Ceas de mână

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3087
Mărime: 576.94KB (arhivat)
Publicat de: Maria Magdalena L.
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

I. ANALIZA INDUSTRIEI CEASURILOR DE MÂNĂ

1.1. Analiza externă- Oportunități și amenințări PEST

Factori politici: - Mediul politic poate avea o mare influență atât pozitivă, cât și negativă asupra deciziilor de marketing.Legislația României poate influența pozitiv activitatea firmei prin reglementările privind importul de noi tehnologii, prevederile ce presupun scutirea impozitării profitului reinvestit, scutirea anumitor taxe vamale, toate aceste creând premise favorabile dezvoltării pieței.

Impactul negativ al legislației poate fi reprezentat de posibila sporire a concurenței datorită facilităților acordate de guvern,deschiderea pieței naționale pentru produsele străine și totodată instabilitatea legislativă poate avea repercursiuni asupra activității desfașurate de firmă. Birocrația, instituțiile, corupția și politica monetară, valutară și fiscală a statului pot de asemenea influența negativ piața.

Factori economici: - Economia mondială se află într-o perioadă de recesiune începând cu anul acesta iar în anul 2020 se va manifesta din plin. Acest lucru afectează negativ și economia României observându-se o creștere simțitoare a prețurilor și reducerea puterii de cumpărare. O rată a inflației mare, o economie aflată în deficit bugetar, fluctuațiile cursului valutar, o rată a șomajului în creștere, toate acestea au un impact negativ asupra firmei noastre.

Factori sociali: - Sistemul de valori al societății, ca și comportamentele ce motivează acest sistem, constituie un element-cheie după care firma noastră acționează. Stilul de viață al populației, nivelul educațional, structura pe vârste, atitudinea față de calitatea și prețul produselor sunt factori care influențează gradul de dezvoltare al unor afaceri. Tendința populației de a substitui produsele poate fi privită ca o amenințare pentru firma.

Factori tehnologici: - Un aspect foarte important îl reprezintă progresul tehnologic în ceea ce privește tehnologia creării materialelor, astfel încât utilizarea de materiale noi și de o calitate și diversitate mai mare poate genera un avantaj competitiv pentru firmă.

1.2. Analiza pieței

Unul din factori importanți care poate influența firma, este legat de concurență, după cum bine știm orice produs de pe piață are concurenți, toate firmele au concurenți.

Concurenta directa apare în situațiile în care întreprinderile se adresează acelorași nevoi furnizând produse similare sau identice.

Concurenta indirecta are în vedere competiția dintre întreprinderile care se adresează acelorași nevoi sau unor nevoi diferite prin oferirea de produse sau servicii diferite.

Dacă ne dorim să avem parte de satisfacții în cote maxime, trebuie să și depunem eforturi (financiare, fizice, materiale și psihice) care vor răspunde atât pe termen scurt cât și lung cerințelor clienților.

Va trebui să luăm în calcul și faptul că firmele concurente fie ele direct sau indirect vor încerca prin diferite metode să își atragă cât mai mulți clienți din portofoliul nostru, iar asta nu putem spune ca e ceva neetic, deoarece și firma noastră va încerca să își mărească cota de piață prin atragere clienților de la concurență.

Principalele firme concurente, producătoare de ceasuri de mână de pe piața națională și internațională sunt:

CEASURI CASIO - Ceasurile Casio prezintă marca japoneză, care a apărut în anul 1946 în Tokio.

CEASURI CLUSE - Marca Cluse este un fenomen real în categoria ceasurilor de damă cu stil.

CEASURI FESTINA - Ceasurile Festina se remarcă prin design unic, inovație și cu gustul de a învinge.

CEASURI FOSSIL - sunt completarea perfectă pentru ținuta de zi cu zi. Nu funcționează doar ca un măsurător de timp, ele sunt, o bijuterie.

CEASURI GUESS - Modelele foarte căutate combină aspectul atractiv al carcaselor din oțel cu cadrane des extravagante cu curele clasice din piele sau oțel.

CEASURI MICHAEL KORS - Creația de ceasornicărie a acestui designer se marchează mai ales printr-o viziune tinerească, dar în continuare decentă, care este combinat cu diferite elemente neașteptate

CEASURI POLICE - La fel ca și alte produse Police, și ceasurile personifică curajul și energia.

CEASURI TIMEX - Datorită marketingului puternic și a calității de succes marca de ceasuri Timex pentru multe persoane este asociată cu un design reușit, durabilitate și performanță.

CEASURI TISSOT - Excelenta Tissot, în afară de lovitura de marketing constă în primul rând în înaltă calitate SWISS MADE a ceasurilor cu prelucrare de top.

CEASURI TOMMY HILFIGER - se caracterizează prin design proaspăt dar mai puțin onest, întrețesut cu accentul tradițional sport „Made in USA”.

1.3.Segmentarea

Segmentarea se refera la faptul că, în interiorul unei piețe sunt identificate grupuri distincte de consumatori sau utilizatori, omogene sub aspectul principalelor caracteristici de consum sau utilizare si care cer produse si servicii adaptate propriilor caracteristici.

Aceasta categorie de produse le putem încadra atât in piața interna cat si in piața externa deoarece fiecare categorie de consumatori vor dispune de utilitatea produsului.

In ceea ce privește segmentarea aceasta se poate urmări după mai multe criterii:

Preview document

Ceas de mână - Pagina 1
Ceas de mână - Pagina 2
Ceas de mână - Pagina 3
Ceas de mână - Pagina 4
Ceas de mână - Pagina 5
Ceas de mână - Pagina 6
Ceas de mână - Pagina 7
Ceas de mână - Pagina 8
Ceas de mână - Pagina 9
Ceas de mână - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Ceas de mana.docx

Te-ar putea interesa și

Cercetare de Marketing Privind Lansarea unei Afaceri

CAPITOLUL I INTRODUCERE Din 1990, Republica nostru a parcurs o cale foarte dificilă de tranziţie şi şocuri grele. Dar pentru toate că ar trebui...

Contribuția designului și esteticii în dezvoltarea pieței ceasurilor de mana

INTRODUCERE Dimensiune secțiune: 1 pagină Punctaj secțiune: 1,5 pct Motivarea alegerii produsului Ceasurile de mana de calitate, de bun gust,...

Cercetare de marketing privind lansarea pe piață a unui produs nou

I. Prezentarea firmei “Time” este o companie privata infiintata in 1992,din Moldova producătore de ceasuri și componente de precizie Compania...

Rentabilitatea lansării pe piață a unui nou produs - ceasul de mână Elegance

Introducere Acest proiect evidenţiază perspectivele de dezvoltare ale firmei Basel SA şi activitatea departamentului management-marketing din...

Achiziții - ceasuri

Cap. 1. Motivaţia alegerii produsului „Un ceas elveţian se cunoaşte atunci când scoţi capacul din spate – maşinăria care se iveşte este de o...

Cercetare de marketing - lansarea ceasului de mână cu telefon mobil încorporat - Nokia Watchmobile

Problema decizională Firma Nokia doreşte să lanseze pe piaţă un produs nou, şi anume, ceasul de mână cu telefon mobil încorporat, Nokia...

Economia Comerțului

Adidas 1.Prezentarea firmei Denumirea si localizarea firmei Adidas este o companie multinaţională cu sediul în Germania, ce produce diverse...

Analizarea Valorii Esteticii a Ceasurilor de Mâna

Introducere Am optat pentru analizarea valorii esteticii a ceasurilor de mâna dintr-un motiv extrem de simplu. Nu cred că poate trece o zi fără să...

Ai nevoie de altceva?