Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 6023
Mărime: 3.09MB (arhivat)
Publicat de: Dinu Pîrvu
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MARKETING

Cuprins

  1. Introducere 4
  2. Dezvoltarea stiintei fotografice 4
  3. APARATUL DE FOTOGRAFIAT
  4. Ce este aparatul de fotografiat ? 7
  5. Evolutia aparatelor de fotografiat 7
  6. Tipuri de aparate de fotografiat 10
  7. Primul aparat 3D de fotografiat 14
  8. SONY NEX-5 15
  9. Concluzii 24
  10. Bibliografie 25

Extras din proiect

Am ales sa vorbim despre aparatele de fotografiat deoarece este o tema de actualitate, este un sector profitabil chiar si in perioada de criza. De fapt, unul din cele mai productive sectoare a fost cel al aparatelor şi accesoriilor foto care s-a bucurat de o creştere de 9% faţă de 2009. Astfel, vânzările de aparate şi rame foto digitale au fost de 10 milioane de euro în utimul trimestru (arata un studiu GFK).

In continuare am ales sa vorbim despre camerele foto digitale compacte marca Sony deoarece acestia au lansat in iulie 2010 un nou aparat foto, Sony NEX-5, cu un design deosebit si care aduce multe imbunatatiri fata de modele anterioare.

Modelele din această serie îşi propun să ofere calitate similară cu cea a DSLR-urilor, filmează Full HD şi oferă posibilitatea fotografierii tridimensionale.

1. Introducere

In societatea de azi fotografia joaca un rol foarte important ca mediu informational, ca o unealta in slujba stiintei si industriei, ca o forma de arta sau ca un hobby foarte raspandit. Este esentiala in afaceri si industrie, fiind folosita in publicitate, documentare, fotojurnalism si in multe alte domenii.

Dar oare cum a aparut fotografia pentru ca mai apoi sa evolueze in ceea ce este in ziua de azi? Care este istoria de inceput a stiintei fotografice?

2. Dezvoltarea stiintei fotografice

Cea mai veche fotografie care s-a pastrat este datata din 1826 sau 1827 si este imaginea unei curti interioare vazuta de la fereastra sa de catre francezul Joseph Nicéphore Niepce. Poza a necesitat o expunere de 8 ore. Rezultatul obtinut a fost un pas enorm pentru cercetarea in domeniul fotografiei.

Imaginea lui Niepce, desi bine fixata pe hirtie, nu avea calitatea necesara care ar fi asigurat adoptarea acestei noi tehnici. A trebuit ca un alt om de stiinta, Louis Jacques Mandé Daguerre, care a devenit asociatul lui Niepce si a continuat sa lucreze independant dupa moartea acestuia, sa aduca aceste prime tentative la un nivel care sa asigure succesul la public. Daguerre a creat imagini simple direct pe suport de metal. A facut experimentele in anii 1830, iar in 1839 a facut anuntul istoric al descoperirii procesului ce avea sa poarte numele sau. Acesta implica expunerea unei placi de cupru argintata, developarea imaginii in vapori de mercur si fixarea acesteia in solutie de sare. Imaginile rezultate erau foarte fragile la atingere si trebuiau sa fie protejate de o sticla, dar erau capabile sa pastreze si cel mai mic detaliu.

In aceeasi perioada, a anilor 1830, fizicianul britanic William Henry Fox Talbot facea propriile sale experiente. Primele succese le-a avut in 1835 si includeau imprimarea imaginii frunzelor unei plante facute cu aparatul sau de fotografiat in miniatura (supranumit si aparatul “cursa de soareci ”).

Acestea erau imagini negative imprimate pe hirtie, preparate cu solutii de saruri de argint, sensibile la lumina, fixate intii in saruri obisnuite si, mai apoi, la sugestia lui Sir John Herschel (renumitul astronom englez), in trisulfat de sodiu, cunoscut si ca “ hypo ”.

Urmatorul pas important in cercetarea lui Talbot a fost descoperirea unei imagini “ latente ”, produsul invizibil al unei expuneri scurte, care putea fi developat chimic.

Roll-Filmul

Urmatorul mare pas in dezvoltarea fotografiei a fost aparitia la sfirsitul anilor 1880 a roll-filmului. Meritul pentru aceasta descoperire ii revine americanului George Eastman. In 1884 Eastman a introdus roll-filmul, care permitea expuneri multiple, mult mai practic ca negativul pe sticla. In anul 1888, an in care Eastman a ales numele de KODAK pentru inventia sa, ales astfel pentru ca se poate pronunta la fel in aproape toate limbile cunoscute. A fabricat un aparat usor de fotografiat si un film care permitea 100 de expuneri. Aceste poze erau facute de un amator, care apoi expedia aparatul la Rochester si primea inapoi pozele imprimate, ca si aparatul sau incarcat cu un nou film, totul pentru un 10 dolari. Tot atunci Eastman a lansat sloganul publicitar al firmei sale, care a facut inconjurul lumii si nu a fost uitat nici la 100 de ani :”You press the button, we do the rest!”. Succesul a fost imens. Era de ajuns sa apesi un singur buton, pentru ca sa devii magician. Fotografia nu mai era apnajul specialistilor, devenise accesibila oamenilor de rand.

La mai mult de 100 de ani de la acele evenimente, procedeul nu s-a schimbat, dar perfectionarile aduse au fost multiple. Sensibilitatea la culori a fost mult imbunatatita, placa devenind sensibila si razele ultraviolete, la infrarosii si la razele X. Lumina artificiala a permis fotografierea in timpul noptii si in camerele intunecoase, dar si marirea imaginilor.

Preview document

Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 1
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 2
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 3
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 4
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 5
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 6
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 7
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 8
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 9
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 10
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 11
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 12
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 13
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 14
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 15
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 16
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 17
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 18
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 19
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 20
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 21
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 22
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 23
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 24
Cameră foto digitală compactă Sony NEX-5 - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Camera Foto Digitala Compacta Sony NEX-5.docx

Te-ar putea interesa și

Organizarea unei rețele de distribuție - Fuji

I. Produsul si piata Corporaţia Fujifilm, cu sediul în Tokyo, Japonia, este o filială deţinută 100% de Fujifilm Holdings Corporation. Compania a...

Ai nevoie de altceva?