Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții

Proiect
4.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 8876
Mărime: 102.01KB (arhivat)
Publicat de: Aurora Ivașcu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Touica Alinus

Extras din proiect

Conceptul afacerii

Restaurantul este o unitate de alimentatie public ce imbina activitatile de producere a produselor cu cea de servire,oferind clientilor o gama variata de preparate culinare, si bauturi nealcolice.(in cazul de fata).

Restaurantul pe care il voi deschide eu ,este un restaurant specializat – o unitate de alimentatie publica cu un sortiment specific permanent aflat in meniu,amenajat si dotat adecvat- un restaurant dietetic.

Avand in vedere ca in Dambovita nu exista inca un restaurant dietetic, am vrut ca idea mea sa fie cu totul inovatoare ,si am ales sa deschid acest tip de restaurant.

RESTAURANTUL DIETETIC – e o unitete de alimentatie publica, ce ofera sortimente de preparate culinare dietetice , pregatite sub indrumarea unui specialist medical, si cu bauturi nealcoolice

Istoricul şi geneza proiectului

Conceptul de „alimentaţie naturală” are ca termen de referinţă cel mai apropiat noţiunea de „dietoterapie naturistă”, însă fără a se confunda. Astfel, dietoterapia naturistă defineşte metoda de tratament care foloseşte tipuri particulare de alimentaţie în scop terapeutic , fiind acea formă de terapie care utilizează alimentele, fie în starea lor naturală, fie prelucrată în modalităţi speciale, ca remedii împotriva diferitelor condiţii patologice. Preluând esenţa definiţiei dietoterapiei naturiste, noul concept de „alimentaţie naturală” extinde utilizarea alimentelor naturale, neprelucrate termic sau chimic din domeniul terapeuticii către cel al prevenţiei. Deşi este dificil de definit „ceea ce este natural”, remarcând vechiul aforism care enunţă faptul că „natura nu cunoaşte probleme, ci numai soluţii”, putem spune că alimentaţia naturală este metoda de tratament şi prevenţie ce utilizează alimente din natură, nesupuse transformărilor tehnologice ce afectează structura biochimică şi stereochimică (de configuraţie optică) a acestora. Mai pe scurt şi mai direct - dacă alimentaţia tradiţională, supusă tratamentelor termice se consideră că denaturează, atunci alimentaţia naturală naturalizează.

Astfel in concluzie as putea spune ca principalul scop al creaarii acestui restaurant este mentinerea sanatatii, si pentru prima data in Targoviste sa li se acorde mai multa atentie oamenulor cu probleme de sanatate,care de multe ori refuza iesirea la un restaurant ,tocmai din cauza regimului alimentar.La aceste nevoi raspunde proiectul meu.

Romania si mancarea dietetica

Ceea ce-l diferentiaza de toate celelalte restaurante este meniul. Daca in Occident si statele UE, populatia are de unde alege o gama variata de astfel de produse (fiind cunoscute beneficiile aduse de aceasta alimentatie), la noi, practic, este inca nevoie de timp si de cateva exemple pozitive. In functie de greutate, inaltime, tipul de activitate sustinut, daca doreste sa piarda sau sa-si mentina greutatea ori sa se ingrase, precum si in stransa conexiune cu afectiunile de care sufera (daca este cazul), i se creeaza meniuri personalizate pe o saptamana.

Impreuna spre o viata dietetica

Atingerea greutatii ideale. Grea problema. O mie de teorii si diete, care mai de care mai sofisticate. Dar care se contrazic. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca, in timpul unei cure de slabire sau regim impus medical, trebuie sa verifici cu atentie daca ii oferi organismului toate elementele de care are nevoie pentru a functiona corect. Mancarea dietetica va fi o solutie viabila pentru aceste probleme.

De obicei, dupa ce ai tinut un regim, fie pentru a pierde in greutate, fie pentru refacerea organismului – o interventie chirurgicala sau o boala (hepatita, gastrita, ulcer etc.), ramai cu anumite carente de vitamine (A, grupul B, C, D, E), minerale (calciu, fosfor, fier, magneziu etc.), oligoelemente (fluor, zinc, cupru, iod, zinc, cobalt, seleniu etc.) in organism. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), raportul de calorii provenite din proteine, glucide si lipide de la o masa trebuie sa se incadreze in aceste limite – proteine: 15-20%, glucide: 50-65%, lipide: 20-30%. Totodata, trebuie sa respecti dozele zilnice recomandate de vitamine, minerale si oligoelemente. Aici, termenii ecuatiei par deja a se complica. De unde sa stii exact cate calorii are salata ta preferata preparata din 300 g rosii, 150 g branza feta, 100 g masline, 5 ardei grasi rosii, o legatura de patrunjel, 100 g piept de pui la gratar, 2 oua fierte si 3 castraveti, pe care o mananci alaturi de pilaful de orez si tocanita de ciuperci? Oare ceea ce mananci respecta normele impuse de OMS, prezentate mai sus? Poti sa-ti tii dieta fara sa privezi organismul de elementele de care depinde buna lui functionare? Imposibil nu este. Totul se invata, dar bineinteles ai nevoie de sfatul unor medici nutritionisti. In Occident si in tarile UE, exista numeroase lanturi de restaurante dietetice. De asemenea, s-au dezvoltat adevarate industrii ale produselor dietetice.

1.2.FACTORII CHEIE DE SUCCES

In ultimii ani segmentul de oamenii care au folosit mancarea dietetica a crescut cu 30% ca urmare a informarii populatiei cu privire la beneficiile acestor produse.

Intr-un studiu de piata realizat de mine am observat ca nu exista nici un restaurant dietetic in Dambovita.La o cercetare amanuntita a Anuarelor Statistice ,am descoperit ca numarul persoanelor care au probleme de sanatate legate de alimentatie e foarte mare:, ceea ce inseamna ca cererea pentru produse dietetice e la fel de mare.Deci clienti potentiali vor fi destui.

Restaurantul meu prin meniurile adaptate in functie de nevoile oamenilor ,va raspunde necesitatilor clientilor cu probleme legate de alimentatie.

De ce este necesara o dieta echilibrata?

Fiecare etapa a vietii, fiecare eveniment placut sau neplacut are o influenta directa asupra modului de nutritie. Iata cateva exemple.. Nevoile nutritionale sunt mari si trebuie atent supravegheate. Persoanele care vor sa slabeasca au nevoie de o nutritie sanatoasa, echilibrata, dar care sa contina putine calorii. Sportivii trebuie sa beneficieze de suport nutritional inainte si dupa ce sustin activitati fizice. Cei atinsi de maladii grave, cei cu afectiuni respiratorii sau cei care sunt la recuperare dupa operatii majore au nevoie de o dieta speciala pentru a lupta cu bolile sau a se recupera.

"In Romania exista foarte multi oameni supraponderali, oameni care au tendinta de a se ingrasa si care se chinuiesc sa se mentina la o anumita greutate, precum si oameni care sunt bolnavi de boli cronice si au nevoie de un regim special.

Oamenii acestia ne sunt prieteni sau rude sau avem cu ei relatii de afaceri. De cate ori mergem impreuna in restaurante, noi alegem un meniu obisnuit, iar cei mai multi dintre ei se multumesc sa comande o salata de cruditati pe care o mananca fara paine. Practic, in afara de mancarea pe care si-o prepara acasa, mancare dietetica in restaurante pentru doritori nu prea exista. Cererea ar fi, deci, destul de mare, iar potentialii clienti - destui.

1.3.NEVOILE FINANCIARE

Valoarea totală a afacerii este estimată la 2.429.000.000 lei, acesti bani acoperind în totalitate cheltuielile presupuse de lansarea afacerii, rezervele, costurile c eventualele remodelări ale spaŃiilor pentru desfăsurarea activităŃii.

Veniturile lunare sunt comparabile cu cele ale celorlalte afaceri din acest domeniu. În

următorii ani veniturile realizate de pe urma acestor activităŃi vor acoperi în totalitate

cheltuielile generate de lansarea afacerii, la sfârsitul celui de-al II-lea an de activitate

estimându-se realizarea unor profituri reale.

Lansarea afacerii va costa aproximativ 600.000.000 lei. InvestiŃiile mari în mijloacele fixe,279.000.000 lei, se explică prin faptul că acestea sunt achiziŃionate noi si sunt de bună calitate.

Decorările si remodelările spaŃiului necesită 150.000.000 lei, fapt justificat prin preŃul ridicat al materialelor folosite si costul mare al unor astfel de lucrări(calitate).

Alocări fonduri Suma

-constructie imobil cu destinația restaurant, din care:

-constructie(250 mp; 200USD/mp)

-amenajări

-utilaje de bucătărie și mobilier

2.000.000.000

200.000.000

730.000.000

Total necesar de finantare 2.930.000.000

2.VIZIUNEA SI MISIUNEA ORGANIZATIEI

2.1.MISIUNEA

În atmosfera deosebită a restaurantului se pot degusta cele peste 150 de feluri de mâncare sau 70 feluri de băuturi. Un serviciu atent, complet şi elegant este asigurat de către personal de înaltă pregătire profesională. La orice oră restaurantul nostru este gata să vă satisfacă orice dorinţă . Ca atare, apelăm la produse naturale, pure, care pe lîngă compuşii nutritivi esenţiali şi elementul energetic vital, oferă capacitatea terapeutică de refacere a întregului organism. Clientela este formata din oameni educati care prefera sa cheltuiasca chiar mai multi bani dar pe o mancare gustoasa si in primul rand sanatoasa. Restaurantul dietetic este o afacere de lunga durata cu un potential de dezvoltare mare. Bine condus genereaza profituri mai mari cu aceleasi cheltuieli ca si un restaurant clasic.

Preview document

Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 1
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 2
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 3
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 4
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 5
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 6
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 7
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 8
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 9
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 10
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 11
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 12
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 13
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 14
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 15
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 16
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 17
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 18
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 19
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 20
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 21
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 22
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 23
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 24
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 25
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 26
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 27
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 28
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 29
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 30
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 31
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 32
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 33
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 34
Business plan - înființarea restaurantului dietetic în cinstea vieții - Pagina 35

Conținut arhivă zip

  • Business Plan - Infiintarea Restaurantului Dietetic In Cinstea Vietii.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?