Brief de agenție - Levi's

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 45 în total
Cuvinte : 11689
Mărime: 64.72KB (arhivat)
Publicat de: Loredana-Teea Albu
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

Capitolul I Brief de agenţie

1.1 Compania Levi Strauss

1.1.1 Scurt istoric

Levi Strauss & Co a fost fondată în anul 1853 de către Levi Strauss, ajungând în prezent unul dintre cele mai mari brand-uri din industria vestimentară, având magazine în peste 110 ţări de pe glob.

Principalele brand-uri comercializate de catre Levi Strauss&Co sunt Levi’s, Dockers si Levi Strauss Signature.

Povestea de succes a brand-ului Levi’s este fundamentată pe patru valori esenţiale: empatie, originalitate, integritate şi curaj. Cu alte cuvinte, istoria Levi’s este rezultatul relaţiilor stabilite între aceste valori, aceasta fiind adevarata sursă de succes a brand-ului.

Pentru companie lucrează aproximativ 10.000 de oameni de pe întreg globul, iar la sediul central din San Francisco aproximativ 1000 de oameni.

Levi’s sunt jeanşii originali, autentici, cu cel mai mare succes, recunoscuţi în întreaga lume şi adesea imitaţi de alţi producători de îmbrăcăminte. Jeanşii Levi’s au atras atenţia, imaginaţia şi loialitatea a numeroase generaţii de indivizi.

Ca inventator al categoriei, marca Levi’s continuă să aibă un cuvânt de spus în producţia de jeanşi, aducând pe lângă clasicii 501, numeroase stiluri şi colecţii sub eticheta roşie.

1.1.2 Evoluţia cotei de piaţă

Piaţa de retail din Romania a început să se bucure în ultima perioada de o dezvoltare impresionantă, odată cu creşterea numărului centrelor comerciale cu intrarea pe piaţă a tot mai multor „giganţi” ai acestei industrii. Un astfel de gigant tentat să-şi extindă reţeaua de magazine în România este şi Levi`s.

Levi`s încearcă să identifice acei posibili parteneri interesaţi în a prelua un nume de succes.

Brand-ul Levi`s reprezintă esenţa, prototipul acestei industrii, generaţii întregi devenind fidele valorilor şi imaginii acestui brand.

Succesul de care s-a bucurat Levi’s este menţinut şi în prezent prin identificarea unor noi categorii de public cărora le este dedicat un anumit produs.

În acest sens Levi’s a lansat Levi`s 501 Original Jean, Red Tab dar şi colecţiile premium. În România, în acest moment, sunt deschise 17 concept store Levi’s, dar se doreşte dezvoltarea lanţului de magazine şi în alte mari oraşe ale ţării, prin identificarea acelor parteneri ce doresc să investească într-o asemenea afacere în franciză.

Suprafaţa medie necesară deschiderii unui magazin Levi’s este de 80-100 mp.

Francizatul primeşte gama completă de articole, mobilierul original pentru magazin, software-ul de gestiune şi training-ul angajaţilor pentru a atrage segmentul căruia îi este adresat produsul.

De-a lungul mai multor ani de restructurări, compania a închis şase fabrici în Statele Unite şi două în Europa, după care şi-a mutat cea mai mare parte a producţiei în ţări mai ieftine din Asia si America Latină. În încercarea de a redresa scăderea cotei de piaţă cu care s-a confruntat, după ce consumatorii au renunţat să mai poarte jeanşii Levi’s în favoarea altor mărci mai tinere, compania a fost nevoită să reducă din costuri şi să-şi reexamineze gama de produse şi marketingul. Levi Strauss a produs o cantitate mai mare de blugi de calitate mai bună într-un efort de a revitaliza brandul.

Având în vedere faptul că jeanşii Levi’s fac parte din categoria premium, cota de piaţă relativă deţinută în România este de aproximativ 16%, însă notorietatea brandului este una ridicată. Levi’s este o marcă apreciată în România.

1.1.3 Etapa din ciclul de viaţă

Compania Levi’s s-a aflat la un moment, mai exact anul în primul trimestru al anului 2002, dat într-o situaţie de declin care s-a manifestat atât pe pieţele din America cât şi pe cele din Europa. În România s-a observat o scădere a vânzărilor, consumatorii orientându-se spre branduri noi, în general branduri no-name.

Firma Levi’s a încercat o repoziţionare în mintea consumatorilor prin scoaterea pe piaţă a unor modele noi de jeanşi creaţi special pentru noile tendinţe în modă. Anul trecut, 2007, situaţia a început să se stabilizeze. O nouă strategie de marketing la care va apela pe viitor Levi’s, pentru a-şi susţine vânzările, este diversificarea portofoliului de produse.

Intrarea marilor companii pe piaţa locală a însemnat o etapă prin care cumpărătorul român a trecut mult prea repede, fiind influenţat mai ales de trendul impus de noii veniţi, de a face cumpărături numai pe bază de oferte promoţionale şi reduceri de preţ. Acesta ar fi un alt motiv pentru care compania Levi’s avut de suferit în ceea ce priveşte vânzările.

Preview document

Brief de agenție - Levi's - Pagina 1
Brief de agenție - Levi's - Pagina 2
Brief de agenție - Levi's - Pagina 3
Brief de agenție - Levi's - Pagina 4
Brief de agenție - Levi's - Pagina 5
Brief de agenție - Levi's - Pagina 6
Brief de agenție - Levi's - Pagina 7
Brief de agenție - Levi's - Pagina 8
Brief de agenție - Levi's - Pagina 9
Brief de agenție - Levi's - Pagina 10
Brief de agenție - Levi's - Pagina 11
Brief de agenție - Levi's - Pagina 12
Brief de agenție - Levi's - Pagina 13
Brief de agenție - Levi's - Pagina 14
Brief de agenție - Levi's - Pagina 15
Brief de agenție - Levi's - Pagina 16
Brief de agenție - Levi's - Pagina 17
Brief de agenție - Levi's - Pagina 18
Brief de agenție - Levi's - Pagina 19
Brief de agenție - Levi's - Pagina 20
Brief de agenție - Levi's - Pagina 21
Brief de agenție - Levi's - Pagina 22
Brief de agenție - Levi's - Pagina 23
Brief de agenție - Levi's - Pagina 24
Brief de agenție - Levi's - Pagina 25
Brief de agenție - Levi's - Pagina 26
Brief de agenție - Levi's - Pagina 27
Brief de agenție - Levi's - Pagina 28
Brief de agenție - Levi's - Pagina 29
Brief de agenție - Levi's - Pagina 30
Brief de agenție - Levi's - Pagina 31
Brief de agenție - Levi's - Pagina 32
Brief de agenție - Levi's - Pagina 33
Brief de agenție - Levi's - Pagina 34
Brief de agenție - Levi's - Pagina 35
Brief de agenție - Levi's - Pagina 36
Brief de agenție - Levi's - Pagina 37
Brief de agenție - Levi's - Pagina 38
Brief de agenție - Levi's - Pagina 39
Brief de agenție - Levi's - Pagina 40
Brief de agenție - Levi's - Pagina 41
Brief de agenție - Levi's - Pagina 42
Brief de agenție - Levi's - Pagina 43
Brief de agenție - Levi's - Pagina 44
Brief de agenție - Levi's - Pagina 45

Conținut arhivă zip

  • Brief de Agentie - Levi's.doc

Alții au mai descărcat și

Publicitate Nokia

Rezumat introductiv Acest studiu reprezinta o campanie de promovare a companiei Nokia, companie finlandeză de telecomunicaţii mobile, care la...

Prezentare Magazin Springfield

Capitolul 1 Scurt istoric Springfield a fost fondat in Spania, anul 1988, cu scopul de a imbraca tinerii intr-un stil urban si cosmopolit, iar...

Brief de agenție - Garnier Fructis

1. Compania Etapa din ciclu de viaţă Şamponul Garnier Fructis este produs de compania L’Oreal şi face parte dintr-o gamă largă de produse...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Analiza Firmei Levi's

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALĂ A FIRMEI “LEVI’S” 1.1 SCURT ISTORIC Levi Strauss, de unde vine si numele firmei, a venit la vârsta de 24 de ani...

Ai nevoie de altceva?