Campanie integrata de marketing

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Campanie integrata de marketing.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Introducere 3
1. Descrierea firmei 3
2. Analiza situaţiei existente 4
2.1 Poziţia firmei pe piaţă 4
2.2 Competiţia 5
2.3 Analiza SWOT 6
2.4 Portofoliul de produse 7
3. Descrierea serviciului ce va fi promovat 8
4. Descrierea pieţei ţintă 8
5. Stabilirea obiectivelor de marketing şi de comunicare 9
6. Descrierea acţiunilor promoţionale 9
7. Implementarea campaniei promoţionale 10
8. Stabilirea și detalierea bugetului pe tehnicile promoţionale propuse 11
9. Evaluarea campaniei 12
Bibliografie 12

Extras din document

Introducere

Am ales să creez o campanie integrată de marketing prin care să promovez un cinematograf în aer liber deoarece în urma studiilor de caz citite rezultă faptul că în ultimii ani, numărul cinematografelor funcţionale a scăzut, însă numărul spectatorilor s-a dublat.

Un alt motiv pentru care am ales să promovez acest tip de cinematograf în cadrul Elianei Mall este pentru a atrage clienții în acest spațiu comercial pentru că după cum putem observa din păcate dacă nu se va aduce ceva inovativ în acest complex cât de curând va ajunge la faliment oamenii îndreptânduși privirea către alt mall mai mare.

Idea unui cinematograf în aer liber este un proiect pe care doresc să îl menţin şi să îl dezvolt, un proiect prin care doresc să aduc oamenilor atmosfera grădinilor de vară de altădată şi filme bune.

1. Descrierea firmei

Eliana Mall din Braşov a fost construit în anul 2004. Conceptul iniţial prevedea un mix de magazine, un cinematograf multiplex şi spaţii de agrement. Un an mai târziu investiţia s-a extins şi astfel a fost dezvoltat un complex echilibrat de retaileri, cu facilităţi pentru petrecerea timpului liber şi cu spaţii de parcare .

Localizat la ieşirea spre Bran-Moeciu, pe şoseaua Cristianului, ELIANA mall îşi întâmpină vizitatorii cu o atmosferă familială şi primitoare. Se află într-o zonă comercială aflată în plină dezvoltare, în vecinătatea hypermarket-ului Auchan, a magazinelor Tekzen, Ambient, Brintex, Altex sau Hornbach. Conceptul este de mall pentru întreaga familie, astfel că întotdeauna veţi găsi aici activităţi pentru a vă petrece timpul în mod plăcut şi relaxant. Iubitorii de modă găsesc branduri de încălţăminte şi îmbrăcăminte pentru întreaga familie, cosmetice, mobilier şi decoraţiuni, precum şi accesorii sau articole sport.

2. Analiza situaţiei existente

2.1 Poziţia firmei pe piaţă

Centrul comercial Eliana Mall a fost dezvoltat în 2006 de către real-hypermarket, divizia de retail a Grupului Metro, în unul din cele mai vizitate orașe turistice ale României.

Galeria a trecut prin procesul de rebranding, sub marca Auchan, în decembrie 2013 si astfel a intrat în filiala imobiliară Immochan.

În România, Immochan administrează 23 de galerii și centre comerciale în cele mai importante orașe din țară .

Immochan este filiala imobiliară a grupului francez Auchan, iar în județul Brașov administrează doua galerii comerciale: Eliana Mall și Coresi Shopping Resort.

2.2 Competiţia

Principalii competitori ai Elianei Mall sunt:

- Magnolia Shopping center care are: electrocasnice, îmbrăcăminte, cosmetice, produse farmaceutice, pruduse IT și alimente

- Unirea Shopping center cu: Articole pentru copii, Ceasuri, Cosmetice, Decoraţiuni casă, Fitness, Aerobic, Librărie/Cărți, Ornamente, Tabacco shop, Telefonie mobilă, Echipamente, Articole sport, Banca, Electronice, electrocasnice, Îmbrăcăminte, Accesorii, Procesare foto, Reviste şi ziare, Vinotecă, Bijuterii şi/sau Accesorii, Farmacie, Încălţăminte, Accesorii, Lenjerie intimă, Optică, Restaurant, Produse Patiserie – Cofetărie, Florărie, Accesorii Telefon, Cafenea, Croitorie/Retuș, Scaune Relaxare, Marochinărie

- Coresi Shopping Resort cu: Îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, decoraţiuni interioare, electronice şi It, cărţi, reviste, cadouri, parfumuri, cosmetice, restaurante, cafenele, cinema, radio Coresi, spaţii de joacă pentru copii, carusel fantastic, trenuleţ, activităţi, timp liber (Parcul Coresi, loc de joacă, şah, piaţa cu copaci), parcare, spălătorie de haine, coafor

- Carrefour cu câteva magazine care îl împrejmuiesc: ziare, McDonalds, bijuterii, haine, încălţăminte, spălătorie de haine.

- În competiție indirectă Eliana Mall este cu magazinele de cartier specializate în același lucru ca şi acest mall.

Fisiere in arhiva (1):

  • Campanie integrata de marketing.docx

Bibliografie

1. http://www.eliana-mall.ro/
2. http://www.zf.ro/zf-24/povestea-romanului-care-la-37-de-ani-este-responsabil-de-23-de-centre-comerciale-14847031
3. http://caravana.metropolisfilm.ro/despre-noi
4. http://headnews.ro/index.php/comert/18219-tatian-diaconu-immochan

Alte informatii

Universitatea Transilvania din Braşov Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor Specializarea MSAT Promovarea unui cinema în aer liber în cadrul centrului comercial Eliana Mall