Audit de Marketing Sensiblu

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 8 fișiere: docx
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 6447
Mărime: 811.89KB (arhivat)
Publicat de: Anatolie Mihai
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Foltean Florin

Cuprins

  1. Prezentarea de marketing a firmei 4
  2. 1.1. Denumirea firmei/ statutul juridic 4
  3. 1.2. Scurt istoric 4
  4. 1.3. Prezentarea gamei de produse şi servicii 5
  5. 1.4. Sensiblue şi oncurenţa 8
  6. 2. Obiectivele misiunii de marketing 9
  7. 3. Prezentarea metodologiei utilizate în auditul de marketing 10
  8. 3.1. Metodele utilizate: (studiul documentar, observarea, interviul) 10
  9. 3.2. Sursele de date 10
  10. 4. Echipa de auditare 11
  11. 4.1. Echipa de audit 11
  12. 4.2. Sarcini 11
  13. 4.3. Programul de desfăşurare a activităţilor în procesul de auditare 12
  14. 4.4. Reguli de conduită 12
  15. 5. Programul misiunii de audit 14
  16. 5.1. Şedinţa de deschidere 14
  17. 5.2. Colectarea dovezilor de audit 14
  18. 5.3. Elaborarea raportului de audit 20
  19. 5.4. Prezentarea raportului de audit în şedinţa de închidere a misiunii 21
  20. 6. Raportul de audit 22
  21. 6.1. Fişe de raport de audit 22
  22. 6.2. Concluzii ale misiunii de audit 22
  23. 6.3. Plan de măsuri 24

Extras din proiect

CAPITOLUL 1: PREZENTAREA DE MARKETING A FIRMEI

1. 1. Denumirea firmei/ statutul juridic

Firma asupra căreia voi realiza auditarea de marketing se numeşte S.C. SENSIBLUE S.R.L., având statutul de societate cu răspundere limitată.

1.2. Scurt istoric

A&D Pharma Holdings SRL are o structura operaţională flexibilă care permite mangementul eficient al celor trei linii de business operaţionale care contribuie la creşterea sănătoasă a afacerii.

Cele patru linii de business sunt:

• Anima Specialty Medical Services SRL – aduce în România conceptul de îngrijire medicală "aproape de tine" şi ofera servicii medicale de top pentru persoane particulare şi clieţti corporate din România.

• Marketing& Sales (A&D Pharma Marketing&Sales) – linia de business care oferă servicii complete de marketing, vânzări, consultanţă şi asistenţă în respectarea reglementarilor în domeniul medical, farmaceutic şi farmacovigilenta pentru un portofoliu solid de produse de sanatate şi ingrijire în România, Ungaria şi Republica Moldova.

• Retail (Sensiblu) – cea mai extinsă reţea de farmacii din România, având peste 210 unităţi.

• Wholesale (Mediplus) – linia de distribuţie clasică a produselor farmaceutice şi de îngrijire cuprinde 12 depozite pe teritoriul Romaniei.

In 1997, s-a deschis in Bucuresti prima farmacie Sensiblue A inceput ca un experiment: sa demonstreze furnizorilor, Medipus modalitatile cele mai eficiente de asezare a produselor intr-o farmacie. A avut un succes atat de mare, încat anul urmator numărul farmaciilor crescuse la 11.

Cresterea spectaculoasa a reţelei de farmacii s-a datorat in special atentiei si dedicatiei noastre catre pacienti, dar si creativitatii si inovatiei, sub semnul carora s-a aflat dezvoltarea noastra. Conceptele inovatoare pentru Romania de farmacie deschisa, de vanzare de produse cosmetice si de servicii adaugate adresate pacientilor, au fost extrem de apreciate de clienti si pacienti, astfel incat in scurt timp Sensiblu a ajuns nu numai lider de piata, ci si un model urmat de piata farmaceutica.

Structura Sensiblu

Astazi, dupa zece ani, Sensiblu este lider de piata, avand 216 farmacii care slujesc pentru ingrijirea sanatatii si a frumusetii pacientilor nostri in toata tara. Dezvoltarea Sensiblu a fost dinamica, avand o rata medie anuala de crestere a cotei de piata de aproximativ 30%. Dezvoltarea retelei a avut ca obiectiv principal cresterea calitatii serviciilor. Astfel, la nivelul intregii retele se bat lunar in medie peste 1.000.000 de bonuri de casa.

În data de 22 octombrie 2005, toamna are loc deschiderea celui mai mare centru comercial din Timişoara, fiind un lucru foarte benefic oraşului.Iulius Mall devine cel mai mare centru comercial din regiune, locul în care agenţi economici de toate tipurile înceracă să atragă un număr cât mai mare de clienţi.

Odată cu deschiderea centrului comercial, IuliusMall Timişoara agenţi economici care încearcă să te ademenească cu cele mai tentante oferte vestimetare, decorative, alimentare sau chiar de enterteinment, avea să se deschidă şi Sensiblue.

Localizat în incinta Iulius Mall Timişoara la demisol, farmacia Snsiblue se deschide din dorinţa de a transmite şi de a vedea clienţii mereu încrezători şi mulţumiţi.Concurenţa e factorul determinant, esenţial în succesul sau eşecul unei farmaci de acest tip. În centru comercial Iulius Mall, farmacia Sensiblue este singura farmacie care deţine o gamă complexă de produse, având produse excusiv farmaceutice dar şi produse dedicate femeilor pentru întreţinere si îngrijire corporală.

Sensiblu, cea mai mare reţea de farmacii din România, a primit pentru a 2-a oara statutul de Superbrand. La baza deciziei juriului au stat notorietatea brandului si pozitia de lider a companiei pe piata de sanatate si frumusete din Romania. Ambele atuuri au fost sustinute de-a lungul timpului prin inovatie continua centrata pe oameni.

Sensiblue este cea mai apreciată reţea de farmacii care oferă servicii pentru îngrijire, sănătate şi frumuseţe, inovează din nou cu un nou concept propunând o farmacie orientată în totalitate spre client.

În farmaciile Sensiblue, produsele sunt aranjate la raft în zone delimitate şi vizibile, în funcţie de nevoile şi afecţiunile la care răspund: pentru păr gras, pentru ten ridat, pentru mamă, pentru copii,etc. Astfel pacientul găseşte uşor mai multe produse dintre care poate să aleagă cel care i se potriveşte cel mai bine ca beneficii şi ca preţ.

Toate detaliile au fost gândite astfel încât clientul să se simtă în centru atenţiei : lumina este caldă şi prietenoasă, în fiecare farmacie există o zonă de relaxare, counter-ul este mai colorat, pentru a facilita o comunicare deschisă, transparentă între farmacist şi client. În acealaş timp sistemul de depozitare al medicamentelor a fost modificat astfel încât timpul de servire al clientului să fie cât mai scurt.

Farmacia Sensiblue încearcă să ţină seama şi este receptiv la opiniile şi nevoile clienţilor pentru a reuşi să-i satisfacă pe deplin.

Preview document

Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 1
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 2
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 3
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 4
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 5
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 6
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 7
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 8
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 9
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 10
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 11
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 12
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 13
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 14
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 15
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 16
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 17
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 18
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 19
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 20
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 21
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 22
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 23
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 24
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 25
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 26
Audit de Marketing Sensiblu - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • cap 1.docx
  • cap 2.docx
  • cap 3.docx
  • cap 4.docx
  • cap 5.docx
  • cap 6.docx
  • cuprins.docx
  • prima pagina.docx

Alții au mai descărcat și

Auditul în Marketing

CAPITOLUL 1 1. Introducere in auditul de marketing 1.1.Funcţia de audit 1.1.1.Misiunea funcţiei Definirea misiunii auditului intern a...

Studiu de piață - margarina

Margarina este o categorie matura in Romania, in care exista o diversitate mare de branduri. La ora actuala, oferta de produse a companiilor...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?