Campanie informare - violența ucide îngeri

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4995
Mărime: 309.46KB (arhivat)
Publicat de: Ilie Vlad
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

SCOPUL CAMPANIEI

Campania “Violenţa ucide îngeri” contribuie la combaterea violenţei în rândul tinerilor, la sensibilizarea opiniei publice cu privire la escaladarea violenţei în rândul acestora, inclusiv în şcoli şi la luarea de măsuri de intervenţie la nivel educativ legat de aceste devieri de comportament.

Cele 2 teme majore ale campaniei sunt:

- combaterea violenţei în rândul tinerilor – tinerii vor putea învăţa un set minim de abilităţi care contribuie la limitarea agresivităţii (cu privire la agresivitatea la volan, pe internet, agresivitatea din dragoste, ca urmare a consumului de alcool, pe stadioane sau care au la bază, banii);

- sensibilizarea şi conştientizarea opiniei publice şi, în special, cea tânără, în ceea ce priveşte pericolele escaladării accentuate a violenţei.

2.SEGMENT ŢINTĂ

Iniţiativa proiectului VIOLENŢA UCIDE ÎNGERI aparţine tinerilor voluntari ai Casei de Cultură a Sindicatelor Craiova. Aceştia au fost implicaţi într-un eveniment tragic provocat de dispariţia tânărului voluntar şi coleg în proiecte, Andrei Goreci, de 17 ani, înjunghiat în data de 7 octombrie 2010 în Craiova, de către un alt tânăr de 19 ani.

Reacţia imediată a tinerilor s-a concretizat într-un marş împotriva violenţei, la numai o săptămână de la evenimentul respectiv, marş care a avut peste 1500 de participanţi şi care a beneficiat de susţinerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj.

Ca urmare a cererilor frecvente de concretizare a unor măsuri eficiente de combatere a actelor de violenţă în rândul tinerilor, s-a format un grup de iniţiativă la nivelul municipiului Craiova. Acest grup de iniţiativă a fost reprezentat de peste 20 de ONG-uri ce acţionează pe plan local şi regional. Din partea acestui grup de iniţiativă s-a lansat o invitaţie către autorităţile locale şi către toţi factorii de intervenţie ce pot influenţa educaţia anti-violenţă oferită tinerilor de diferite vârste, o invitaţie ce a vizat semnarea unui contract de parteneriat.

Astfel, în data de 3 decembrie 2010 peste 40 de ONG-uri din Craiova şi mediul rural, Direcţia de Sport şi Tineret, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Jandarmeria, Agenţia Naţională Antidrog, Centrul Educaţional de Resurse şi Training, reprezentanţi ai cultului creştin-ortodox, reprezentanţi ai Facultăţii de Sociologie, reprezentanţi ai Penitenciarului de Minori şi Tineri, reprezentanţi ai şcolilor şi liceelor din Craiova, tineri, elevi şi studenţi, reprezentanţi mass-media precum şi alte organizaţii locale sau regionale s-au reunit pentru a găsi metode noi şi eficiente, cu aplicabilitate practică, de a combate violenţa în rândul tinerilor din judeţul Dolj, acesta reprezentând segmentul ţintă al campaniei.

Rezultatul aceste întâlniri s-a concretizat în semnarea unui protocol numit simbolic VIOLENŢA UCIDE ÎNGERI, protocol prin care toate organizaţiile implicate se obligă să iniţieze şi să susţină logistic activităţile desfăşurate cu scopul reducerii actelor de violenţă din rândul tinerilor din judeţul Dolj. În acest protocol şi prin acest protocol, campania îşi are originea şi denumirea.

Casa de Cultură a Sindicatelor Craiova este una dintre organizaţiile coordonatoare ale activităţilor generate de acest protocol, urmărind, în acelaşi timp, iniţierea de acţiuni şi activităţi care se subscriu scopului campaniei. Ca urmare, a luat naştere acest proiect, finanţat de către Comisia Europeană prin intermediul Agenţiei Naţionale de Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, finanţator cu care Casa de Cultură a Sindicatelor Craiova are experienţa derulării de proiecte încă din 1 noiembrie 2008.

Proiectul atinge o zonă tot mai sensibilă şi anume violenţa în rândul tinerilor de la o vârstă cât mai fragedă. Din nefericire, dezechilibrul care stă la baza elaborării acestui proiect nu este un fapt izolat ci o problemă care se manifestă tot mai frecvent atât în mediul urban cât şi în mediul rural în toate zonele ţării şi în egală măsură, la nivel european.

Campania „Violenţa ucide îngeri“ a fost iniţiată de:

Centrul Educaţional de Resurse si Training

Centrul de Voluntariat Craiova

Casa de Cultură a Sindicatelor Craiova

Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă

Asociaţia Nevăzătorilor din România filiala Dj-Mh

Consiliul Local al Copiilor

Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi din România, Filiala Craiova

Federaţia Studenţilor Români Fizicieni

Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică din Craiova

Asociaţia Suporterilor Olteni

Asociatia Studenţilor Europeni - AEGEE Craiova

Anter Craiova

Asociaţia Pro Civica Oltenia

AIESEC Craiova

Pro-Democraţia

Q.U.I.Z

Asociaţia de Comunicare şi Relaţii publice PR Pătrat

Asociaţia Română de Psihodramă Clasică

Asociaţia N.O.I.

Asociaţia QUANTUM ERA.

Preview document

Campanie informare - violența ucide îngeri - Pagina 1
Campanie informare - violența ucide îngeri - Pagina 2
Campanie informare - violența ucide îngeri - Pagina 3
Campanie informare - violența ucide îngeri - Pagina 4
Campanie informare - violența ucide îngeri - Pagina 5
Campanie informare - violența ucide îngeri - Pagina 6
Campanie informare - violența ucide îngeri - Pagina 7
Campanie informare - violența ucide îngeri - Pagina 8
Campanie informare - violența ucide îngeri - Pagina 9
Campanie informare - violența ucide îngeri - Pagina 10
Campanie informare - violența ucide îngeri - Pagina 11
Campanie informare - violența ucide îngeri - Pagina 12
Campanie informare - violența ucide îngeri - Pagina 13
Campanie informare - violența ucide îngeri - Pagina 14
Campanie informare - violența ucide îngeri - Pagina 15
Campanie informare - violența ucide îngeri - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Campanie Informare - Violenta Ucide Ingeri.doc

Alții au mai descărcat și

Marketing social politic - Campania Grijă pentru copii

Prezentare Marketing Sanitar Marketingul sanitar este acea parte a marketingului social care urmăreşte punerea în practică a politcilor şi...

Campanie marketing sanitar - tineretul în mișcare

Promovarea mișcării în rândul tinerilor Se dorește demararea unei campanii eficiente de marketing sanitar pentru promovarea mișcării în rândul...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?