Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 64 în total
Cuvinte : 24730
Mărime: 149.17KB (arhivat)
Publicat de: Simi Mihai
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Flaviu Meghisan
Universitatea din Piteşti Facultatea de Ştiinţe Economice Specializarea : Economia Comerţului,Turismului şi Serviciilor

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. INTRODUCERE 2
  3. CAPITOLUL I PREZENTAREA SC ALPHA SRL 5
  4. 1.1. Istoric 5
  5. 1.2. Prezentarea firmei 6
  6. 1.3. Plan de afaceri prin prisma ANALIZEI SWOT 11
  7. 1.4. Organizarea generală a unităţii hoteliere 14
  8. CAPITOLUL II.
  9. 2.1 Abordarea ştiinţei şi activităţii de marketing 21
  10. 2.1.1 Conceptul de marketing 21
  11. 2.1.2.Funcţiile marketingului 25
  12. 2.1.3. Evoluţia teoriei si practicii marketingului 27
  13. 2.1.4. Caracterul interdisciplinar al marketingului 29
  14. 2.2. Strategiile concurenţiale de marketing şi necesitatea avantajului concurenţial
  15. durabil 30
  16. 2.2.1.Strategiile concurenţiale de marketing 30
  17. 2.2.1.1.Cerinţele avantajului concurenţial 30
  18. 2.2.1.2. Analiza concurenţilor 32
  19. 2.2.1.3.Strategii concurenţiale fundamentale 36
  20. 2.2.2. Avantajul concurenţial durabil 39
  21. CAPITOLUL III VIZIUNEA COMERCIALĂ A SC ALPHA SRL 41
  22. 3.1 Vânzări – Previziuni 41
  23. 3.2 Indicatori comerciali de rentabilitate ai societăţii 41
  24. 3.3 Conceptul de orientare spre clienţi 50
  25. 3.4 Conceptul de fidelizare a clienţilor 53
  26. 3.5 Conceptul de satisfacţie a clientului 56
  27. CAPITOLUL IV CONCLUZII ŞI PROPUNERI 57
  28. BIBLIOGRAFIE 61

Extras din proiect

INTRODUCERE

Crearea unei unităţi hoteliere este un lucru destul de dificil, de asemenea si dezvoltarea unei unităţii hoteliere este dificila deoarece necesita timp, un departament de marketing serios si personal competent. In ultima perioada se observa o stagnare a acestei pieţe: piaţa serviciilor hoteliere. In sezonul estival 2006, gradul de ocupare al litoralului a fost de 38 %. Un procent îngrijorător daca se tine seama de ultimele tendinţe ale consumatorilor. Procentul persoanelor de vârsta a treia a crescut, deoarece se observa o tendinţa de îmbătrânire a populaţiei. In general persoanele de vârsta a treia sunt amatoare de petrecere a timpului liber cat mai plăcut, preferând vacantele in mijlocul naturii unde se pot relaxa. Procentul amintit mai sus se datorează preturilor ridicate practicate de celelalte unităţi hoteliere si relaţia preţ-calitate lasă de asemenea de dorit. In aceste condiţii consumatorii de acest gen de servicii au preferat sa aleagă alte tari cu servicii hoteliere mai avantajoase.

Factorii de succes ai acestei afaceri constat in:

• calitatea serviciilor ;

• preţurile de vânzare a serviciilor ;

• promovarea numelui si activităţii firmei;

• gradul de fidelizare al clienţilor

În lucrarea de faţă, ’’Avantajul concurenţial durabil la SC ALPHA SRL’’ ne propunem sa abordam o serie de chestiuni referitoare la evoluţia serviciilor turistice , respectiv organizarea generala a unei unităţi hoteliere , analiza acesteia prin prisma marketingului, strategiile concurenţiale de marketing si necesitatea avantajului concurenţial durabil si analiza societăţii din punct de vedere comercial , cu previziunea vânzărilor , orientarea spre noi clienţi , fidelizarea celor vechi si satisfacerea lor.

Primul capitol ,’’Prezentarea SC ALPHA SRL’’ urmăreşte prezentarea societăţii , istoricul şi organizarea generala a unităţii hoteliere si , de asemenea , planul de afaceri al firmei prin prisma Analizei SWOT.

Cel de-al doilea capitol , prezintă abordarea ştiinţei si activităţii de marketing , respectiv conceptul de marketing , funcţiile marketingului , evoluţia teoriei si practicii marketingului si caracterul indisciplinar al marketingului. Tot in capitolul II studiem strategiile concurenţiale de marketing , cerinţele avantajului concurenţial durabil si concurenţii

Capitolul trei conţine studiul de caz , respectiv viziunea comerciala a SC ALPHA SRL Acest capitol tratează in amănunt societatea din punctul de vedere al indicatorilor comerciali de rentabilitate , vânzări , previziuni , orientarea spre clienţi , fidelizarea clienţilor , si nu in ultimul rând , conceptul de satisfacţie a clientului

In concluzie , in lucrarea de fata veţi putea urmări evoluţia unei unităţi hoteliere prin prisma marketingului

SC. ALPHA SRL pune accentul in primul rând pe rentabilitate si pe autonomie. Expansiunea societăţii este oarecum dificil de realizat deoarece având in vedere obiectul sau de activitate este oarecum greu sa se achiziţioneze o alta unitate hoteliera, in cazul in care se efectuează o expansiune pe orizontala. In cazul expansiunii pe verticala lucrurile sunt similare deoarece modernizarea unei unităţi hoteliere este foarte greu de realizat si este foarte costisitoare. Totuşi expansiunea nu este imposibil de realizat ci acesta este direcţia spre care se va îndrepta societatea pe termen lung. Expansiunea SC. ALPHA SRL. se va face astfel: se va achiziţiona cate o unitate hoteliera in fiecare dintre staţiunile litoralului romanesc. Aceasta se va limita la litoralul romanesc. Nivelul maxim pe care îl va atinge SC. ALPHA SRL, unde se va opri expansiunea, de altfel, este când aceasta va avea o cota de piaţa de aproximativ 80% pe plan local si aproximativ 70% la nivelul întregului litoral. Cota stabilita la nivel local este oarecum uşor de atins deoarece concurenta este nu este mare. Nu acelaşi lucru se poate spune despre cota stabilita la nivelul litoralului. Se va ajunge la cota de piaţa amintita peste aproximativ 10 ani; peste 10 ani societatea va deţine 8 unităţi hoteliere. Când se va ajunge la caracteristicile menţionate se va trece la strategia descentralizării coordonate. Astfel fiecare unitate hoteliera va fi responsabila pentru propria activitate, va avea propriile metode de marketing insa se vor subordona firmei „mama”.

Statisticile indica o polarizare a populaţiei. 10 % au o situaţie financiara foarte buna iar restul dispun de o situaţie financiară normală. Ceea ce este foarte important este faptul ca acei 10 % au o putere financiară egala cu restul de 90 %. Unităţile hoteliere s-au adaptat acestor tendinţe si s-au creat adevărate paradisuri sau staţiuni luxoase. Acest lucru nu s-a întâmplat cu toate staţiunile ci unele dintre ele au rămas neschimbate, ele suferind numai câteva mici modificări. Expansiunea societăţii va avea in vedere aceste tendinţe si majoritatea unităţilor ce se vor achiziţiona vor avea un coeficient calitativ de 3,4,5 stele. Nu se va neglija nici cealaltă categorie de populaţie şi se vor achiziţiona 2,3 unităţi hoteliere cu un coeficient calitativ inferior.

Având in vedere indicii demografici se poate observa o tendinţa de îmbătrânire a populaţiei. Statisticile indica ca in anul 2025 trei oameni din 10 vor fi de vârsta a treia. Acest lucru este benefic pentru aceasta ramura a industriei. Pe plan intern lucrurile sunt puţin diferite. Se afirmă acest lucru deoarece din acei 90% cu o putere financiară mică fac parte îndeosebi persoanele de vârsta a treia si tineri, ei având venituri si nu îşi pot permite o vacanta, oriunde ar fi ea. Pe plan european lucrurile stau similar. Se evidenţiază o îmbătrânire a populaţiei care va continua sa se accentueze dar din punct de vedere financiar lucrurile sunt puţin diferite deoarece veniturile persoanelor de vârsta a treia sunt relativ mari si aceştia îşi pot permite o vacanţă pe an.

Pe baza analizei situaţiei firmei se face o apreciere asupra diferenţei intre performanta curenta si obiectivele vizate. Sunt incluse aspecte privind situaţia cu privire la marketingul curent care se bazează pe informaţiile obţinute din mediul intern si extern al firmei. Se fac referiri la segmentele de piaţa ţintă, obiectivele de marketing, profitabilitate.

Analiza posibilităţilor si ameninţărilor trebuiesc efectuate printr-o examinare in detaliu ale posibilităţilor si ameninţărilor prezenta in mediu care operează asupra firmei, precum si cele referitoare la pieţe ţinta, specifice ( piaţa serviciilor hoteliere) avându-se in vedre mărimea si potenţialul lor de dezvoltare.

Analiza mediului descrie starea curenta a mediului de marketing, incluzând forte sociale,economice, demografice, politice,culturale, legale considerate de ordin etic. In acelaşi timp se precizează direcţiile viitoare ale acestor forte si impactul pe care l-ar putea avea asupra implementării planului de marketing.

Datorita faptului ca forţele mediului de marketing sunt dinamice, planurile de marketing ar trebui vizate, chiar modificate periodic pentru a le adapta la schimbările ce le survin.

Am arătat in câteva cuvinte cat de importantă este planificarea pentru o unitate hoteliera, in special planificarea politicii de marketing care este fără îndoiala ceva primordial pentru o societate care are ca obiect de activitate serviciile hoteliera

„Misiunea firmei este satisfacerea cantitativă şi calitativă a unui segment al nevoii sociale, în condiţii de profitabilitate cât mai ridicate. Cele trei tipuri de produse care fac obiectul fabricaţiei au utilizare atât industrială – intrând în configuraţia unor produse de complexitate medie – cât şi casnică folosindu-se ca atare în locuinţa fiecăruia.

Preview document

Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 1
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 2
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 3
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 4
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 5
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 6
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 7
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 8
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 9
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 10
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 11
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 12
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 13
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 14
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 15
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 16
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 17
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 18
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 19
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 20
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 21
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 22
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 23
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 24
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 25
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 26
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 27
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 28
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 29
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 30
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 31
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 32
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 33
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 34
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 35
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 36
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 37
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 38
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 39
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 40
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 41
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 42
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 43
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 44
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 45
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 46
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 47
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 48
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 49
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 50
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 51
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 52
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 53
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 54
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 55
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 56
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 57
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 58
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 59
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 60
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 61
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 62
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 63
Avantajul Concurențial Durabil la SC Alpha SRL - Pagina 64

Conținut arhivă zip

  • Avantajul Concurential Durabil la SC Alpha SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?