Cercetare de marketing a firmei AVTOVAZ

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3928
Mărime: 51.69KB (arhivat)
Publicat de: Cristian J.
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Introducere .. 3
  2. Evoluția firmei . 4
  3. Mașinile produse . .. ..5
  4. Influența crizei economice .. .. ..8
  5. Statistica de producție a mașinilor ...10
  6. PR-activități .11
  7. Analiza concurențței 11
  8. Poziția produsului pe piață ..12
  9. Analiza profitului 12
  10. Analiza SWOT 13
  11. Concluzii și propuneri ..14

Extras din proiect

Introducere

Marketing - reprezinta o totalitate de acțiuni care analizeaza cererea și oferta unui produs. Pentru utilizarea marketingului e necesar cunoașterea instrumentelor de marketing. Unul din aceste instrumente este cercetarea de marketing.

Pentru prezentarea utilizării acestui instrument am ales ОAО - AВTОВAЗ- -

cel mai mare producător de automobile din Rusia și Europa de Est.

Ponderea sa în produsul intern brut al țării noastre este de aproximativ 1%

În perioada 1970 - 2002, compania a produs mai mult de 21 de milioane de autoturisme..

Potențialul de producție existent al complexului auto permite producerea a peste 700.000 de vehicule pe an.

ОAО "AВTОВAЗ" este o întreprindere care formează locuri de muncă pentru aproape toți locuitorii orașului Togliatti. Acesta este motivul pentru care compania include domenii care oferă hrană, transport, îngrijire medicală, odihnă și, de asemenea, oferă asistență în creșterea copiilor..

n orașele Syzran, Izhevsk (Rusia), Lutsk, Kherson, Zaporozhye, Kremenchug (Ucraina), Quito (Ecuador), Cairo (Egipt), Montevideo (Uruguay), se organizează asamblarea mașinilor mici sub licența AVTOVAZ OJSC. În Serpukhov și Naberezhnye Chelny, Oka este asamblată este ansamblat VAZ-1111.

AVTOVAZ a fost întotdeauna și rămâne motorul progresului tehnic pentru multe ramuri ale industriei interne. Managementul fabricii de automobile este încrezător că AvtoVAZ OJSC va putea să-și mențină poziția de lider în industria auto din Rusia în viitorul apropiat.

Evoluția firmei

Pe 20 iulie 1966, după ce au analizat 54 de platforme de construcții, Comitetul Central al CPSU și guvernul sovietic au decis să construiască o nouă fabrică de automobile în orașul Togliatti. Pregătirea proiectului tehnic a fost încredințată concernului italian de automobile "Fiat". La15 august 1966 la Moscova, șeful FIAT, Gianni Agnelli, a semnat un contract cu ministrul industriei de automobile al URSS, Alexander Tarasov, privind crearea unei fabrici de automobile în Togliatti, cu un ciclu complet de producție. Conform contractului, i-au fost impuse dotarea cu echipamentul tehnologic al instalației și instruirea specialiștilor

La 3 ianuarie 1967, Comitetul Central al Komsomolului a anunțat că a fost greșeală construcția fabricii Volga Automobile Plant Mii de oameni, în majoritate tineri, au mers la Togliatti pentru a construi un gigant de mașini. Deja pe 21 ianuarie 1967, primul metru cub de teren a fost construit pentru construirea primului atelier al fabricii - clădirea auxiliară (KVT). Încă din 1969, au început să se formeze colectivele de muncă ale fabricii , majoritatea fiind oameni care construiau uzina. În acest an, s-a continuat instalarea echipamentelor de producție fabricate la 844 de fabrici naționale, 900 de fabrici ale comunității socialiste, firme din Italia, Germania, Franța, Anglia, SUA și alte țări.

La 1 martie 1970, primele 10 corpuri de automobile viitoare au fost emise de către sudura, iar la 19 aprilie 1970, s-au emis primele șase mașini VAZ-2101 "Zhiguli" de pe linia principală de asamblare a fabricii. 28 octombrie 1970 la Moscova a fost trimis primul eșalon cu mașinile "Zhiguli" . Astfel, cu o perioadă de construcție estimată de 6 ani, instalația a fost pusă în funcțiune înainte de termen de 3 ani, ceea ce a permis URSS să salveze mai mult de 1 miliard de ruble sovietice.

La 24 martie 1971, Comisia de stat a comandat prima fază a fabricii, care va produce 220 mii de mașini pe an. La 16 iulie 1971 a fost lansat 100 mii de masini cu marca "VAZ". La 10 ianuarie 1972, Comisia de Stat a semnat un act de acceptare pentru punerea în funcțiune a celei de-a doua etape a Uzinei Volga Automobile cu o capacitate de 220 mii de autovehicule pe an. La 22 decembrie 1973 uzina a fost apreciată oficiial de către Comisia de stat cu un rating "excelent" - după eliberarea a mașinii de un milion; Prin decretul Președintelui Forțelor Armate ale URSS, Uzina de Automobile Volga a primit Ordinul Bannerului Roșu al Muncii.

Preview document

Cercetare de marketing a firmei AVTOVAZ - Pagina 1
Cercetare de marketing a firmei AVTOVAZ - Pagina 2
Cercetare de marketing a firmei AVTOVAZ - Pagina 3
Cercetare de marketing a firmei AVTOVAZ - Pagina 4
Cercetare de marketing a firmei AVTOVAZ - Pagina 5
Cercetare de marketing a firmei AVTOVAZ - Pagina 6
Cercetare de marketing a firmei AVTOVAZ - Pagina 7
Cercetare de marketing a firmei AVTOVAZ - Pagina 8
Cercetare de marketing a firmei AVTOVAZ - Pagina 9
Cercetare de marketing a firmei AVTOVAZ - Pagina 10
Cercetare de marketing a firmei AVTOVAZ - Pagina 11
Cercetare de marketing a firmei AVTOVAZ - Pagina 12
Cercetare de marketing a firmei AVTOVAZ - Pagina 13
Cercetare de marketing a firmei AVTOVAZ - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Cercetare de marketing a firmei AVTOVAZ.docx

Ai nevoie de altceva?