BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare)

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 6122
Mărime: 460.71KB (arhivat)
Publicat de: Tudorica Roșca
Puncte necesare: 8
Academia de Studii Economice Contabilitate si Informatica de Gestiune

Extras din proiect

Bayerische Motoren Werke AG - Scurt istoric

Kerl Rapp si Gustav Otto au infiintat Bayerische Motoren Werke pe data de 9 martie 1916, initial functionand ca o fabrica de motoare pentru avioane. Primul produs BMW, care a trecut cu succes primele teste, a fost motorul pentru avioane IIIa. Prima dovada a capabilitatilor exceptionale ale motoarelor BMW a fost recordul mondial de altitudine de 9.760 de metri in 7 martie 1919, insa BMW nu s-a putut bucura prea mult de perioda de prosperitate, pentru ca la sfarsitul primului razboi mondial s-a interzis productia motoarelor de avion in Germania pentru o perioada de 5 ani, iar compania BMW a fost nevoita sa-si indrepte atentia catre alte produse, mai exact catre productia de material rulant pentru cai ferate, specializindu-se in productia de frine. Nemaiputand sa suporte presiunea, numele BMW si productia de motoare au fost vandute in 1922, catre BFW, noul BMW AG, functionand in continuare ca societate publica pe actiuni.

In urmatorii ani, BMW urma sa se bucure de un enorm success, odata cu fabricarea modelului BMW 303, care a incorporat un motor avansat de 6 cilindrii, fiind primul model cu un stil aparte. Grila radiatorului a fost conceputa sub forma a doi rinichi, un semn distinctiv al BMW, care poate fi remarcat pe cele mai elegante si pretentioase masini din zilele noastre. Alte modele berlina, coupé, decapotabil si roadster au fost produse intr-o succesiune rapida.

La sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, uzina din Eisenach a fost preluata de Uniunea Sovietica, iar urmatorii 17 ani au reprezentat un adevarat dezastru pentru BMW.

In 1962, BMW 700 a reprezentat o adevarata revitalizare a companiei, iar pe parcursul urmatorilor ani, BMW a avut o traiectorie ascendenta continua, chiar fiind nevoit sa deschida noi fabrici, pentru a putea fi capabili sa satisfaca cererea pietei si infiintand filiale in toate punctele cheie ale lumii.

In urmatorii ani, BMW a fabricat modelele „M” –motorsport: M5(1969), urmat de M3 (1975), M5 coupé (1976) si M7 (1977) constituind o revenire in clasa de lux.

In ultimii ani, grupul BMW a stabilit un nou record de vanzari: depasirea a 1,48 milioane de unitati BMW, MINI si Rolls-Royce vandute. De asemenea pe piata fortei de munca, grupul BMW a jucat un rol important, creand mai mult de 3.000.

La nivel national, este de specificat ca Automobile Bavaria Group, s-a infiintat in 1994, la Brasov, avand statutul de importator al marcii BMW, insa inaugurarea primului showroom BMW din Romania a avut loc un an mai tarziu, in Bucuresti, la World Trade Center. In cei 16 ani de activitate, BMW a avut un trend ascendent pe piata din Romania, extinzandu-si serviciile pe tot teritoriul tarii si plasand reprezentantele BMW in cele mai mari orase, precum: Timisoara, Craiova, Galati, Cluj, Sibiu, si altele. Anul 2010 a fost cel mai bun an din istoria BMW, cand acesta a obtinut un profit net de 15 ori mai mare fata de aceeasi perioada a anului precedent, reusind sa se plaseze inaintea principalilor rivali germani, Mercedes si Audi, cu 1.574 exemplare vandute doar in Romania, si 1.461.166 la nivel mondial .

Gama sortimentala

BMW ofera o gama moderna si foarte variata de produse, fiind una dintre cele mai mari companii care fabrica autoturisme si motociclete de inalta calitate, acoperind in acelasi timp toate segmentele pietei.

BMW asigura o perfecta acoperire a necesitatilor pietei, raspunzand astfel tuturor cerintelor clientilor existenti sau potentiali, incepand cu masina de familie pentru masele largi de populatie, pana la automobilele sport de viteza. BMW se adreseaza atat clasei sociale cu posibilitati materiale peste medii, cat si celor dispusi sa plateasca bani grei pentru eleganta, lux, confort si performanta.

Gama diversificata de autoturisme cuprinde masini puternice si bine dotate, masini sport pentru activitati sportive sau pentru iubitorii de adrenalina, coupé, cabrio, break, berline si utilitare, fiind incluse in Serii numerotate cu 1,3,5,6 si 7, in grupul modelelor „X” sau a celor „M”, fiecare model aducand noi inovatii.

Seria 1 imbina eficienta cu sportivitatea, afisand atat trasaturile unei masini business, cat si cele ale uneia sport, in timp ce Seria 3 acorda foarte mare atentie fiecarui detaliu, si realizeaza modelele Sedan, Cabrio, Touring si Coupé, specializate pe preferintele fiecaruia: Sedan: designul incantator si dinamica sa puternica creeaza imaginea unui autoturism sportiv, Cabrio: modele decapotabile cu un design exclusiv, Touring: masina de familie, ideala pentru calatorii avand un consum redus de combustibil, si Coupé, autoturismul cu caracter pur sportiv, imbinǎ eleganta cu sportivitatea extrema intr-un model de-a dreptul captivant.

Seriile 5,6 si 7 merg pe acelasi principiu al Seriei 3, acela de specializare in functie de preferinte, si incorporeaza expresia suprema a puterii si a elegantei, asigurand confort si siguranta maxime. In comparatie cu Seria 3, acestea au la baza standarde foarte pretentioase din toate punctele de vedere, simplificand fiecare element si dand un aspect mai elegant.

BMW acopera de asemenea, si segmentul masinilor de teren, oferind o performanta sportiva remarcabila, dinamica excelenta de condus si tehnologie de ultima generatie ce integreaza sistemul xDrive care asigura tractiune completa si inteligenta, alocand pentru fiecare roata individual o anumita putere in functie de suprafata pe care se deplaseaza autovehiculul. Seria X uneste agilitatea, performanta si design-ul atletic.

Analiza ofertei – Prezentarea principalilor ofertanti. Concurenta

Daca in urma cu 10 -15 ani nu se punea problema ca BMW sa fie in topul autoturismelor importate in Romania, deoarece marca BMW era doar un lux pe care nu oricine si-l putea permite, in prezent, ne confruntam cu situatia in care romanii se afla printre cei mai „inraiti” fani ai marcii germane. Conform sondajelor realizate in perioada ianuarie-octombrie 2010, de catre compania Deadalus Millward Brown impreuna cu site-ul auto.ro, BMW a ocupat prima pozitie atat din punct de vedere al opiniei generale, cat si din punctul de vedere al raportului calitate/pret. In realizarea sondajului s-au avut in vedere criterii precum designul exterior si interior, fiabilitatea, raportul calitate/pret, consumul de combustibil si puterea, criterii care au pozitionat BMW inaintea principalilor concurenti, Mercedes si Audi .

„Am aratat ca suntem o marca cu adevarat dorita de romani. Am reusit sa oferim mai multa placere de a conduce cu un consum redus semnificativ. Am demonstrat ca suntem lider in inovatie si vom continua sa facem asta si in 2011", a spus Marco Schulz, director general BMW Group Romania, pentru revista Autocar.

Din prisma produselor oferite, adevaratii rivali pentru BMW sunt cei care fac parte din constructorii clasei premium, Audi si Mercedes, marci germane cu care BMW se afla in competitie inca de la prima aparitie pe piata automobilelor de prestigiu.

Anul trecut, BMW a devenit numarul unu pe piata premium din tara noastra, dupa ce a vandut 1.574 de unitati, clasandu-se in fata marilor rivale, Audi si Mercedes-Benz, acestea din urma onorand 1.315 si respectiv 1.201 comenzi si clasandu-se pe locurile 2 si 3. Cel mai bine vandut model al BMW in randul romanilor, a fost renumitul X5, lider al segmentului SUV cu 396 de unitati, model care a incantat publicul atat prin design cat si prin performante .

Preview document

BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare) - Pagina 1
BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare) - Pagina 2
BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare) - Pagina 3
BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare) - Pagina 4
BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare) - Pagina 5
BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare) - Pagina 6
BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare) - Pagina 7
BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare) - Pagina 8
BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare) - Pagina 9
BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare) - Pagina 10
BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare) - Pagina 11
BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare) - Pagina 12
BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare) - Pagina 13
BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare) - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • BMW - Studiu de Marketing (Analiza Cererii si a Ofertei, Evolutia Profitului, Cote de Piata, Capacitatea Pietei, Elemente ce Individualizeaza Marca BMW, Cai de Dezvoltare).docx

Alții au mai descărcat și

Tehnici de vânzări - proiect Herbalife

1. Ce este Herbalife? Herbalife este o companie internaţională din domeniul nutriţiei. Produsele Herbalife de nutriţie internă sunt reprezentate...

Modul de Funcționare a Sistemelor Multilevel Marketing

I. Introducere Prin lucrarea de față ne propunem abordarea unui subiect actual, extrem de mediatizat în lume și de mare amploare, care în ultima...

Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz

1. Prezentarea companiei Mercedes-Benz (adeseori scurtat la Mercedes ori doar Benz) este o marcă germană consacrată de automobile, autobuze,...

Plan de Marketing - BMW M3

CAPITOLUL I ASPECTE INTRODUCTIVE Bun venit la BMW Grupul BMW este unul dintre cei mai de succes producatori de masini din lume, desi, nu si cel...

Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW

Introducere Estetica- noul model de marketing(Schimitt,Simsonson,2002,p15) deciziile în alegerea zonelor în care vom locui, în decorarea caselor,...

Analiza comparativă a publicității între mărcile BMW și Mercedes

Publicitatea - concept si realizare Publicitatea este unul dintre cele 5 instumente importante folosite de firme pentru orientarea comunicatiilor,...

Organizarea activității forței de vânzare a companiei Herbalife

1.Poziţia forţei de vânzare în raport cu activitatea de marketing din cadrul firmei Herbalife este o companie MLM (multi level marketing) care se...

Analiza Site-ului www.Mercedes-Benz.ro

Termenul Internet provine din împreunarea artificială și parțială a două cuvinte englezești: interconnected = interconectat și network = rețea....

Ai nevoie de altceva?