Campanie de relații publice în situație de criză - Philips România

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2315
Mărime: 214.88KB (arhivat)
Publicat de: Tudor State
Puncte necesare: 11
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adriana Zait

Cuprins

  1. Introducere
  2. Compania Philips – prezentare generală 3
  3. Prezentarea situaţiei de criză 3
  4. Definirea obiectivelor campaniei 4
  5. Publicul ţintă 4
  6. Relee de informare 5
  7. Evenimente, tehnici si mijloace de relaţii publice 7
  8. • Conferinţa de presă
  9. • Comunicat de presă
  10. Bugetul campaniei 9
  11. Criterii şi metode de evaluare 9
  12. Anexa nr.1 Comunicat de presă

Extras din proiect

Introducere

Relaţiile publice se dovedesc un instrument original şi eficace pentru a răspunde provocărilor cu care orice organizaţie se confruntă. Ele pot ajuta la rezolvarea unei probleme, lansarea unei idei, evitarea unei catastrofe, alăturându-se altor perspective – juridică, financiară, umană şi chiar spirituală – în efortul de a depăşi problemele de zi cu zi.

Fie că este vorba de o companie multinaţională sau de o organizaţie mică, folosirea unui plan de campanie poate aduce rezultate benefice, ajutându-le să-şi prezinte public punctul de vedere, să lupte împotriva unui adversar sau a unei organizaţii concurente.

Campania de relaţii publice reprezintă totalitatea operaţiilor coordonate de comunicare derulate într-o perioadă de timp determinată, într-un anumit areal, pentru îndeplinirea unor scopuri şi obiective ale organizaţiilor în raport cu anumite ţinte ale comunicării.

Ne propunem sa realizam o campanie de relatii publice, intr-o situatie de criza de imagine a unei companii multinationale, pe care o vom prezenta ulterior. Cu alte cuvinte, ceea ce susţinem este faptul că imaginea, este necondiţionat implicată în credinţe , atitudini, opinii, cunoştinţe, comportament. În atare condiţii, dacă premiza invocată este corectă, vom putea - prin intermediul campaniiei de relaţii publice – să ne concentrăm asupra reprezentărilor oamenilor (ţintelor) , în condiţii PR în sensul consolidării sau modificării acestora, pentru a determina schimbări de atitudine, comportament, opinie etc.

Planul campaniei de relaţii publice este instrumentul ce face legătura între organizaţie şi publicul acesteia. El este primul care are ca misiune să se adreseze exteriorului organizaţiei, celelalte servind la punerea în practică a marilor orientări ale organizaţiei, la definirea şi fabricarea produselor sale, produse care trebuie să fie şi vândute. Planul campaniei de relaţii publice este deci interfaţa dintre activităţile interne ale organizaţiei şi publicul său. El va propune acţiuni concrete ce trebuie realizate pentru atingerea obiectivelor, printr-o succesiune ordonată de operaţiuni efectuate pentru găsirea soluţiilor de comunicare în funcţie de preocupările organizaţiei; începe cu o analiză şi continuă cu un studiu, o planificare, o fază de execuţie şi una de control.

Compania Philips – prezentare generală

Compania s-a orientat iniţial spre producerea de lămpi cu filament de carbon şi până la sfârşitul secolului XX, a devenit una din cele mai mari companii producătoare din Europa.

Philips a realizat, de asemenea, mari progrese în dezvoltarea aparaturii de înregistrare, transmitere şi reproducere a imaginilor de televiziune, munca de cercetare a companiei ducând la dezvoltarea tubului de cameră Plumbicon şi a substanţelor fosforescente pentru îmbunătăţirea calităţii imaginii.

In prezent, Philips este cel mai mare producător de electrocasnice din Europa şi un important producător de echipamente medicale.

Prezentarea situaţiei de criză:

În studiul de faţă am ales o criză de imagine, efectele crizei afectând pe o perioadă lungă de timp activitatea de pe piaţa electronicelor şi electrocasnicelor a companiei Philips. Criza de imagine poate fi definită ca fiind acel stadiu de deteriorare a gradului de notorietate, a reputaţiei şi a încrederii publice, ce pune în periocol funcţionarea sau existenţa unei organizaţii.

În anul 2008, compania Philips a organizat o campanie de incentivare, de motivare a angajaţilor marilor magazine de electrocasnice, a hypermarketurilor şi a magazinelor cash and carry. În urma acestui concurs, angajaţii care au vândut şi au promovat produsele Philips, au acumulat un număr de puncte, cu care la sfârşitul anului şi-au putut comanda produse Philips dintr-un catalog realizat de departamentul de marketing al companiei. Produsele ce puteau fi comandate nu se limitau într-un anumit preţ, sau o anumită categorie de produse, puteau fi comandate chiar şi produsele din gama nouă, atât electronicele cât şi electrocasnicele.

Preview document

Campanie de relații publice în situație de criză - Philips România - Pagina 1
Campanie de relații publice în situație de criză - Philips România - Pagina 2
Campanie de relații publice în situație de criză - Philips România - Pagina 3
Campanie de relații publice în situație de criză - Philips România - Pagina 4
Campanie de relații publice în situație de criză - Philips România - Pagina 5
Campanie de relații publice în situație de criză - Philips România - Pagina 6
Campanie de relații publice în situație de criză - Philips România - Pagina 7
Campanie de relații publice în situație de criză - Philips România - Pagina 8
Campanie de relații publice în situație de criză - Philips România - Pagina 9
Campanie de relații publice în situație de criză - Philips România - Pagina 10
Campanie de relații publice în situație de criză - Philips România - Pagina 11
Campanie de relații publice în situație de criză - Philips România - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Campanie de Relatii Publice in Situatie de Criza - Philips Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Campaniile de relații publice

Marketingul administraţiei publice este un proces sistematic de cercetare care duce, în final, la cunoaşterea prealabilă a pieţei. Pentru orice...

Plan de Comunicare - Studiu de Caz Siveco

I. Prezentarea companiei Siveco Romania 1. Despre Siveco Romania 2. Scurt istoric 3. Misiune si valori 4. Rezultate 1. Despre SIVECO Romania...

Relații publice - Organizația Green Hill

Organizaţia GREEN HILL lansează campania “Aer curat - oraş curat” ce urmăreşte conştientizarea bucureştenilor cu privire la pericolele cauzate de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Internaționalizarea companiei Philips pe piața României

CAPITOLUL I Prezentarea generala a companiei Philips Identificarea companiei si pozitionarea sa pe piata: Povestea a mai mult de un secol de...

Ai nevoie de altceva?