Campanie promoțională Restaurant Transilvania

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4558
Mărime: 42.70KB (arhivat)
Cost: 9 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: prof.coord. Chitu Ioana

Extras din document

Introducere

În societatea contemporană industria serviciilor de restauraţie este considerată ca fiind una din activităţile de bază necesare dezvoltării economice şi, implicit a celei turistice, a unei ţări, fiind un mijloc de îmbunătăţire economică a nivelului de trai al fiecărui stat în parte, prin impactul direct pe care îl exercită consumul de bani al vizitatorului. Cu alte cuvinte, experienţa internaţională a demonstrat necesitatea şi importanţa industriei restauraţiei în economia oricărei ţării. Plasarea sectorului terţiar şi, implicit, a restaurantelor în cadrul componentelor de bază ale unei economii de piaţă este un deziderat realizabil, cu condiţia existenţei unor politici corecte de susţinere, relansare şi modernizare. Astfel, industria serviciilor de restauraţie poate fi definită ca reprezintând o ramură complexă a unei economii naţionale, fiind generatoare de locuri de muncă, produse oferite şi servicii prestate populaţiei, de contribuţii la bugetul de stat, precum şi fiind un susţinător al turismului receptor şi promotor al imaginii ţării.

În aceeaşi ordine de idei, industria restauraţiei de cele mai multe ori este considerată ca fiind una şi aceeaşi cu industri alimentaţiei publice. Total adevărat, dat fiind faptul că alimentaţia publică reprezintă o ramură a comerţului cu amănuntul şi are ca scop producţia şi distribuţia de mâncare şi băuturi, respectiv după caz pregătirea preparatelor culinare şi a produselor de cofetărie-patiserie, distribuţia lor şi a altor mărfuri alimentare cât şi crearea unei ambianţe favorabile pentru consumul produselor în cadrul firmei.

Cu toate acestea, structura de primire turistică cu funcţiuni de alimentaţie publică cea mai reprezentativ este restaurantul, caracterizat ca fiind local public care îmbină activitatea de producţie cu cea de servire la masa, punând la dispoziţie clienţilor o gamă diversificată de preparate culinare, produse de cofetărie-patiserie, băuturi şi unele produse pentru fumători. Concluzionând, prezenta lucrare îşi propune realizarea unei campanii promoţionale pentru o astfel de unitate de primire turistică, mai precis pentru restaurantul Transilvania.

Descrierea societăţii

Restaurant TRANSILVANIA S.R.L.

1.1. Date de identificare a agentului economic

- Restaurant este amplasat în centrul vechi al oraşului Braşov, într-o zonă liniştită şi uşor accesibilă, fiind o locaţie selectă prin ambianţa, plină de stil şi rafinament, caracterizat atât de confortul, luxul, eleganţa şi rafinamentul cât şi de gama variată de preparate culinare oferite;

- Localizat pe str. Castelului nr.106, Braşov jud. Braşov;

- Program de lucru: de luni până duminică, 11:00-23:00

- Rezervările pot fi făcute la numărele de telefon 0722/912.037 sau 0761/698.650.

1.2. Tipul activităţii curente

Aşa cum am menţionat în rândurile anterioare tipul activităţii este acela de restaurant cu specific tradiţional care se adresează împătimitorilor artei culinare, aflaţi în căutarea gustului desăvârşit, printr-o gamă largă de preparate rafinate din bucătăria românească şi internaţională, băuturi de marcă şi servicii ireproşabile.

Activitatea complexă ce se desfăşoară în cadrul restaurantului Transilvania presupune asigurarea condiţiilor optime pentru consumul pe loc al produselor, pregătirea preparatelor culinare, depozitarea mărfurilor, cât şi crearea unei ambianţe favorabile destinderii şi recreării consumatorilor.

Acţiunile întreprinse constau în aprovizionarea cu materii prime, pregătirea şi prezentarea preparatelor culinare şi de cofetărie, precum şi a băuturilor solicitate de turiştii străini şi de cei locali. De asemenea, restaurantul Transilvania nu s-ar încadra la categoria de unităţi de alimentaţie destinate servirii turiştilor-restaurant dacă nu şi-ar focaliza atenţia şi asupra serviciilor destinate desfacerii şi consumului produselor de alimentaţie publică, servicii ce necesită o ambianţă plăcută, de destindere şi bună dispoziţie, în cadrul unui local bine amenajat şi deservit de un personal calificat şi cu o ţinută morală ireproşabilă.

Scopul prioritar al activităţii Restaurantului Transilvania îl constituie satisfacerea şi anticiparea necesităţilor şi a aşteptărilor consumatorilor.

Preview document

Campanie promoțională Restaurant Transilvania - Pagina 1
Campanie promoțională Restaurant Transilvania - Pagina 2
Campanie promoțională Restaurant Transilvania - Pagina 3
Campanie promoțională Restaurant Transilvania - Pagina 4
Campanie promoțională Restaurant Transilvania - Pagina 5
Campanie promoțională Restaurant Transilvania - Pagina 6
Campanie promoțională Restaurant Transilvania - Pagina 7
Campanie promoțională Restaurant Transilvania - Pagina 8
Campanie promoțională Restaurant Transilvania - Pagina 9
Campanie promoțională Restaurant Transilvania - Pagina 10
Campanie promoțională Restaurant Transilvania - Pagina 11
Campanie promoțională Restaurant Transilvania - Pagina 12
Campanie promoțională Restaurant Transilvania - Pagina 13
Campanie promoțională Restaurant Transilvania - Pagina 14
Campanie promoțională Restaurant Transilvania - Pagina 15
Campanie promoțională Restaurant Transilvania - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Campanie Promotionala Restaurant Transilvania.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri și Promovare la un Restaurant

ANALIZA CONTEXTULUI ŞI A PIEŢEI Turismul de afaceri începe să devină în ultimul timp o realitate urbană, înfiinţându-se companii şi firme care...

Analiza Componentelor Principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Proiect de practică - prezentarea societății Acasă la Dracula

PREZENTAREA SOCIETĂŢII Date de identificare a agentului economic Numele firmei SC. Acasă la Dracula. SRL a fost înfiinţat în anul 2005. A fost...

Ai nevoie de altceva?