Campanie de Comunicare Anticriză Privind Imaginea și Reputația Companiei Toyota

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3053
Mărime: 52.86KB (arhivat)
Publicat de: Marius Ghiță
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. Introducere și context 3
  2. 2. Criza de imagine actuală 5
  3. 3. Planul de comunicare pentru ieșirea din criză 6
  4. 4. Relee de informare 7
  5. 5. Alegerea tehnicilor specifice de PR 8
  6. 6. Prezentarea comunicatului de presă 8
  7. 7. Alegerea strategiei de comunicare 9
  8. 8. Planul cronologic al activităților campaniei de comunicare 10
  9. 9. Evaluarea acțiunilor derulate pe parcursul campaniei 12
  10. 10. Comunicat de presă 13
  11. 11. Invitație 14

Extras din proiect

Campanie de comunicare ANTICRIZĂ privind imaginea și reputația companiei Toyota

1. Introducere și context

A. Despre instituție

Toyota Motor Corporation este o companie multinațională care produce automobile, camioane, autobuze și roboți, cu sediul principal în orașul Toyota, Japonia. Toyota este cel mai mare producător de automobile din lume, cu vânzări de peste 8,4 milioane de autovehicule în 2010.

Toyota este unul din cei trei mari producători asiatici de autovehicule care concurează producătorii americani pe piața mondială, ceilalți doi fiind Nissan Motors și Honda Motor. Compania oferă de asemenea servicii financiare prin filiala sa Toyota Financial Services, și activează și în alte domenii de activitate. Autovehiculele produse sunt vândute sub denumirile de Toyota, Scion și Lexus. Toyota deține majoritatea acțiunilor în cadrul companiilor Daihatsu și Hino, și 8,7% din Fuji Heavy Industries, producătorul automobilelor Subaru.

În anul 2005, Toyota împreună cu Daihatsu Motor Company a produs 8,54 milioane de vehicule, cu aproape 500.000 mai puțin decât General Motors în acel an. În luna iulie 2006 Toyota depășise Ford în vânzările de automobile, însă producătorul american și-a recâștigat poziția o lună mai târziu. Toyota deține o importantă cotă de piață în Statele Unite, Europa și Africa și este liderul de piață în Australia.

Toyota Motor Corporation a apărut în luna septembrie a anului 1933, atunci când compania Toyoda Automatic Loom a creat o nouă divizie dedicată producerii de automobile sub conducerea fiului fondatorului, Kiichiro Toyoda. La puțin timp după aceea, divizia producea deja primul motor (Type A Engine), în 1934, care a fost folosit la propulsarea primului autovehicul (Model A1) în luna mai 1935 și a camionului G1 în august 1935. Producția autovehiculelor Model AA a început în 1936.

Toyota deține fabrici în toată lumea, unde se produc și asamblează autovehicule pentru piețele locale. Compania deține fabrici de producție sau asamblare în Japonia, Statele Unite, Australia, Canada, Indonezia, Polonia, Africa de Sud, Turcia, Marea Britanie, Franța, Brazilia, cele mai recente fiind cele din Pakistan, India, Argentina, Republica Cehă, Mexic, Malaezia, Tailanda, China și Venezuela. Primul vehicul Toyota construit în afara Japoniei a fost un Land Cruiser FJ-251 construit în São Paulo, Brazilia, în luna mai a anului 1959.

Pentru această companie grija pentru clienți, împreună cu calitatea produselor și serviciilor oferite acestora reprezintă două puncte importante în relația pe care compania o are cu proprii clienți.

B. Evenimente organizate în trecut (Toyota România)

Toyota România organizează și desfășoară diferite evenimente prin care să își promoveze imaginea și produsele pe care le oferă. Astfel, în perioada 3 septembrie – 30 octombrie 2011, Toyota România a organizat unul dintre cele mai importante evenimente ale mărcii, Caravana Toyota Experience 2011. Evenimentul a fost împărțit în 3 secțiuni (Tehnologia viitorului, Referință în segmentul SUV și Paradoxul minimize & maximize – mai multă putere/consum și emisii scăzute).

Prin acest eveniment organizat, Toyota a dorit să-și arate grija față de clienții și potențialii clienți ai săi, prin demonstrații practice, astfel fiind scoase în evidență calitatea produselor sale.

Un alt eveniment s-a desfășurat în perioada 29 aprilie - 1 mai 2010. Toyota s-a implicat în cadrul evenimentului Capitala Verde României pentru anul 2010 organizat la Brașov, oraș care a purtat această titulatură pe tot parcursul anului 2011. Toyota este recunoscută la nivel mondial pentru grijă deosebită față de mediul înconjurător pentru preocuparea permanentă de a dezvolta și perfecționa tehnologii de reducere a impactului vehiculelor asupra mediului înconjurător. În gama de autoturisme a companiei Toyota se regăsesc deja două modele ce utilizează tehnologia hibridă (Prius – primul autovehicul hibrid din lume produs în masă și model Auris).

Preview document

Campanie de Comunicare Anticriză Privind Imaginea și Reputația Companiei Toyota - Pagina 1
Campanie de Comunicare Anticriză Privind Imaginea și Reputația Companiei Toyota - Pagina 2
Campanie de Comunicare Anticriză Privind Imaginea și Reputația Companiei Toyota - Pagina 3
Campanie de Comunicare Anticriză Privind Imaginea și Reputația Companiei Toyota - Pagina 4
Campanie de Comunicare Anticriză Privind Imaginea și Reputația Companiei Toyota - Pagina 5
Campanie de Comunicare Anticriză Privind Imaginea și Reputația Companiei Toyota - Pagina 6
Campanie de Comunicare Anticriză Privind Imaginea și Reputația Companiei Toyota - Pagina 7
Campanie de Comunicare Anticriză Privind Imaginea și Reputația Companiei Toyota - Pagina 8
Campanie de Comunicare Anticriză Privind Imaginea și Reputația Companiei Toyota - Pagina 9
Campanie de Comunicare Anticriză Privind Imaginea și Reputația Companiei Toyota - Pagina 10
Campanie de Comunicare Anticriză Privind Imaginea și Reputația Companiei Toyota - Pagina 11
Campanie de Comunicare Anticriză Privind Imaginea și Reputația Companiei Toyota - Pagina 12
Campanie de Comunicare Anticriză Privind Imaginea și Reputația Companiei Toyota - Pagina 13
Campanie de Comunicare Anticriză Privind Imaginea și Reputația Companiei Toyota - Pagina 14
Campanie de Comunicare Anticriză Privind Imaginea și Reputația Companiei Toyota - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Campanie de Comunicare Anticriza Privind Imaginea si Reputatia Companiei Toyota.docx

Alții au mai descărcat și

Promovarea unei companii în mediul online

Introducere Am ales această temă deoarece consider că este extrem de important să abordez și să studiez modalitățile de promovare prin intermediul...

Analiza Swot a Companiei Toyota

1. INTRODUCERE In economia moderna, firmele reprezinta forta motrica a progresului, a dezvoltarii, sunt cele ce asigura necesarul de...

Analiza unei companii transnaționale - Toyota

NOTIUNI GENERALE Companiile transnaţionale reprezintă unul dintre cei mai importanţi factori ai progresului economic contemporan, ele reprezentând...

Studiu de caz al unei companii transnaționale - Ford

1. DESCRIEREA COMPANIEI TRANSNAŢIONALE - FORD Compania Ford Motor este o companie americană multinaţională situată pe locul trei în lume la...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Toyota

Toyota Motor Corporation este o companie multinationala care produce automobile, camioane, autobuze si roboti, cu sediul principal in orasul...

Ai nevoie de altceva?