Bio Washing Ball

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3275
Mărime: 388.16KB (arhivat)
Publicat de: Emanuil Bălan
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Asist. univ. dr. Rareș Obadă

Cuprins

  1. Cuprins 2
  2. CAPITOLUL I : Piața & Concurența 3
  3. 1.1. Scurt istoric al detergenților de rufe 3
  4. 1.2. Elementele specifice ale mediului de marketing 4
  5. 1.3. Analiza pieței. Consumatorii 7
  6. 1.3.1. Analiza pieței 7
  7. 1.3.2. Analiza consumatorilor 7
  8. 1.3.3. Segmentarea pieței 8
  9. 1.3.4. Concurența 11
  10. 1.3.5. Tendințe ale pieței produsului pentru următorii 2-3 ani 12
  11. Bibliografie: 13

Extras din proiect

CAPITOLUL I : Piața & Concurența

Facem parte din departamentul de marketing al firmei ”CLEANING GROUP” .

Firma noastră decide să lanseze pe piața municipiului Iași un nou produs. Este vorba de ”BIO WASHING BALL”, un detergent biodegradabil, care conține ingrediente active și se descompune în apele reziduale sub acțiunea factorilor din mediul respectiv (oxigen și microorganisme). Prin livrarea in ”mingi” vizăm reducerea cantității de detergent utilizat pentru o operațiune de spălare.

1.1. Scurt istoric al detergenților de rufe

În epoca primitivă hainele erau spălate pe malul apelor curgătoare cu ajutorul pietrelor. În dicționarul explicativ al limbii române, termenul “detergent”, provenit din limba franceză de la cuvântul “détergent” este definit ca produs cu capacitatea de a degresa ,curăța prin dizolvarea sa în apă. În ultimele două decenii sensul cuvântului s-a schimbat drastic, descriind mai degrabă un detergent sintetic, acesta conținând anumite combinații chimice cu rol de curățare activă.

Un material care prin compoziție este foarte asemănator cu săpunul a fost găsit într-un vas de lut datând din 2800 Î.En, descoperit în timpul cercetării făcute asupra locului în care se află Babilonul. Inscripțiile de pe vas spun că grăsimile au fost fierte cu cenușă ,aceasta fiind o metodă de obținere a săpunului , dar nu precizează la ce era folosit aces material. Mai târziu, s-a descoperit că asemenea materiale erau folosite ca “gel” de păr.

Primul detergent din lume a fost lansat in anul 1907 de catre Henkel, numit Persil. Numele provine de la cele două componenete principale : PERboratul și SILicatul.

În anul 1916 ,chimistul german Fritz Gunther a descoperit primul detergent sintetic, în

1933 tehnologia modernă de pe piață a permis crearea unor detergenți care înlătură murdăria, protejează materialul și nu atacă pielea. Cercetările pentru realizarea detergenților “economici” au început în anii ’70, aceștia fiind eficienți în spălarea cu apă rece , chiar și la temperatura de 30 grade Celsius.

1.2. Elementele specifice ale mediului de marketing

Mediul de marketing cuprinde totalitatea factorilor care pot avea o influență asupra activității întreprinderii și asupra cărora aceasta nu poate exercita un control. Elementele specifice mediului de marketing vor fi studiate printr-o analiză SWOT. Mediul de marketing este alcătuit din două componente: micromediul/mediul intern și macromediul/mediul extern al întreprinderii.

Macromediul sau mediul extern cuprinde totalitatea oportunităților și amenințărilor ce pot influența activitatea întreprinderii.

Micromediul cuprinde totalitatea punctelor tari /avantajelor și punctelor slabe/dezavantajelor din interior, care pot influența activitatea întreprinderii. Pentru a vedea care sunt aceste elemente, am realizat o analiză SWOT, care evidențiază care sunt punctele forte ale companiei noastre, care sunt elementele ce trebuie îmbunătățite, oportunitățile pe care piața ni le oferă, dar și amenințările la care întreprinderea noastră este supusă.

Oportunitățile identificate de analiza SWOT sunt factorii proveniți din mediul extern, pe care societatea nu îi poate controla, însă pe care îi poate fructifica spre avantajul propriu în concurența cu alte societăți din piață.

Exemple de oportunități:

schimbări în preferințele consumatorilor; obținerea unei finanțări nerambursabile, din surse europene sau naționale; pătrunderea pe o piață nouă, încă neexploatată.

În cazul oportunităților identificate cu ajutorul analizei SWOT, strategia aplicată de către societate trebuie să fie aceea de fructificare rapidă și de maximizare a beneficiilor. Trebuie remarcat că aceste oportunități pot fi sesizate și de către concurență, astfel că ele nu vor rămâne drept oportunități pe termen mediu sau lung.

Analiza SWOT permite, de asemenea, identificarea unor factori proveniți din mediul extern, care pot avea efecte negative asupra desfășurării activității. La fel ca în celelalte situații, simpla identificare a acestor factori nu va produce societății niciun beneficiu. De aceea, este important ca analiza SWOT să fie dublată de o analiză a cauzelor și a efectelor acestor amenințări. Prin urmare, strategia recomandată este aceea de adaptare a societății la noile provocări, conturarea unui plan de acțiune și monitorizarea continuă a evoluției societății și a mediului extern.

Lista amenințărilor cuprinde:

1. schimbarea legislației, care va determina o predictibilitate scăzută a mediului de afaceri;

2. introducerea sau modificarea unor taxe și impozite anunțate cu foarte puțin timp înainte de aplicarea lor, astfel că societatea nu și-a conturat un buget de venituri și cheltuieli adecvat;

3. intrarea pe piață a unor competitori noi și puternici, care pot distorsiona piața.

1. underea pe o nouă piață, și anume cea a consumatorilor de produse bio și eco

Bibliografie

1. Ziarul Financiar, http://www.zf.ro/analiza/piata-de-detergenti-isi-schimba-concentratiadar-nu-si-valoarea-2875337/poze/

2. Institutul Național de Statistică, http://www.insse.ro/cms/

3.România Consiliul Județean Iași, http://www.icc.ro/ 4. Strategia de dezvoltare Nord Est:

http://www.adrnordest.ro/user/file/pdr/v3/strategie%20RNE%2020142020%20aprilie%202013.pdf

5. http://www.apc-romania.ro/ro/i-studiu-privind-calitatea-detergentilor/Mzc5LTA.html

6. Pagini aurii, https://www.paginiaurii.ro/

7. Termene.ro, https://termene.ro/

Preview document

Bio Washing Ball - Pagina 1
Bio Washing Ball - Pagina 2
Bio Washing Ball - Pagina 3
Bio Washing Ball - Pagina 4
Bio Washing Ball - Pagina 5
Bio Washing Ball - Pagina 6
Bio Washing Ball - Pagina 7
Bio Washing Ball - Pagina 8
Bio Washing Ball - Pagina 9
Bio Washing Ball - Pagina 10
Bio Washing Ball - Pagina 11
Bio Washing Ball - Pagina 12
Bio Washing Ball - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Bio Washing Ball.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?