Cercetare Calitativa Zara

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Cercetare Calitativa Zara.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 34 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

În urma realizării unui test de asociere mentală spontană a brandului ZARA, pe un eșantion de 34 de studenți , de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , anul II , specializarea Marketing , s-au trasat urmatoarele rezultate în tabelul următor:

După cum putem observa, 47% dintre persoanele intervievate ( 16 respondenți) au asociat termenul ZARA cu o “haină” , ceea ce înseamnă că pozițonarea brand-ului este una corectă. Un procentaj de 9% ( 3 respondenți ) este asociat cu “eleganță” ceea ce reprezintă unul din atuu-rile brand-ului. Un alt procentaj tot de 6% au recunoscut brand-ul ca fiind unu de “ stil ” ce-l de-al doilea atuu al acestui brand.

Mai putem observa din graficul prezentat anterior, că într-un procentaj nesemnificativ respondenții au asociat brand-ul și cu : “accesorii” , “ my favourite fashion ” , “calitate” , “clasic” , “costume” , “fashion” , “modă” “paradisul femeilor” , “simplitate” , “shoping” fiecare de 1%. Din aceste procente ne putem da seama ca respondenții se axează mai mult pe haine când vine vorba de ZARA și nu pe accesorii.

Corelația MARCĂ - VIP

Corelația MARCĂ - Culoare

Corelația MARCĂ - Animal

Corelația MARCĂ - Sport

Corelația MARCĂ - Vehicul

În acest capitol putem regăsi analiza brandului ZARA prin metoda portretului chinezesc. Reprezintă o metodă prin care putem asocia numele brand-ului cu numele unui VIP , cu o culoare , cu un animal , cu un sport și cu un vehicul. Răspunsurile celor 34 de respondenți vor fi afișate in anexa atașată .

Pentru o mai bună promovare a produsului , deseori , departamentul de marketing apelează la asocierea produsului cu o personalitate din showbiz pentru a crește vânzările acelui produs. Rezultatele le putem observa in tabelul următor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetare Calitativa Zara.pptx