500.000 de automobile, ca în 2007 producția mondială anuală să depășească 70 de milioane de unități.

Germanul Nikolaus Otto realizează motorul cu benzină în patru timpi, iar cel similar cu motorină este creația lui Rudolf Diesel. Un alt german, Christian Friedrich Schönbein creează, în 1838, motorul care funcționează cu pila de combustie cu hidrogen. Automobilul electric își datorează apariția maghiarului Ányos Jedlik (unul din inventatorii motorului electric) și francezului Gaston Planté (care a inventat bateria cu acid și cu plumb).

Preview document

Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 1
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 2
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 3
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 4
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 5
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 6
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 7
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 8
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 9
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 10
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 11
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 12
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 13
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 14
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 15
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 16
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 17
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 18
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 19
Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnici de vânzări - proiect Herbalife

1. Ce este Herbalife? Herbalife este o companie internaţională din domeniul nutriţiei. Produsele Herbalife de nutriţie internă sunt reprezentate...

Modul de Funcționare a Sistemelor Multilevel Marketing

I. Introducere Prin lucrarea de față ne propunem abordarea unui subiect actual, extrem de mediatizat în lume și de mare amploare, care în ultima...

Plan de Marketing - BMW M3

CAPITOLUL I ASPECTE INTRODUCTIVE Bun venit la BMW Grupul BMW este unul dintre cei mai de succes producatori de masini din lume, desi, nu si cel...

BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare)

Bayerische Motoren Werke AG - Scurt istoric Kerl Rapp si Gustav Otto au infiintat Bayerische Motoren Werke pe data de 9 martie 1916, initial...

Organizarea activității forței de vânzare a companiei Herbalife

1.Poziţia forţei de vânzare în raport cu activitatea de marketing din cadrul firmei Herbalife este o companie MLM (multi level marketing) care se...

Comunicarea în E-Marketing

Filme BMW „Masina de ultima generatie” BMW, stia ceva important despre clientii sai si s-a bazat pe asta pentru a crea o campanie de piata...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?