Atmosfera interioară și exterioară - Giramondo, Icar și Olimp

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3156
Mărime: 550.68KB (arhivat)
Publicat de: Nadia Mitu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adriana Zait
Univ. "Al.I.Cuza", FEAA,Iasi

Cuprins

  1. 1.Introducere 3
  2. 2.Analiza atmosfera exterioara si interioara 4
  3. 2.1. Giramondo 4
  4. 2.2. Icar 7
  5. 2.3. Olimp 8
  6. 3. Concluzii si sugestii 10
  7. 4. Bibliografie 12

Extras din proiect

1.Introducere (literature review)

Ambianta în care este prestat un serviciu reprezinta un prilej pentru formarea unei prime impresii despre acesta. De pilda, temperatura neadecvata dintr-o încapere, nivelul zgomotului, fumul de tigara, pot determina un comportament de evitare, de ocolire a respectivei încaperi. O serie de factori estetici (arhitectura unei cladiri, design-ul mobilei, culorile, textura) pot influenta pozitiv atitudinea consumatorilor.

În ceea ce priveste o agentie de turism, aceasta trebuie amplasata într-o cladire usor accesibila, într-o zona centrala sau la intersectia unor drumuri importante si circulate. Sediul poate fi la demisol, parter, mezanin sau la etajul I. Pentru o încapere cât mai spatioasa, suprafata acesteia trebuie sa depaseasca 16 mp si sa contina un grup sanitar propriu pentru personal si cu acces facil.

Daca agentia arata primitor clientii vor intra. Cladirea în care aceasta se afla trebuie sa fie curata si bine întretinuta, de asemena si imprejurimile trebuie sa fie îngrijite. Este bine sa se foloseasca semne exterioare pentru ca agentia sa-si creeze o personalitate si o imagine proprie si pentru a se distinge de concureti. Ea trebuie amplasata la loc vizibil în exteriorul imobilului iar datele cuprinzând denumirea si tipul agentiei vor fi amplasate si pe usa de intrare.

Partea exterioara trebuie sa fie luminoasa, sa atraga atentia si sa foloseasca logo-ul propriu. Daca semnele nu sunt suficient de puternice, sunt murdare, întunecoase sau dificil de citit sau inteles, agentia trebuie sa le schimbe pentru a crea unele placute la privire si care sa transmita o imagine profesionista si atractiva. Pentru a se vedea cât mai bine ca în acel loc functioneaza o agentie de turism se pot pune diferite afise cu oferte pe usi, geamuri, panouri sau pentru un interes mult mai mare se poate folosi „people stopper”. Geamurile si usile trebuie sa fie curate atât în exterior cât si în interior.

Culoarele si treptele trebuie sa fie curate si libere pentru circulatie. În interior se recomanda sa fie curat atât pe jos, cât si pe birourile personalului de contact. Praful trebuie curatat de pe sistemele de ventilatie, aparatele conditionate, calculatoare sau alte aparaturi. Daca agentia este plasata într-un loc mai retras este necesar sa se mentina luminile aprinse tot timpul. Zonele de lucru ale personalului si toaleta trebuie sa fie curate. Nu este bine sa fie diferite efecte sonore în agentie, deoarece exista riscul de a nu întelege corect ce îsi doreste clientul sau invers. În schimb trebuie mentinuta o temperatura cât mai potrivita si un miros cât mai placut. Astfel daca afara este foarte cald, înauntru trebuie sa functioneze un aparat de ventilat pentru a fi mai racoare si clientul sa se simta foarte bine.

Mobilierul trebuie sa vina foarte mult în ajutorul personalului si de aceea este bine sa fie modern, cât mai încapator pentru diferite documente si sa se poata oferi clientilor conditii optime de asteptare.

Documentele pe care agentia le poate afisa trebuie sa contina informatii referitoare la localitatile de interes turistic sau de interes profesional, cum ar fi lista unor hoteluri existente. Este bine sa se puna la vedere dosare ce contin contractele încheiate de agentie. Astfel un potential client se poate decide mai usor în functie de numarul celor care au apelat la serviciile agentiei.

Se recomanda ca o agentie sa dispuna de diferite mijloace de telecomunicatii cum ar fi computer, internet, telefon sau fax. Este obligatoriu sa afiseze numarul de telefon al Autoritatii Nationale pentru Turism si al conducerii agentiei de turism, precum si al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. Se acceptata, în masura în care spatiul permite, si alte activitati, cum sunt: schimb valutar, xerox, vânzari de suveniruri, ilustrate, carti de turism, ghiduri, harti.

În urma acestei documentatii am analizat atmosfera exterioara si interioara din cadrul agentiilor de turism Giramondo, Icar si Olimp pe parcursul a patru vizite, desfasurate în zile si ore diferite.

Preview document

Atmosfera interioară și exterioară - Giramondo, Icar și Olimp - Pagina 1
Atmosfera interioară și exterioară - Giramondo, Icar și Olimp - Pagina 2
Atmosfera interioară și exterioară - Giramondo, Icar și Olimp - Pagina 3
Atmosfera interioară și exterioară - Giramondo, Icar și Olimp - Pagina 4
Atmosfera interioară și exterioară - Giramondo, Icar și Olimp - Pagina 5
Atmosfera interioară și exterioară - Giramondo, Icar și Olimp - Pagina 6
Atmosfera interioară și exterioară - Giramondo, Icar și Olimp - Pagina 7
Atmosfera interioară și exterioară - Giramondo, Icar și Olimp - Pagina 8
Atmosfera interioară și exterioară - Giramondo, Icar și Olimp - Pagina 9
Atmosfera interioară și exterioară - Giramondo, Icar și Olimp - Pagina 10
Atmosfera interioară și exterioară - Giramondo, Icar și Olimp - Pagina 11
Atmosfera interioară și exterioară - Giramondo, Icar și Olimp - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Atmosfera Interioara si Exterioara - Giramondo, Icar si Olimp.doc

Alții au mai descărcat și

Marketingul Serviciilor în Turism

Introducere Dinamismul, profunzimea transformărilor din toate sectoarele vieţii economice şi sociale – ca trăsături definitorii ale evoluţiei...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?