Cercetare de Marketing asupra Iphone 3G

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2493
Mărime: 272.30KB (arhivat)
Publicat de: Caius Mitroi
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Palade Gabriel
Cercetare de marketing asupra iPhone 3G in Republica Moldova

Cuprins

  1. 1. Stabilirea scopului cercetarii
  2. 2. Definirea obiectivelor si ipotezelor cercetarii
  3. 3. Alegerea surselor de informatii
  4. 4. Stabilirea esantionului cercetat
  5. 5. Alegerea metodei de recrutare
  6. 6. Recoltarea informatiilor
  7. 7. Elaborarea chestionarului
  8. 8. Prelucrarea informatiei obtinute in urma chestionarii
  9. 9. Analiza si interpretarea informatiei obtinute
  10. 10. Elabolarea concluziilor si recomandarilor

Extras din proiect

De la 1 octombrie 2008 Orange si Apple aduc in Moldova noul model de telefon iPhone 3G. iPhone combina trei produse intr-unul singur: un telefon mobil revolutionar, un iPod cu ecran generos si cele mai bune aplicatii de acces Internet si e-mail, motoare de cautare si harti pentru telefonul mobil.

Caractersitici:

- IPhone 3G a schimbat complet tradiţionalele idei cu privire la capacităţile unui telefon mobil.

- Referindu-va orice nume din lista dvs. de contacte, puteţi face un apel sau trimite un mesaj text utilizând tastatura intelectuală.

- IPhone este dotat cu un ecran de 62,1 mm şi Multi-Touch control care vă permite să-l utilizaţi ca iPod. El oferă posibilitatea de a vizualiza clipurile video de pe afişaj panoramic şi include muzica de la o atingere.

- IPhone 3G este dotat cu opţiunea, care vă permite localizarea pe hartă, şi chiar urmărirea traseului dumneavoastră.

- IPhone 3G utilizează 3G şi Wi-Fi de reţea care acceptă in mod avansat format HTML pentru e-mail, harti cu GPS-Navigator, şi Safari - cel mai desavirsit browser web pentru telefoane mobile.

- Speciale versiune a portalului Orange World este disponibil pe iPhone 3G pentru a avea acces la cele mai bune site-uri Internet, Pagini populare şi de sursele de informare.

1. Stabilirea scopului cercetarii

Scopul cercetării directe selective efectuate îl reprezintă:

- studierea intenţiilor de cumpărare pentru iPhone 3G de pe piaţa oraşului Chisinau

iPhone 3G este un produs nou , lansat de compania Apple in colaborare cu Orange, pe piata telefoniei mobile din Republica Moldova. Scopul acestei cercetari este de a studia imaginea acestui produs in rindul cumparatorilor capitalei , stabilirea avantajelor si dezavantajelor pe care produsul le prezinta si analiza impactului acestora asupra nivelului vinzarilor produsului.

2. Definirea obiectivelor si ipotezelor cercetarii

Obiective:

1. Identificarea motivelor care au dus la aparitia intentiei de cumparare a produsului

2. Repartiţia intenţiilor de cumpărare pentru produs în funcţie de diversele caracteristici ale acestuia: dimensiune, marimea display-ului, camera foto , conectivitate, functie iPod.

3. Repartitia intentiilor de cumparare in functie de modalitatea de achizitie

4. Studierea imaginii produsului in functie de preferintele cumparatorilor:, satisfacatoare, neutra sau nesatifacatoare.

5. Studierea acceptabilitatii produsului in functie de pretul de vinzare stabilit de reprezentantul oficial(relatia cerere-pret)

Ipoteze:

1. Dorinta de a testa un produs nou lansat pe piata constituie motivul principal ce justifica intentia de cumparare a produsului

2. Cele mai importante caracteristici atractive ale produsului, sunt marimea display-ului, conectivitatea si functia iPod.

3. Cumparatorii prefera sa achizitioneze produsul din alte surse de comercializare si nu de la reprezentantul oficial

4. Imaginea produsului este satisfacatoare in functie de preferintele consumatorilor

5. Produsul este acceptat de un numar redus de cumparatori, din cauza pretului relativ inalt in comparatie cu diversi factori.

3. Alegerea surselor de informatii

Cercetarea este bazata pe surse de informatii primare si secundare. Informatiile primare sunt culese din chestionar colectate special pentru realizarea obiectivelor acestei cercetari .

Informatiile secundare sunt datele culese si prelucrate din surse de informatie secundare (mass-media, internet), pentru definitivarea rezultatelor obtinute in urma cercetarii .

4. Stabilirea esantionului cercetat

Localizare: municipiul Chisinau

Cadrul temoporal de efectuare a cercetarii: 3 saptamini(9 februarie 2009-1 martie 2009)

Esantionul supus cercetarii: 20 persoane, utilizatorii servicilor de telefonie mobila, cu virsta cuprinsa intre 16 si 45 ani .

5. Alegerea metodei de recrutare

Pentru obţinerea datelor am folosit metoda directă ( prin prezentarea respondentului unui chestionar cu întrebări, cel intervievat răspunzând potrivit specificul fiecărei întrebări prin da sau nu, prin alegerea unei variante de răspuns etc.), pentru obtinerea unei imagini mai cuprinzatoare si detaliata asupra obiectivelor cercetate.

Timpul de culegere a informatiilor: 10-15 min

Modul de consemnare a răspunsurilor s-a facut prin înregistrarea răspunsurilor direct de către operatorul de interviu potrivit variantei alese de respondent.

6. Recoltarea informatiilor

Informatiile primare au fost recoltate direct de la utilizatorii actuali sau potentiali a acestui produs, precum si consumatorii relativ specializati a produselor aferente telefoniei mobile. Aceste date au fost stocate pentru prelucrarea lor ulterioara.

Datele obtinute din surse secundare au fost prelucrate imediat , reducind volumul de informatii la cel necesar cercetarii.

Culegerea informaţiilor a fost efectuată de un operator de interviu(autorul cerecetarii) , care a consemnat răspunsurile primite, timp de 2 ore/zi; fiecare interviu a fost realizat în 10-15 de minute. Respondentii au fost contactati prin convorbire directa, telefonica sau sisteme de comunicatii internet.

Preview document

Cercetare de Marketing asupra Iphone 3G - Pagina 1
Cercetare de Marketing asupra Iphone 3G - Pagina 2
Cercetare de Marketing asupra Iphone 3G - Pagina 3
Cercetare de Marketing asupra Iphone 3G - Pagina 4
Cercetare de Marketing asupra Iphone 3G - Pagina 5
Cercetare de Marketing asupra Iphone 3G - Pagina 6
Cercetare de Marketing asupra Iphone 3G - Pagina 7
Cercetare de Marketing asupra Iphone 3G - Pagina 8
Cercetare de Marketing asupra Iphone 3G - Pagina 9
Cercetare de Marketing asupra Iphone 3G - Pagina 10
Cercetare de Marketing asupra Iphone 3G - Pagina 11
Cercetare de Marketing asupra Iphone 3G - Pagina 12
Cercetare de Marketing asupra Iphone 3G - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Cercetare de Marketing asupra Iphone 3G.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect Marketing - Nokia

1. DEFINIREA PROBLEMEI DE CERCETAT Nokia este liderul mondial în productia de telefoane mobile si furnizarea de retele de telecomunicatii fixe si...

Raport de cercetare cantitativă - Carrefour Iași

1. Scopul cercetării Întreaga economie mondială se află sub impactul globalizării, care se manifestă în principal prin intermediul comerţului...

Analiza gradului de internaționalizare pentru compania Royal Dutch Shell

I. PREZENTAREA COMPANIEI Royal Dutch Shell plc, cunoscută de publicul larg ca Shell, este o companie multinaţională ce activează in industria...

Cercetare de Marketing la Nestle

1.PREZENTAREA PIETEI SI A MARCII NESTLE Compania Nestlé este prezentă în România din anul 1995, de atunci investind permanent în piaţa românească...

Cercetare de Marketing asupra Produselor Bucuria

Caracteristici generale a întreprinderii “Bucuria”. Fabrica de cofetărie „Bucuria” şi-a început activitatea de la o simplă producere...

Mystery shopping - piața dealerilor auto din Brașov

Cap. I Noţiuni teoretice mystery shopping 1.1. Definirea noţiunii de “mystery shopping” “Mystery shopping” este procedeul prin care se folosesc...

Cercetarea de marketing - bicicletă

- Beneficiar: firma RoBike - Echipa de cercetare: x si y - Locația: centrul comercial Carrefour Felicia (Iași) - Data: 12 aprilie 2010 I....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?