Bucovina

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Bucovina.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: claudia bobalca

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Marketing, Turism

Cuprins

Rezumat introductiv….2
CAPITOLUL 1. Prezentarea Bucovinei.3
1.1. Prezentare generală.3
1.2. Motivaţie de alegere a destinaţiei.9
CAPITOLUL 2. Analiza pieţei. .10
2.1. Identificarea pieţei.10
2.1.1. Tipuri de piaţă.10
2.1.2. starea cererii.10
2.1.3. Dimensiunile pieţei.10
2.1.4. Perspectivele de dezvoltare.12
2.1.5. Concurenţa.13
2.2. Sergmentarea piţei.14
2.3. Piaţa ţintă.17
2.4. Factori care influenţează comportamentul consumatorului.17
CAPITOLUL 3. Produsul turistic.19
3.1. Descriere detaliată.19
3.2. Atributele produsului şi analiza pe componente.21
CAPITOLUL 4. Politica de preţ.22
4.1. Factori care influenţează preţul.22
4.2. Strategia de preţ.23
4.3. Nivelul preţului.23
CAPITOLUL 5. Politica de promovare.24
5.1. Reclama/marketing direct.24
5.2. Promovarea vânzărilor.25
5.3. Relaţii publice.27
Anexa – Analiza SWOT.29
Bibliografie.30

Extras din document

Rezumat introductiv

În acest proiect vom prezenta produsul turistic ,,Bucovina – colţ de Rai ’’, al agenţiei de turism MoldoTour.

Proiectul este structurat pe 5 capitole. În primul capitol este prezentată zona Bucovina, atât din punct de vedere geografic – aşezare – climă – relief, cât şi din perspectiva obiectivelor turistice. În capitolul 2 am incercat să stabilim tipurile de piaţă, să analizăm dimensiunile ei, perspectivele de dezvoltare şi comcurenţa, segmentarea piţei. Am specificat care este piaţa ţintă şi am menţionat factorii care influenţează comportamentul consumatorului.

Următorul capitol prezintă detaliat atât produsul turistic ,,Bucovina – colţ de Rai’’ , cât şi analiza pe componente.

În capitolele următoarele capitole încercăm să scoatem în evidenţă întregul mix de marketing care va conţine indicii despre calităţile serviciului nostru, diferenţierea şi poziţionarea acestuia pe piaţa de care aparţine, strategia de preţ precum şi posibilităţile de promovare.

Sperăm ca prin acest produs turistic să atragem cât mai mulţi clienţi, deoarece Bucovina merită să fie văzută măcar o dată de oricare dintre noi, ea reprezentând un adevărat ,,colţ de Rai’’.

CAPITOLUL I

DESCRIEREA DESTINAŢIEI

1.1. Prezentare generală

Regiunea istorică Bucovina, al cărei teritoriu se întinde astăzi peste zona din apropierea oraşelor Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi din România şi zona Cernăuţi din Republica Ucraina, împreună cu nordul Moldovei a fost denumită şi "Ţara de Sus".

Această zonă oferă privelişti de o rară frumuseţe, la care se adaugă un şirag de mănăstiri ctitorite de foşti mari domnitori şi boieri moldoveni (Muşatinii, Alexandru cel Bun, Ştefan cel Mare, Petru Rareş, Ştefan Tomşa, Alexandru Lăpuşneanu ş.a.), fiecare cu culoarea sa specifică, Voroneţ (albastru), Humor (roşu), Suceviţa (verde), Moldoviţa (galben) şi Arbore (combinaţie de culori). Toate prin picturile exterioare (fresce) au intrat în evidenţa UNESCO şi au primit în anul 1976 premiul "Pomme d'Or" al Organizaţiei Internaţionale FIJET pentru valoarea lor cultural-turistică.

Deşi în alt stil, dar nu mai puţin valoroase, sunt şi mănăstirile Dragomirna (capodoperă a fastului şi exotismului arhitecturii moldoveneşti, cu jocuri de culoare şi lumina ca la Sfânta Sofia din Bizanţ) şi Putna (cu unele dintre cele mai bogate tezaure artistice din România şi din lume, în stil gotic, luate în evidenţa UNESCO) sau Biserica Bogdana din Radăuţi (cea mai veche din Moldova).

În această zonă se găsesc localităţile Dorohoi şi Botoşani, cunoscute prin casele şi muzeele memoriale ale marelui muzician George Enescu şi poetul naţional Mihai Eminescu (născut în satul Ipoteşti de lângă Botoşani).

Centrul administrativ al zonei, oraşul Suceava, poate constitui punctul de plecare pentru vizitarea mai multor obiective turistice, cum ar fi casa memorială de la Stupca a compozitorului român Ciprian Porumbescu, staţiunea balneo-climaterică Vatra Dornei, Munţii Rarău (cu rezervaţia deosebită de calcare Pietrele Doamnei) şi pădurea seculară de la Slătioara.

La sud de "Ţara de Sus", în preajma oraşului Târgu Neamţ se găsesc câteva obiective turistice deosebite: Cetatea Neamţului, casa scriitorului naţional Ion Creangă de la Humuleşti şi mănăstirile Neamţ, Sihăstria, Văratec şi Agapia (cu unele picturi originale ale cunoscutului pictor Nicolae Grigorescu).

Aşezare. Altitudine. Relief

În partea de nord a României, în nord-vestul zonei turistice Moldova, pe malul drept al râului Suceava, zona se dezvoltă ca un important nod comercial, la intersecţia unor importante drumuri comerciale ce legau centrul Europei de Asia Mică.

Cea mai mare parte a Bucovinei este ocupată de munţi şi dealuri cu foarte multă vegetaţie. Altitudinile sunt mai importante în partea vestică a zonei (ce corespunde spaţiului montan al Carpaţilor Orientali): Munţii Rarău - 1653m, Munţii Giumalău- 1857m, culmile domoale ale Obcinelor Bucovinei, coborând în trepte până la 300- 400m în partea de est, Munţii Călimani (în sud-vestul zonei) reprezintă cel mai înalt complex vulcanic din Carpaţii Româneşti (vârful Pietrosu Călimanilor 2102 m) şi totodată cei mai tineri munţi din ţară. Aici s-a înfiinţat o rezervaţie complexă cu scopul ocrotirii faunei şi florei (numeroase specii rare: floarea de colţ, zimbrul, cocoşul de munte, râsul, cerbul carpatin, etc.)

Bucovina se suprapune în totalitate judeţului Suceava, limita istorică, între Imperiul Austro-Ungar şi Moldova, fiind Valea Sucevei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Bucovina.doc

Alte informatii

proiect la marketing turistic